Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge 2018 5th Generation Shiraz, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Jako pátá generace Vigneron vzdává toto víno poctu vinařským snahám praotce Granta. Směs ovoce vytváří bezkonkurenční kvalitu a chuť, které můžete vyprodukovat pouze v Barossa Valley. Všechna vína páté generace pocházejí z prémiových míst vinice. Pocházejí ze starých vinic (Semillon 99 a 65 let) prvotřídní kvality.

Chuť a vůně vína

Víno sytě rubínově červené barvy Vás okamžitě zaujme vůní zralé švestky, tmavé čokolády a červeného bobulovitého ovoce, které je podpořeno vůní vanilky a koření.
Chuť je plná a hedvábná s bohatými vrstvami černého ovoce, ostružin a jemných tónů černého pepře. Měkký integrovaný taninový profil dodává vínu skutečnou eleganci a strukturu. Mnohovrstvená hloubka chutí a dlouhotrvající závěr dodávají tomuto vínu působivou chuť a vůni.

Sklizeň a zrání vína

Ročník 2018 zaznamenal neobvykle suché léto i začátek podzimu, spolu s chladnými nočními teplotami umožnily vinicím produkovat hrozny s výjimečným charakterem a chutí. Hrozny byly sklízeny při nižších stupních zralosti cukru a díky tomu vyprodukovaly živý, vyvážený a nižší alkoholový druh.
Víno zrálo 15 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • všechny druhy masa: steaky,grill

Recept: Srnčí žebírka
329 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14,5%
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - při správném skladování až 15 let

Tasting notes

  • 2020 - Trophy for Champion Shiraz - New World Wine Awards
  • 2020 - Gold Medal & 96/100 - New World Wine Awards
  • 2019 - Gold Medal - New Zealand International Wine Show
  • 2019 - Gold Medal - New Zealand International Wine Show


Srnčí žebírka

Srnčí žebírka


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
12ks srnčích žebírek, 500 g hub, 250 ml smetany, sůl, pepř, 100 ml oleje, 80 g másla, 1 cibule, 1 kostka bujónu (masox)


Postup přípravy
Žebírka osolíme, opepříme, polijeme olejem a necháme hodinu marinovat. Potom je z marinády vyjmeme a v pánvi opečeme doměkka. Upečená žebírka vytáhneme, přidáme smetanu, masovou kostku, podlijeme vodou a dobře povaříme. Hotovou omáčku procedíme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nasekanou cibulku, houby nakrájené na jemné plátky, osolíme, opepříme a podusíme. Omáčkou pak polijeme žebírka a podáváme s bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!