Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Franschhoek Cellar - Our Town Hall Chardonnay 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Franschhoek Cellar Chardonnay, je skutečně pozoruhodné bílé víno. Geografické umístění údolí umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.

Chuť a vůně vína

Má zářivě, bledě zlatou barvu s mladistvě zeleným nádechem. Atraktivní ananas, citronové a limetové ovoce. Čistota a intenzita je cítit na nose i na patře s živou vyváženou kyselostí až do úplného konce. Milé víno i bez dubu. 100% Chardonnay

Sklizeň a zrání vína

Vinice se liší ve věku od 4 do 15 let. Vinice jsou zasazeny do půdních druhů, které umožňují optimální rovnováhu vinné révy. Hrozny jsou sklizeny ručně v lednu a únoru při průměrné zralosti 24 °B. Hrozny byly za studena fermentovány v nerezové oceli a ponechány zcela neopracované, aby zesílily inherentní odrůdovou čistotu ovoce.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Nejlépe se podává chlazené při teplotě 6 ° C až 8 ° C, s jídlem nebo bez jídla
  • Velice chutné je víno s kuřecím masem, telecím masem, Alfredo těstovinami s kuřecím masem nebo pečeným vepřovým masem.

Recept: Veganské lasagne
259 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol 13,5% v/v, Titrovatelné kyseliny 5.8g/litre, Zbytkový cukr 3.5 g/litre, pH 3.5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)

Tasting notes


Veganské lasagne

Veganské lasagne


Doba přípravy: 40 minut


Suroviny:
Lasagne, rajčatový protlak, červená čočka, bešamel ze sójového mléka, sýr Violife, rajčata, čerstvá bazalka.


Postup přípravy:
Omáčku připravíme tak, že osmažíme cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme dvě větší rajčata, spařená, oloupaná a pokrájená na malé kousky, půl hrnku červené čočky, cca dvě deci vody a stejné množství rajčatového pyré. Okořeníme (česnekové grilovací, bazalka, sůl, pepř, libeček…) a vaříme do změknutí čočky asi 15 minut. Do zapékací misky naklademe střídavě plátky lasagní a omáčku, poslední vrstvu zalijeme bešamelem ze sójového mléka a pokryjeme plátky veganského sýra Violife (případně využijeme nastrouhaný bloček jiného vegan sýru - např. Veganline). Zapečeme v troubě.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!