Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Franschhoek Cellar - Chenin Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Chenin Blanc

Jedním z vrcholů Franschhoek Wine Tour je idylické vinařství Franschhoek Cellar, které je umístěno uprostřed stejnojmenné oblasti. Díky krásným zahradám, kde se pořádají ochutnávky s možnostmi konferencí a noclehů, toto vinařství vypadá jako reklama do lepších turistických brožůr. Vinařství samozřejmě vyrábí také vynikající vína, která chutnají nejen na místě.

Chuť a vůně vína

Má zářivou citronově žlutou barvu.Vůně ananasu, meruněk a broskví.


Sklizeň a zrání vína

Vinice se liší ve věku od 4 do 15 let. Vinice jsou zasazeny do půdních druhů, které umožňují optimální rovnováhu vinné révy. Hrozny jsou sklizeny ručně v lednu a únoru při průměrné zralosti 24 °B. Hrozny byly za studena fermentovány v nerezové oceli a ponechány zcela neopracované, aby zesílily inherentní odrůdovou čistotu ovoce.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Nejlépe se podává chlazené při teplotě 6 ° C až 8 ° C, s jídlem nebo bez jídla
  • Velice chutné je víno s kuřecím masem, telecím masem, Alfredo těstovinami s kuřecím masem nebo pečeným vepřovým masem a sushi.

Recept: Grilovaný losos v marinádě
259 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chenin Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 13% v/v, Titrovatelné kyseliny 6 g/litre, Zbytkový cukr 3.5 g/litre, pH 3.5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-4 roky)

Tasting notes


Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě


Doba přípravy: 40 minut


Suroviny:
sůl, 4ks citronu, polévková lžíce sojové omáčky, 8 ks lososového filetu (podkovy), 4 polévkové lžíce medu a stejné množství hořčice


Postup přípravy:
Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a necháme odležet zhruba 2 hodiny. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany.


Také Vám poradíme:


  1. jak eliminovat rybí zápach?
    nejdříve rybu pořádně omyjeme – nejvíce zápachu se ukrývá ve slizu, kterým je ryba pokryta. Poté ji na chvíli naložíme do mléka, které má schopnost rybí zápach vytáhnout. Bude stačit čtvrt až půl hodiny. Následně rybu opět umyjeme, ochutíme bylinkami a citronovou šťávou. Takto připravenou rybu poté vaříme, pečeme či smažíme.


  2. Jak ošetřit zápach na použitém nádobí a rukách?
    Veškeré nádobí, se kterým jsme syrovou rybu připravovali, tedy prkénko a nože, pořádně omyjeme čisticím přípravkem a poté přetřeme půlkou citronu. Kyselina citronová totiž neutralizuje pachy. Citron necháme chvíli účinkovat a nádobí znovu umyjeme, případně dáme do myčky.
    Zápach z ryby přejde i na ruce, ale i na těch se ho dá lehce zbavit. Vytvořte si kašovitou směs ze soli a vody a naneste na ruce. Poté si asi po 1 minutě ruce pořádně umyjte.
    Sůl vysušuje, tak si nezapomeňte ruce namazat nějakým hydratačním krémem. Také můžete využít šťávu z citrónu.





Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!