Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge Cameron Vale Cabernet Sauvignon 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno zde má svojí tradici již dlouhá léta. V současnosti patří tato značka k nejprodávanějším ve své cenové kategorii.

Chuť a vůně vína

Elegantní tmavě červené víno s fialovými odstíny a chutí tmavého, vyzrálého peckového ovoce, doplněné tóny tmavé čokolády, eukalyptu a kůže. Skvěle strukturované třísloviny přinášejí nezapomenutelný závěr.

Sklizeň a zrání vína

Plody pocházejí z vinic Cameron Vale, která se nachází v úrodné oblasti mezi Lyndochem a Williamstownem. Byla založena v letech 1971-75 a využívá výhodného chladného klimatu Eden Valley. Po rozdrcení hrozny fermentují 7-9 dní při teplotách okolo 26 stupňů Celsia na začátku kvašení, poté okolo 22 stupňů Celsia. Pro jedinečnou strukturu a barvu byly z jedné čtvrtiny ponechány celé rozdrcené hrozny po dobu 30-ti dnů. V závěru kvašení je víno k další maceraci ponecháno v sudech z francouzského dubu až po dobu 18-ti měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • jehněčí maso
  • dušené hovězí maso
  • drůbeží maso

Recept: Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
559 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Cameron Vale, Eden Valley, Barossa
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2016
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14%
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (8-15let)

Tasting notes



Kuřecí plátky v kořeněné omáčce

Kuřecí plátky v kořeněné omáčce


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky z kuřecích prsou
sůl
barevný pepř
1x cibule
plátek másla (silný 3 cm)
1 lžíce oleje
bobkový list
1/2 lžíce nastrouhané mrkve
1/2 lžíce nastrouhaného celeru nebo petržele
1 lžičky kmínu
1 lžičky majoránky
5 kuliček pepře
1/4 lžičky kari
hladká mouka na obalení masa popř. i na zahuštění omáčky
čerstvá petrželová nať


Postup přípravy:
Kuřecí prsa opatrně naklepeme přes folii, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem čtyř barev a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vložíme bobkový list a cibuli pozvolna smažíme do zlatohnědé barvy. Pak vložíme obalené plátky masa a necháme je z obou stran zatáhnout, přičemž dáme pozor, aby se nám cibule nepřipálila. Pak teprve podlijeme asi 2 dcl vody, promícháme a přidáme postrouhanou zeleninu, kmín, kuličky pepře, majoránku a kari, mírně osolíme. Přivedeme k varu a maso dusíme ne déle než 15 minut. Kontrolujeme hustotu šťávy, popř. dolijeme vodou. Maso a bobkový list vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixerem, pak ji opět přivedeme k varu, pokud se nám zdá být příliš řídká, pak asi 1 pol. lž. hladké mouky rozmícháme ve sklenici studené vody a vlijeme ji do šťávy, necháme vařit miniálně dalších 15-20 minut. Podle chuti dochutíme, dosolíme a maso vložíme zpět, aby se v omáčce prohřálo, odstavíme z ohně. Nakonec do omáčky vhodíme asi 1 pol. lž. nasekané petrželkové nati.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!