Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz, je skutečně pozoruhodné červené víno. Chladnější údolí svahů umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů, což vedlo k výrobě tohoto plného, ale hedvábného měkkého vína. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.

Chuť a vůně vína

Má hlubokou švestkovou barvu s výraznými ostružinami, pepřem a kořením v pozadí s mírným dubem a jemnými zralými tříslovinami, které poskytují vyváženou šťavnatou povrchovou úpravu s příjemnou délkou a dokonalou jemností.

Sklizeň a zrání vína

Shiraz je sklizeno zralé (25 Brix), protože to vede k plnějšímu, ale mírnějšímu stylu vína. Výnos: Mezi 7 a 12 tunami na hektar.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Je perfektní v kombinací s pikantními klobásami, uzeným masem, pečenou zvěřinou, kachním konfitátem (maso upravujeme při relativně nízké teplotě (80 až 100 stupňů, ale dlouhou dobu)
  • Zralým čedarem nebo modrým žíhaným sýrem.
  • Nejlépe podávát při teplotě mezi 16 °C a 18 °C.

Recept: Nakládaný plísňový sýr se švestkami
259 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz/Syrah
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 14%, zbytkový cukr 3,5g/l, kyseliny 5,8g/l, pH 3,5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)

Tasting notes


Nakládaný plísňový sýr se švestkami

Nakládaný plísňový sýr se švestkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks plísňového sýra typu hermelín, 80 g sušených švestek, 3 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, hvězdička badyánu, mletá paprika, olivový olej na zalití


Postup přípravy
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme. Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem. Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!