Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Franschhoek Cellar - Chenin Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Chenin Blanc

Jedním z vrcholů Franschhoek Wine Tour je idylické vinařství Franschhoek Cellar, které je umístěno uprostřed stejnojmenné oblasti. Díky krásným zahradám, kde se pořádají ochutnávky s možnostmi konferencí a noclehů, toto vinařství vypadá jako reklama do lepších turistických brožůr. Vinařství samozřejmě vyrábí také vynikající vína, která chutnají nejen na místě.

Chuť a vůně vína

Má zářivou citronově žlutou barvu.Vůně ananasu, meruněk a broskví.


Sklizeň a zrání vína

Vinice se liší ve věku od 4 do 15 let. Vinice jsou zasazeny do půdních druhů, které umožňují optimální rovnováhu vinné révy. Hrozny jsou sklizeny ručně v lednu a únoru při průměrné zralosti 24 °B. Hrozny byly za studena fermentovány v nerezové oceli a ponechány zcela neopracované, aby zesílily inherentní odrůdovou čistotu ovoce.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Nejlépe se podává chlazené při teplotě 6 ° C až 8 ° C, s jídlem nebo bez jídla
  • Velice chutné je víno s kuřecím masem, telecím masem, Alfredo těstovinami s kuřecím masem nebo pečeným vepřovým masem a sushi.

Recept: Těstoviny s cizrnou
259 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chenin Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 13% v/v, Titrovatelné kyseliny 6 g/litre, Zbytkový cukr 3.5 g/litre, pH 3.5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-4 roky)

Tasting notes


Těstoviny s cizrnou

Těstoviny s cizrnou


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 3 osoby
1 malá konzerva cizrny, 2 šalotky, 1 červená paprika, 6 ks sušených rajčat, 3 stroužky česneku, 250 g těstovin, sůl, pepř, nastrouhaný sýr, bylinky dle chuti


Postup přípravy
Nejprve uvaříme těstoviny. Během vaření těstovin připravíme další ingredience: cizrnu slijeme (nálev nepoužijeme, takže ho vylijeme), šalotku oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, papriku, sušená rajčata a česnek nakrájíme na menší nudličky. Na pánev dáme rozehřát kokosový olej a na něm osmahneme šalotku. Přidáme papriku, rajčata, česnek, cizrnu a sůl i pepř dle chuti. Restujeme cca 10 minut, pak přidáme uvařené a scezené těstoviny. Směs restujeme dalších 10 minut. Během vaření mícháme, aby se nudle nepřipálily. Hotový pokrm dáme na talíř, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme bylinkou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!