Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

GRANT BURGE – BENCHMARK CABERNET SAUVIGNON 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno zde má svojí tradici a již dlouhá léta. V současnosti patří tato značka k nejprodávanějším ve své cenové kategorii.

Chuť a vůně vína

Tento Cabernet Sauvignon pochází z vyhlášené oblasti Barrossa Valley. Má středně plné tělo s vůní borůvek, tmavých třešní a s jemnými bylinnými tóny. V chuti se projevuje zejména ovoce.

Sklizeň a zrání vína

Vína nepochybně patří do první ligy i na mezinárodní úrovni. Projevují se v něm léta zkušeností a vášně, tradicí, ale i inovace.
Pěstování vína v této oblasti nahrávají zejména příznivé podmínky kvalitní půdy a klimatu, ale také se zde projevuje využívání moderních technologií.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pizza, těstoviny,kořeněné uzeniny, uzrálé sýry,
  • masová jídla s omáčkou

Recept: Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty
(dočasně vyprodáno)

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Winemaker - Craig Stansborough
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Složení - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14,5%, Titrovatelné kyseliny: 6.24g/litre, zbytkový cukr: 2.7g/L, pH: 3.53
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (4-6let)

Tasting notes



Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty

Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty


doba přípravy: 20 minut


Suroviny
sýr Halloumi nakrájený na plátky silné cca 1,5 cm, rukola, cherry rajčata, citron, olivový olej, množství podle počtu strávníků,
HALLOUMI :
Halloumi je národní sýr Kypru a byl zde vyráběn již před tisíci lety.
Dělá se ze směsi ovčího, kozího a kravského mléka s jemným přidáním máty.
Na Kypru a nejen tam, je velmi oblíben. Je možno ho grilovat, opékat, smažit, neroztéká se.


Postup přípravy
Gril nebo grilovací pánev rozpálíme, potřeme jemně olejem, sýr nakrájíme na plátky a ogrilujeme z obou stran. Rukolu omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem a promícháme. Rozdělíme ji na talíře, poklademe grilovaným sýrem a doplníme pokrájenými cherry rajčaty. Sůl neuvádím, není třeba, ale každý podle chuti.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!