Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Franschhoek Cellar - Our Town Hall Chardonnay 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Franschhoek Cellar Chardonnay, je skutečně pozoruhodné bílé víno. Geografické umístění údolí umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.

Chuť a vůně vína

Má zářivě, bledě zlatou barvu s mladistvě zeleným nádechem. Atraktivní ananas, citronové a limetové ovoce. Čistota a intenzita je cítit na nose i na patře s živou vyváženou kyselostí až do úplného konce. Milé víno i bez dubu. 100% Chardonnay

Sklizeň a zrání vína

Vinice se liší ve věku od 4 do 15 let. Vinice jsou zasazeny do půdních druhů, které umožňují optimální rovnováhu vinné révy. Hrozny jsou sklizeny ručně v lednu a únoru při průměrné zralosti 24 °B. Hrozny byly za studena fermentovány v nerezové oceli a ponechány zcela neopracované, aby zesílily inherentní odrůdovou čistotu ovoce.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Nejlépe se podává chlazené při teplotě 6 ° C až 8 ° C, s jídlem nebo bez jídla
  • Velice chutné je víno s kuřecím masem, telecím masem, Alfredo těstovinami s kuřecím masem nebo pečeným vepřovým masem, grilovnými kalamáry.

Recept: Těstoviny se sýrovou omáčkou
259 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 13,5% v/v, Titrovatelné kyseliny 6 g/litre, Zbytkový cukr 3.5 g/litre, pH 3.5
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)

Tasting notes


Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 4 osoby
Varianta I. (brambory + mrkev + kešu)
4 střední brambory, 2x větší mrkev, 4 cibule, 100 g kešu ořechů, 4 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky soli, 2 lžičky sušeného česneku
Varianta II. (bez oříšků)
2 větší batáty, 2 větší brambory, 4 lžíce řepkového oleje, 4 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžičky prášku ze sušené cibule, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky soli


Postup přípravy
Tato omáčka vás překvapí skvělou chutí a autentickou táhlou strukturou, kterou mají na svědomí škroby v zelenině. Můžete vyzkoušet různé verze a kombinace s bramborem (mrkev, batát nebo dýni). Brambory, mrkev a cibuli (nebo jinou kombinaci) oloupeme a pokrájíme na menší kostky. V hrnci je v mírně osololené vodě vaříme do měkka (zhruba 15 minut). Pozor, vývar si přelijeme do sklenice, ještě se bude hodit. Zeleninu přemístíme do mixéru, v první variantě přidáme přes noc namočené kešu ořechy, lahůdkové droždí, citronovou šťávu, sůl a prášek ze sušené cibule. Mixujeme, dokud není omáčka zcela hladká a zároveň jemně nadýchaná, hustotu můžeme ovlivnit přidáním uschovaného vývaru. Dejte pozor, jestli nádoba vašeho mixéru zvládá teploty blízké vodu varu. Pokud ne, nechte zeleninu nejdříve částečně vychladnout (omáčka ale musím být dostatečně teplá) nebo použijte tyčový mixér přímo v hrnci.
V druhém hrnci současně uvaříme v dostatečném množství vody těstoviny (mohou to být jak špagety, tak různé menší druhy jako penne, kolínka, vrtule apod), zcedíme je a zamícháme do nich lžíci olivového oleje. Na talíři zalejeme těstoviny omáčkou, můžeme přidat také sušená rajčata, olivy nebo sypký "sezamezán". V případě, že si vyberete (převážně sacharidovou) variantu bez oříšků, doporučuju těstoviny s omáčkou doplnit ještě o zdroj bílkovin. Tím můžou být konopná semínka, uvařená cizrna či bílé fazole nebo na malé kousky pokrájené a do křupava osmažené uzené tofu.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!