Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Franschhoek Cellar Our Town Hall Chardonnay 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Franschhoek Cellar Chardonnay, je skutečně pozoruhodné bílé víno. Geografické umístění údolí umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.

Chuť a vůně vína

Má zářivě, bledě zlatou barvu s mladistvě zeleným nádechem. Atraktivní ananas, citronové a limetové ovoce. Čistota a intenzita je cítit na nose i na patře s živou vyváženou kyselostí až do úplného konce. Milé víno i bez dubu. 100% Chardonnay

Sklizeň a zrání vína

Vinice se liší ve věku od 4 do 15 let. Vinice jsou zasazeny do půdních druhů, které umožňují optimální rovnováhu vinné révy. Hrozny jsou sklizeny ručně v lednu a únoru při průměrné zralosti 24 °B. Hrozny byly za studena fermentovány v nerezové oceli a ponechány zcela neopracované, aby zesílily inherentní odrůdovou čistotu ovoce.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Nejlépe se podává chlazené při teplotě 6 ° C až 8 ° C, s jídlem nebo bez jídla
  • Velice chutné je víno s kuřecím masem, telecím masem, Alfredo těstovinami s kuřecím masem nebo pečeným vepřovým masem.

Recept: Pikantní kuřecí křidélka
259 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol 13,5% v/v, Titrovatelné kyseliny 5.8g/litre, Zbytkový cukr 3.5 g/litre, pH 3.5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)

Tasting notes


Pikantní kuřecí křidélka

Pikantní kuřecí křidélka


doba přípravy: 40 minut


Suroviny
6 kuřecích křídel
6 stroužků česneku
1 cibule
1 lžíce kremžské hořčice
3 lžíce kečupu
trochu barbecue
2 lžíce worcesteru
2 lžíce sojové omáčky
trochu čerstvé papriky
10 dkg slaniny
pár plátků anglické slaniny
kousek másla
trošku citronové šťávy
1 lžíce Solamylu
250 ml kuřecího vývaru nebo vody
pepř
sůl


Postup přípravy:
Nejprve uděláme marinádu, smícháme worcester, sójovou omáčku, Solamyl, kečup, hořčici, barbecue, papriku, citronovou šťávu a trošku vývaru. V pekáčku rozpustíme nakrájenou slaninu a na ni si poskládáme osolená a opepřená křídla, zalijeme marinádou, zasypeme cibulí na proužky a nasekaným česnekem, plátky másla, přikryjeme plátky anglické slaniny a dáme péct do změknutí do trouby. Zbylou marinádou podlijeme při pečení. Opravdu velmi pikantní!



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!