Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

GRANT BURGE – BENCHMARK CABERNET SAUVIGNON 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno zde má svojí tradici a již dlouhá léta. V současnosti patří tato značka k nejprodávanějším ve své cenové kategorii.

Chuť a vůně vína

Tento Cabernet Sauvignon pochází z vyhlášené oblasti Barrossa Valley. Má středně plné tělo s vůní borůvek, tmavých třešní a s jemnými bylinnými tóny. V chuti se projevuje zejména ovoce.

Sklizeň a zrání vína

Vína nepochybně patří do první ligy i na mezinárodní úrovni. Projevují se v něm léta zkušeností a vášně, tradicí, ale i inovace.
Pěstování vína v této oblasti nahrávají zejména příznivé podmínky kvalitní půdy a klimatu, ale také se zde projevuje využívání moderních technologií.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pizza, těstoviny,kořeněné uzeniny, uzrálé sýry,
  • masová jídla s omáčkou

Recept: Zapečená Niva se šunkou, sýrem a vejci
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Winemaker - Craig Stansborough
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Složení - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14,5%, Titrovatelné kyseliny: 6.24g/litre, zbytkový cukr: 2.7g/L, pH: 3.53
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (4-6let)

Tasting notes



Zapečená Niva se šunkou, sýrem a vejci

Zapečená Niva se šunkou, sýrem a vejci


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 2 osoby
250 g Nivy, 2 vejce na porci, 100 g šunky, 100 g eidamu


Postup přípravy
Dno i okraje jednoporcových zapékacích misek poklademe šunkou, přidáme nakrájenou Nivu, zalijeme rozkvedlanými vejci, přikryjeme plátkem šunky a eidamu. Necháme 30 min zapéct v předem vyhřáté troubě na cca 200 stupňů. Podáváme s pečivem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!