Franschhoek Cellar - Chenin Blanc 2019, 0,75l
Jedním z vrcholů Franschhoek Wine Tour je idylické vinařství Franschhoek Cellar, které je umístěno uprostřed stejnojmenné oblasti. Díky krásným zahradám, kde se pořádají ochutnávky s možnostmi konferencí a noclehů, toto vinařství vypadá jako reklama do lepších turistických brožůr. Vinařství samozřejmě vyrábí také vynikající vína, která chutnají nejen na místě.
Chuť a vůně vína
Má zářivou citronově žlutou barvu.Vůně ananasu, meruněk a broskví.Sklizeň a zrání vína
Vinice se liší ve věku od 4 do 15 let. Vinice jsou zasazeny do půdních druhů, které umožňují optimální rovnováhu vinné révy. Hrozny jsou sklizeny ručně v lednu a únoru při průměrné zralosti 24 °B. Hrozny byly za studena fermentovány v nerezové oceli a ponechány zcela neopracované, aby zesílily inherentní odrůdovou čistotu ovoce.K jakému jídlu se víno hodí
- Nejlépe se podává chlazené při teplotě 6 ° C až 8 ° C, s jídlem nebo bez jídla
- Velice chutné je víno s kuřecím masem, telecím masem, Alfredo těstovinami s kuřecím masem nebo pečeným vepřovým masem a sushi.
Recept: Špagety s pórkovou omáčkou
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chenin Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 13% v/v, Titrovatelné kyseliny 6 g/litre, Zbytkový cukr 3.5 g/litre, pH 3.5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-4 roky)
Tasting notes

Špagety s pórkovou omáčkou
doba přípravy: 25 minut
Suroviny pro 4 osoby
špagety, kostka uzeného tofu, 3 stroužky česneku, půl pórku, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžička cibulového prášku
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu. Doporučujeme celozrnné špagety Alnatura.
V průběhu vaření špaget si pokrájíme uzené tofu (musí být pevné, ideálně značka Sunfood) na drobné kostičky. Orestujeme je na 3 lžících olivového oleje dokřupava. Před koncem přidáme nadrobno posekaný česnek, který pouze necháme rozvonět. Tofu s česnekem odložíme z pánve. Na zbytku oleje orestujeme na tenká kolečka pokrájený pórek. Zasypeme ho lahůdkovým droždím, cibulovým práškem, několikrát promícháme a zalijeme horkou vodou (nebo ještě lépe zeleninovým vývarem). Několik minut podusíme a zalijeme rostlinnou smetanou. Necháme 2 minuty společně provařit.
Na talíř naservírume špagety, polejeme omáčkou a dozdobíme tofu s česnekem. Kdo má rád pikantnější chutě, přidá ještě čerstvě namletý pepř.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!