Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Cameron Vale Cabernet Sauvignon 2012, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno zde má svojí tradici již dlouhá léta. V současnosti patří tato značka k nejprodávanějším ve své cenové kategorii.

Chuť a vůně vína

Elegantní tmavě červené víno s fialovými odstíny a chutí tmavého, vyzrálého peckového ovoce, doplněné tóny tmavé čokolády, eukalyptu a kůže. Skvěle strukturované třísloviny přinášejí nezapomenutelný závěr.

Sklizeň a zrání vína

Plody pocházejí z vinic Cameron Vale, která se nachází v úrodné oblasti mezi Lyndochem a Williamstownem. Byla založena v letech 1971-75 a využívá výhodného chladného klimatu Eden Valley. Po rozdrcení hrozny fermentují 7-9 dní při teplotách okolo 26 stupňů Celsia na začátku kvašení, poté okolo 22 stupňů Celsia. Pro jedinečnou strukturu a barvu byly z jedné čtvrtiny ponechány celé rozdrcené hrozny po dobu 30-ti dnů. V závěru kvašení je víno k další maceraci ponecháno v sudech z francouzského dubu až po dobu 18-ti měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • jehněčí maso
  • dušené hovězí maso
  • drůbeží maso

Recept: Plzeňské roštěnky
559 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Cameron Vale, Eden Valley, Barossa
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2012
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14%
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (8-15let)

Tasting notes

  • Silver - 2015 International Wine Challenge, 2015
  • Bronze - 2011 Decanter World Wine Awards
  • Gold - 2011 Royal Melbourne Wine Show
  • Silver - 2011 International Wine & Spirits Comp
  • Bronze - 2011 Decanter World Wine Awards
  • Bronze - 2011 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2011 Hong Kong International Wine & Spirits Comp
  • Other (Top100 SA Wine) - 2011 The Adelaide Review Hot100
  • Other (5 Stars) - Fiona Beckett


Plzeňské roštěnky

Plzeňské roštěnky


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky roštěné, 2 párky, 1 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky na obalení, olej, 1 sklenka světlého piva, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, sůl, pepř, smažená cibulka na ozdobu


Postup přípravy:
Maso rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme do misky chvíli odpočinout. Rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme po obou stranách je opečeme. Maso vyjmeme do výpeku dáme zpěnit nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, podlijeme šálkem vody a promícháme. Když se omáčka začne vařit, vložíme zpět roštěnky a dusíme je do měkka. Měkké maso opět vyjmeme, šťávu vydusíme, vmícháme mouku a osmahneme ji. Podlijeme vodou a pivem, přivedeme k varu, přidáme bobkový list a omáčku povaříme. Mezitím na pánvi osmahneme nakrojené nožičky párků a na kolečka nakrájenou cibuli. Roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme osmaženou cibulkou a nožičkami párků. Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovými knedlík.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!