Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Franschhoek Cellar Cabernet Sauvignon 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Franschhoek Cellar Cabernet Sauvignon, je skutečně pozoruhodné červené víno. Chladnější údolí svahů umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů, což vedlo k výrobě tohoto plného, ale hedvábného měkkého vína. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.

Chuť a vůně vína

Má hlubokou švestkovou barvu s výraznými vonnými tóny ostružin, tabáku a fialek. Vyznačuje se pevnou strukturou a jemnou tříslovinou s jemnou vůní dřeva.

Sklizeň a zrání vína

Fermentace probíhá při kontrolované teplotě v nerezových nádržích. Víno pak dále zrálo po dobu 12 měsíců v sudech z francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Hovězí Stroganov, hovězí guláš, lasagne, dušené hovězí, hovězí pečeně a steaky, zralé sýry
  • Doporučeno servírovat při teplotě mezi 16 °C a 18 °C.

Recept: Svíčková omáčka na smetaně
259 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 14%, zbytkový cukr 3,5g/l, kyseliny 5,8g/l, pH 3,5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)

Tasting notes


Svíčková omáčka na smetaně

Svíčková omáčka na smetaně


doba přípravy: 80 minut


Suroviny
500 g hovězí zadní kýty,4 mrkve, 3 petržele, 1 celer, 2 cibule, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 3 ks bobkového listu, 3 polévkové lžíce cukru, 2 3 polévkové lžíce octu, 1 3 polévková lžíce plnotučné hořčice, smetana na vaření, máslo, hladká mouka, sůl, pepř, citrón, 500 ml vody či vývaru


Postup přípravy:
Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku, maso prošpikujeme špekem. Maso osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka opečeme dozlatova. Poté ho vyjmeme a do výpeku dáme na kostky nakrájenou zeleninu: celer, petržel, mrkev. Restujeme, dokud mrkev není dozlatova. Poté přidáme i cibuli a čekáme taktéž, až zezlátne. Po dosažení vhodné barvy přidáme cukr a minutku karamelizujeme. Přidáme ocet a vaříme, dokud se všechen nevyvaří. Přidáme hořčici a zalijeme 500 ml vody. Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Maso dáme do pekáče a zalijeme zeleninou. Nemělo by být celé ponořené. Přiklopíme poklicí a pečeme cca 2,5 - 3 hodiny. Každou půl hodinu maso obracím. Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáčku, oddělíme zeleninu od sťávy a vybereme koření. V hrnci si rozehřejeme máslo a uděláme jíšku. Zalijeme šťávou a přidáme zeleninu, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem. Vaříme cca 15 min a dochutíme solí, cukrem a citrónem. Nakonec zalijeme smetanou a můžeme podávat.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!