Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

GB 2018 5th Generation Shiraz, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Jako pátá generace Vigneron vzdává toto víno poctu vinařským snahám praotce Granta. Směs ovoce vytváří bezkonkurenční kvalitu a chuť, které můžete vyprodukovat pouze v Barossa Valley. Všechna vína páté generace pocházejí z prémiových míst vinice. Pocházejí ze starých vinic (Semillon 99 a 65 let) prvotřídní kvality.

Chuť a vůně vína

Víno sytě rubínově červené barvy Vás okamžitě zaujme vůní zralé švestky, tmavé čokolády a červeného bobulovitého ovoce, které je podpořeno vůní vanilky a koření.
Chuť je plná a hedvábná s bohatými vrstvami černého ovoce, ostružin a jemných tónů černého pepře. Měkký integrovaný taninový profil dodává vínu skutečnou eleganci a strukturu. Mnohovrstvená hloubka chutí a dlouhotrvající závěr dodávají tomuto vínu působivou chuť a vůni.

Sklizeň a zrání vína

Ročník 2018 zaznamenal neobvykle suché léto i začátek podzimu, spolu s chladnými nočními teplotami umožnily vinicím produkovat hrozny s výjimečným charakterem a chutí. Hrozny byly sklízeny při nižších stupních zralosti cukru a díky tomu vyprodukovaly živý, vyvážený a nižší alkoholový druh.
Víno zrálo 15 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • všechny druhy masa: steaky,grill

Recept: Jehněčí kýta
459 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14,5%
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - při správném skladování až 15 let

Tasting notes

  • 2020 - Trophy for Champion Shiraz - New World Wine Awards
  • 2020 - Gold Medal & 96/100 - New World Wine Awards
  • 2019 - Gold Medal - New Zealand International Wine Show
  • 2019 - Gold Medal - New Zealand International Wine Show


Jehněčí kýta

Jehněčí kýta


doba přípravy: 150 minut


Suroviny
1kg jehněčí kýta, 1lžíce olivového oleje, 0,5 lžičky mořské soli, pepř celý (hrubě drcený), 1ks červené papriky, 1ks žluté papričky, 0,5ks bobkového listu, 5ks hřebíčku, 4ks kardamomu, 4 stroužky česneku (neloupaný), 40ml citronové šťávy, sůl, pepř mletý


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!