Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

GB 2018 5th Generation Shiraz, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Jako pátá generace Vigneron vzdává toto víno poctu vinařským snahám praotce Granta. Směs ovoce vytváří bezkonkurenční kvalitu a chuť, které můžete vyprodukovat pouze v Barossa Valley. Všechna vína páté generace pocházejí z prémiových míst vinice. Pocházejí ze starých vinic (Semillon 99 a 65 let) prvotřídní kvality.

Chuť a vůně vína

Víno sytě rubínově červené barvy Vás okamžitě zaujme vůní zralé švestky, tmavé čokolády a červeného bobulovitého ovoce, které je podpořeno vůní vanilky a koření.
Chuť je plná a hedvábná s bohatými vrstvami černého ovoce, ostružin a jemných tónů černého pepře. Měkký integrovaný taninový profil dodává vínu skutečnou eleganci a strukturu. Mnohovrstvená hloubka chutí a dlouhotrvající závěr dodávají tomuto vínu působivou chuť a vůni.

Sklizeň a zrání vína

Ročník 2018 zaznamenal neobvykle suché léto i začátek podzimu, spolu s chladnými nočními teplotami umožnily vinicím produkovat hrozny s výjimečným charakterem a chutí. Hrozny byly sklízeny při nižších stupních zralosti cukru a díky tomu vyprodukovaly živý, vyvážený a nižší alkoholový druh.
Víno zrálo 15 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • všechny druhy masa: steaky,grill

Recept: Svíčková omáčka na smetaně
459 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14,5%
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - při správném skladování až 15 let

Tasting notes

  • 2020 - Trophy for Champion Shiraz - New World Wine Awards
  • 2020 - Gold Medal & 96/100 - New World Wine Awards
  • 2019 - Gold Medal - New Zealand International Wine Show
  • 2019 - Gold Medal - New Zealand International Wine Show


Svíčková omáčka na smetaně

Svíčková omáčka na smetaně


doba přípravy: 80 minut


Suroviny
500 g hovězí zadní kýty,4 mrkve, 3 petržele, 1 celer, 2 cibule, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 3 ks bobkového listu, 3 polévkové lžíce cukru, 2 3 polévkové lžíce octu, 1 3 polévková lžíce plnotučné hořčice, smetana na vaření, máslo, hladká mouka, sůl, pepř, citrón, 500 ml vody či vývaru


Postup přípravy:
Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku, maso prošpikujeme špekem. Maso osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka opečeme dozlatova. Poté ho vyjmeme a do výpeku dáme na kostky nakrájenou zeleninu: celer, petržel, mrkev. Restujeme, dokud mrkev není dozlatova. Poté přidáme i cibuli a čekáme taktéž, až zezlátne. Po dosažení vhodné barvy přidáme cukr a minutku karamelizujeme. Přidáme ocet a vaříme, dokud se všechen nevyvaří. Přidáme hořčici a zalijeme 500 ml vody. Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Maso dáme do pekáče a zalijeme zeleninou. Nemělo by být celé ponořené. Přiklopíme poklicí a pečeme cca 2,5 - 3 hodiny. Každou půl hodinu maso obracím. Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáčku, oddělíme zeleninu od sťávy a vybereme koření. V hrnci si rozehřejeme máslo a uděláme jíšku. Zalijeme šťávou a přidáme zeleninu, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem. Vaříme cca 15 min a dochutíme solí, cukrem a citrónem. Nakonec zalijeme smetanou a můžeme podávat.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!