Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

GB 2018 5th Generation Shiraz, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Jako pátá generace Vigneron vzdává toto víno poctu vinařským snahám praotce Granta. Směs ovoce vytváří bezkonkurenční kvalitu a chuť, které můžete vyprodukovat pouze v Barossa Valley. Všechna vína páté generace pocházejí z prémiových míst vinice. Pocházejí ze starých vinic (Semillon 99 a 65 let) prvotřídní kvality.

Chuť a vůně vína

Víno sytě rubínově červené barvy Vás okamžitě zaujme vůní zralé švestky, tmavé čokolády a červeného bobulovitého ovoce, které je podpořeno vůní vanilky a koření.
Chuť je plná a hedvábná s bohatými vrstvami černého ovoce, ostružin a jemných tónů černého pepře. Měkký integrovaný taninový profil dodává vínu skutečnou eleganci a strukturu. Mnohovrstvená hloubka chutí a dlouhotrvající závěr dodávají tomuto vínu působivou chuť a vůni.

Sklizeň a zrání vína

Ročník 2018 zaznamenal neobvykle suché léto i začátek podzimu, spolu s chladnými nočními teplotami umožnily vinicím produkovat hrozny s výjimečným charakterem a chutí. Hrozny byly sklízeny při nižších stupních zralosti cukru a díky tomu vyprodukovaly živý, vyvážený a nižší alkoholový druh.
Víno zrálo 15 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • všechny druhy masa: steaky,grill

Recept: Španělské ptáčky
349 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14,5%
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - při správném skladování až 15 let

Tasting notes

  • 2020 - Trophy for Champion Shiraz - New World Wine Awards
  • 2020 - Gold Medal & 96/100 - New World Wine Awards
  • 2019 - Gold Medal - New Zealand International Wine Show
  • 2019 - Gold Medal - New Zealand International Wine Show


Španělské ptáčky

Španělské ptáčky


doba přípravy: 180 minut


Suroviny pro 5 osob
5 větších plátků hovězího masa, 4 uvařená vejce, 2 kyselé okurky, 10 dkg angl. slaniny, plnotučná hořčice na potření, sůl a pepř, sádlo nebo olej, 2 větší cibule


Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky. Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka. V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky. Necháme zatáhnout z obou stran. Když je maso opečené, tak přidáme vývar nebo vodu a necháme dusit do změknutí masa. Podléváme vodou nebo vývarem dle potřeby. Zbylá vejce nakrájíme a vhodíme do omáčky. Není podmínkou, dle vlastní chuti! Když je maso měkké, tak zahustíme směsí (voda + mouka). Dle chuti ještě ochutíme. Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!