Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





GRANT BURGE – BENCHMARK CABERNET SAUVIGNON 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno zde má svojí tradici a již dlouhá léta. V současnosti patří tato značka k nejprodávanějším ve své cenové kategorii.

Chuť a vůně vína

Tento Cabernet Sauvignon pochází z vyhlášené oblasti Barrossa Valley. Má středně plné tělo s vůní borůvek, tmavých třešní a s jemnými bylinnými tóny. V chuti se projevuje zejména ovoce.

Sklizeň a zrání vína

Vína nepochybně patří do první ligy i na mezinárodní úrovni. Projevují se v něm léta zkušeností a vášně, tradicí, ale i inovace.
Pěstování vína v této oblasti nahrávají zejména příznivé podmínky kvalitní půdy a klimatu, ale také se zde projevuje využívání moderních technologií.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pizza, těstoviny,kořeněné uzeniny, uzrálé sýry,
  • masová jídla s omáčkou

Recept: Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami
299 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Winemaker - Craig Stansborough
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Složení - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2016
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14,5%, Titrovatelné kyseliny: 6.24g/litre, zbytkový cukr: 2.7g/L, pH: 3.53
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (4-6let)

Tasting notes



Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami

Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
20 dkg Nivy, 20 dkg balkánského sýra, 1 balení olomouckých tvarůžků, 1 Romadur. 20 dkg eidamu 30%, 4 větší cibule, 1 sklenička sušených rajčat v oleji, 2 lžíce kapary, 1 palice česneku, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce grilovacího koření, 0,5 l olivového oleje, 0,5 l slunečnicového oleje, sůl, čtyřbarevný pepř, 2 větvičky rozmarýnu, 10 větviček tymiánu.


Postup přípravy
Sýry nakrájíme na kostičky 2x2 cm, sušená rajčata na menší kousky, cibuli na měsíčky, česnek oloupeme, větší stroužky překrojíme na polovinu. Olej z rajčat dolijeme olivovým a slunečnicovým olejem, vmícháme grilovací koření, pepř, hořčici, důkladně promícháme, aby se koření rozpustilo. Do velké mísy dáme kousky sýrů, cibuli, česnek, kapary a rajčata, přilijeme ochucenou olejovou zálivku, přidáme natrhané bylinky a důkladně promícháme. Dosolíme podle chuti. Poté naběračkou přendáme do sklenic (záleží na jejich velikosti, mně stačila jedna 2 litrová), dolijeme olejem, který v míse zbyl, uzavřeme a dáme do lednice odležet cca týden.


Rada
Směs promíchám v míse, protože nálev není jen čirý olej, který zateče všude a pokud byste nejprve vrstvili a pak zalili, koření a zrníčka hořčice se nedostanou rovnoměrně po celém obsahu. Při servírování si můžete vychutnat kromě různých sýrů i naložená rajčata a česnekové stroužky.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!