Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz, je skutečně pozoruhodné červené víno. Chladnější údolí svahů umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů, což vedlo k výrobě tohoto plného, ale hedvábného měkkého vína. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.

Chuť a vůně vína

Má hlubokou švestkovou barvu s výraznými ostružinami, pepřem a kořením v pozadí s mírným dubem a jemnými zralými tříslovinami, které poskytují vyváženou šťavnatou povrchovou úpravu s příjemnou délkou a dokonalou jemností.

Sklizeň a zrání vína

Shiraz je sklizeno zralé (25 Brix), protože to vede k plnějšímu, ale mírnějšímu stylu vína. Výnos: Mezi 7 a 12 tunami na hektar.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Je perfektní v kombinací s pikantními klobásami, uzeným masem, pečenou zvěřinou, kachním konfitátem (maso upravujeme při relativně nízké teplotě (80 až 100 stupňů, ale dlouhou dobu)
  • Zralým čedarem nebo modrým žíhaným sýrem.
  • Nejlépe podávát při teplotě mezi 16 °C a 18 °C.

Recept: Pikantní uzená žebírka na grilu
259 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz/Syrah
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 14%, zbytkový cukr 3,5g/l, kyseliny 5,8g/l, pH 3,5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)

Tasting notes


Pikantní uzená žebírka na grilu

Pikantní uzená žebírka na grilu


doba přípravy: 150 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 stroužky česneku, 3,2 lžíce ostrého kečupu, 0,8 bílého jogurtu, 0,8 kg vepřových uzených žebírek


Postup přípravy
Žebírka omyjeme, vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Pak je slijeme a necháme okapat.
Z jogurtu, kečupu, tymiánu a prolisovaného česneku vymícháme hladkou směs, kterou žebírka z obou stran potřeme. Pak žebírka důkladně uzavřeme do alobalu pro grilování a na středně horkém grilu pečeme asi 35 - 40 minut. Propečená uzená žebírka rozdělíme na porce a podáváme s pečivem a grilovanou nebo nakládanou zeleninou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!