Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz 2018, 0,75l
Červené víno | suché | Shiraz
Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz, je skutečně pozoruhodné červené víno. Chladnější údolí svahů umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů, což vedlo k výrobě tohoto plného, ale hedvábného měkkého vína. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.
Chuť a vůně vína
Má hlubokou švestkovou barvu s výraznými ostružinami, pepřem a kořením v pozadí s mírným dubem a jemnými zralými tříslovinami, které poskytují vyváženou šťavnatou povrchovou úpravu s příjemnou délkou a dokonalou jemností.Sklizeň a zrání vína
Shiraz je sklizeno zralé (25 Brix), protože to vede k plnějšímu, ale mírnějšímu stylu vína. Výnos: Mezi 7 a 12 tunami na hektar.K jakému jídlu se víno hodí
- Je perfektní v kombinací s pikantními klobásami, uzeným masem, pečenou zvěřinou, kachním konfitátem (maso upravujeme při relativně nízké teplotě (80 až 100 stupňů, ale dlouhou dobu)
- Zralým čedarem nebo modrým žíhaným sýrem.
- Nejlépe podávát při teplotě mezi 16 °C a 18 °C.
Recept: Steak z jelení kýty
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz/Syrah
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 14%, zbytkový cukr 3,5g/l, kyseliny 5,8g/l, pH 3,5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)
Tasting notes

Steak z jelení kýty
doba přípravy: 30 minut
Suroviny
250 g jelení kýta,
Marináda
olej (olivový), sůl, pepř, tymián, majoránka, bobkový list, rozmarýn, 4 stroužky česneku
Postup přípravy
Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.
Další den dáme do pekáče a nejprve zprudka opečeme, poté dáme do trouby a pečeme asi půl hodiny.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!