Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Cameron Vale Cabernet Sauvignon 2012, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno zde má svojí tradici již dlouhá léta. V současnosti patří tato značka k nejprodávanějším ve své cenové kategorii.

Chuť a vůně vína

Elegantní tmavě červené víno s fialovými odstíny a chutí tmavého, vyzrálého peckového ovoce, doplněné tóny tmavé čokolády, eukalyptu a kůže. Skvěle strukturované třísloviny přinášejí nezapomenutelný závěr.

Sklizeň a zrání vína

Plody pocházejí z vinic Cameron Vale, která se nachází v úrodné oblasti mezi Lyndochem a Williamstownem. Byla založena v letech 1971-75 a využívá výhodného chladného klimatu Eden Valley. Po rozdrcení hrozny fermentují 7-9 dní při teplotách okolo 26 stupňů Celsia na začátku kvašení, poté okolo 22 stupňů Celsia. Pro jedinečnou strukturu a barvu byly z jedné čtvrtiny ponechány celé rozdrcené hrozny po dobu 30-ti dnů. V závěru kvašení je víno k další maceraci ponecháno v sudech z francouzského dubu až po dobu 18-ti měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • jehněčí maso
  • dušené hovězí maso
  • drůbeží maso

Recept: Japonský rýžový hrnec
779 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Cameron Vale, Eden Valley, Barossa
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2012
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14%
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (8-15let)

Tasting notes

  • Silver - 2015 International Wine Challenge, 2015
  • Bronze - 2011 Decanter World Wine Awards
  • Gold - 2011 Royal Melbourne Wine Show
  • Silver - 2011 International Wine & Spirits Comp
  • Bronze - 2011 Decanter World Wine Awards
  • Bronze - 2011 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2011 Hong Kong International Wine & Spirits Comp
  • Other (Top100 SA Wine) - 2011 The Adelaide Review Hot100
  • Other (5 Stars) - Fiona Beckett


Japonský rýžový hrnec

Japonský rýžový hrnec


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
250 g kuřecích prsíček (krůtích prsíček), 4 jarní cibulky, kousek zázvoru (1 cm), 1,5 lžíce oleje, 2 PL sójové omáčky Tamari, 4 lžíce pomerančového džusu nebo šťávy, 2 špetky cukru, rýže jako příloha


Postup přípravy:
Maso omyjeme, osušíme, očistíme ho a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme zázvor a najemno ho pokrájíme. Ve woku nebo pánvi zahřejeme olej. Za stálého míchání v něm opečeme kuřecí maso (5 - 6 minut na středním plameni), zázvor a cibulku. Přidáme sójovou omáčku, pomerančový džus, cukr, vše dobře promícháme a na slabém ohni vaříme 3 - 4 minuty. Podáváme s rýží a zdobíme jarní cibulkou.


Výživová hodnota: porce 490 kcal



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!