Franschhoek Cellar Cabernet Sauvignon 2018, 0,75l
Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon
Franschhoek Cellar Cabernet Sauvignon, je skutečně pozoruhodné červené víno. Chladnější údolí svahů umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů, což vedlo k výrobě tohoto plného, ale hedvábného měkkého vína. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.
Chuť a vůně vína
Má hlubokou švestkovou barvu s výraznými vonnými tóny ostružin, tabáku a fialek. Vyznačuje se pevnou strukturou a jemnou tříslovinou s jemnou vůní dřeva.Sklizeň a zrání vína
Fermentace probíhá při kontrolované teplotě v nerezových nádržích. Víno pak dále zrálo po dobu 12 měsíců v sudech z francouzského dubu.K jakému jídlu se víno hodí
- Hovězí Stroganov, hovězí guláš, lasagne, dušené hovězí, hovězí pečeně a steaky, zralé sýry
- Doporučeno servírovat při teplotě mezi 16 °C a 18 °C.
Recept: Steak s liškovo - smetanovou omáčkou
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 14%, zbytkový cukr 3,5g/l, kyseliny 5,8g/l, pH 3,5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)
Tasting notes

Steak s liškovo - smetanovou omáčkou
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 2 osoby
hovězí roštěná, sůl, pepř, oříšek másla, 1/2 cibule, hrst lišek, bílé víno, smetana
Postup přípravy
Plátky z roštěné osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Hotové maso vyndáme z pánve a k výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou najemno a lišky. Osolíme, opepříme a vše chvíli restujeme, podlijeme vínem a krátce dusíme. Nakonec přidáme smetanu, podle potřeby necháme zredukovat. Omáčkou přelijeme steaky, podáváme a olizujeme se až za ušima.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!