Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Franschhoek Cellar - Chenin Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Chenin Blanc

Jedním z vrcholů Franschhoek Wine Tour je idylické vinařství Franschhoek Cellar, které je umístěno uprostřed stejnojmenné oblasti. Díky krásným zahradám, kde se pořádají ochutnávky s možnostmi konferencí a noclehů, toto vinařství vypadá jako reklama do lepších turistických brožůr. Vinařství samozřejmě vyrábí také vynikající vína, která chutnají nejen na místě.

Chuť a vůně vína

Má zářivou citronově žlutou barvu.Vůně ananasu, meruněk a broskví.


Sklizeň a zrání vína

Vinice se liší ve věku od 4 do 15 let. Vinice jsou zasazeny do půdních druhů, které umožňují optimální rovnováhu vinné révy. Hrozny jsou sklizeny ručně v lednu a únoru při průměrné zralosti 24 °B. Hrozny byly za studena fermentovány v nerezové oceli a ponechány zcela neopracované, aby zesílily inherentní odrůdovou čistotu ovoce.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Nejlépe se podává chlazené při teplotě 6 ° C až 8 ° C, s jídlem nebo bez jídla
  • Velice chutné je víno s kuřecím masem, telecím masem, Alfredo těstovinami s kuřecím masem nebo pečeným vepřovým masem a sushi.

Recept: Japonský rýžový hrnec
259 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chenin Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 13% v/v, Titrovatelné kyseliny 6 g/litre, Zbytkový cukr 3.5 g/litre, pH 3.5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-4 roky)

Tasting notes


Japonský rýžový hrnec

Japonský rýžový hrnec


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
250 g kuřecích prsíček (krůtích prsíček), 4 jarní cibulky, kousek zázvoru (1 cm), 1,5 lžíce oleje, 2 PL sójové omáčky Tamari, 4 lžíce pomerančového džusu nebo šťávy, 2 špetky cukru, rýže jako příloha


Postup přípravy:
Maso omyjeme, osušíme, očistíme ho a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme zázvor a najemno ho pokrájíme. Ve woku nebo pánvi zahřejeme olej. Za stálého míchání v něm opečeme kuřecí maso (5 - 6 minut na středním plameni), zázvor a cibulku. Přidáme sójovou omáčku, pomerančový džus, cukr, vše dobře promícháme a na slabém ohni vaříme 3 - 4 minuty. Podáváme s rýží a zdobíme jarní cibulkou.


Výživová hodnota: porce 490 kcal



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!