Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Cameron Vale Cabernet Sauvignon 2012, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno zde má svojí tradici již dlouhá léta. V současnosti patří tato značka k nejprodávanějším ve své cenové kategorii.

Chuť a vůně vína

Elegantní tmavě červené víno s fialovými odstíny a chutí tmavého, vyzrálého peckového ovoce, doplněné tóny tmavé čokolády, eukalyptu a kůže. Skvěle strukturované třísloviny přinášejí nezapomenutelný závěr.

Sklizeň a zrání vína

Plody pocházejí z vinic Cameron Vale, která se nachází v úrodné oblasti mezi Lyndochem a Williamstownem. Byla založena v letech 1971-75 a využívá výhodného chladného klimatu Eden Valley. Po rozdrcení hrozny fermentují 7-9 dní při teplotách okolo 26 stupňů Celsia na začátku kvašení, poté okolo 22 stupňů Celsia. Pro jedinečnou strukturu a barvu byly z jedné čtvrtiny ponechány celé rozdrcené hrozny po dobu 30-ti dnů. V závěru kvašení je víno k další maceraci ponecháno v sudech z francouzského dubu až po dobu 18-ti měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • jehněčí maso
  • dušené hovězí maso
  • drůbeží maso

Recept: Hovězí guláš
559 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Cameron Vale, Eden Valley, Barossa
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2012
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14%
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (8-15let)

Tasting notes

  • Silver - 2015 International Wine Challenge, 2015
  • Bronze - 2011 Decanter World Wine Awards
  • Gold - 2011 Royal Melbourne Wine Show
  • Silver - 2011 International Wine & Spirits Comp
  • Bronze - 2011 Decanter World Wine Awards
  • Bronze - 2011 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2011 Hong Kong International Wine & Spirits Comp
  • Other (Top100 SA Wine) - 2011 The Adelaide Review Hot100
  • Other (5 Stars) - Fiona Beckett


Hovězí guláš

Hovězí guláš


doba přípravy: 4 hodiny


Suroviny pro 8 osob
1,5 kg hovězí kližky, 0,5 kg cibule, 20 dkg sádla, 10 dkg celeru, 4-5 dkg sladké mleté papriky pálivé podle chuti, majoránka, mletý pepř, kmín, česnek, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce plnotučné hořčice, polévkové koření Klasik od Vitany, (Na vývar), menší vepřové koleno, vepřové kosti, sůl, celý pepř, libeček


Postup přípravy
Do tlakového hrnce neboli papiňáku vložíme kolínko (trochu ho nařízneme), kosti, pepř, libeček, mírně osolíme, přilijeme 3 l vody, hrnec uzavřeme a dáme na 45 minut vařit. Kližku zbavíme loje, odblaníme, rozebereme na jednotlivé svalky a nakrájíme na kostky (asi 3 cm). Do kastrolu dáme rozehřát sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme do růžovohněda. Tady nám začíná barva guláše. Přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět, vložíme maso a prudce restujeme, aby se nám maso zatáhlo. Přidáme na nudličky nakrájený celer, papriku, pepř, kmín, majoránku, rajský protlak, plnotučnou hořčici a dusíme do vysmahnutí. Podlijeme trochou horkého vývaru a opět dusíme do vysmahnutí, to neustále opakujeme, guláš postupně začíná získávat krásnou barvu. V pánvi nasucho opražíme hladkou mouku do růžovohnědé barvy a necháme vychladnout. Do hrníčku odebereme 1/4 litru vývaru a taky necháme vychladnout. Pokud máme maso poloměkké, přilijeme asi 1,5 litru horkého vývaru, promícháme a začneme s roztřepkou. Do litrového hrnku vlijeme vlažný vývar, přidáme 2-3 stroužky česneku a ponorným mixerem rozmělníme. Metličkou zašleháme opraženou hladkou mouku, kterou za stálého míchání přiléváme k masu. Mezi dlaněmi rozemneme ještě trošku majoránky,zastříkneme polévkovým kořením, případně dosolíme a za občasného promíchávání necháme maso dojít.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!