Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Franschhoek Cellar Our Town Hall Chardonnay 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Franschhoek Cellar Chardonnay, je skutečně pozoruhodné bílé víno. Geografické umístění údolí umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.

Chuť a vůně vína

Má zářivě, bledě zlatou barvu s mladistvě zeleným nádechem. Atraktivní ananas, citronové a limetové ovoce. Čistota a intenzita je cítit na nose i na patře s živou vyváženou kyselostí až do úplného konce. Milé víno i bez dubu. 100% Chardonnay

Sklizeň a zrání vína

Vinice se liší ve věku od 4 do 15 let. Vinice jsou zasazeny do půdních druhů, které umožňují optimální rovnováhu vinné révy. Hrozny jsou sklizeny ručně v lednu a únoru při průměrné zralosti 24 °B. Hrozny byly za studena fermentovány v nerezové oceli a ponechány zcela neopracované, aby zesílily inherentní odrůdovou čistotu ovoce.


K jakému jídlu se víno hodí

  • Nejlépe se podává chlazené při teplotě 6 ° C až 8 ° C, s jídlem nebo bez jídla
  • Velice chutné je víno s kuřecím masem, telecím masem, Alfredo těstovinami s kuřecím masem nebo pečeným vepřovým masem, grilovnými kalamáry.

Recept: Špageti aglio olio e peperoncino
259 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 13,5% v/v, Titrovatelné kyseliny 6 g/litre, Zbytkový cukr 3.5 g/litre, pH 3.5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)

Tasting notes


Špageti aglio olio e peperoncino

Špageti aglio olio e peperoncino


doba přípravy: 15-20 minut


Suroviny pro 2 osoby
Suché (Bezvaječné) Špagety 250g, Olivový Olej 50 ml, Česnek 8 stroužků, Chilli Paprička 1x, Zelená Petržel


Postup přípravy
Jednoduchý a přirozeně veganský italský recept s česnekem a papričkami.
Nejprve uvaříme špagety v dobře osolené vodě. Poté nakrájíme 8 nebo více stroužků česneku na silnější plátky a jednu feferonku na drobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přihodíme česnek, feferonku a na mírném plameni chvilku prohřejeme (pozor, česnek by neměl zhnědnout). Poté přilijeme špagety i s trochou škrobové vody z vaření. Důkladně promícháme a můžeme ozdobit trochou nasekané petrželky.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!