Grant Burge Cameron Vale Cabernet Sauvignon 2016, 0,75l
Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon
Toto víno zde má svojí tradici již dlouhá léta. V současnosti patří tato značka k nejprodávanějším ve své cenové kategorii.
Chuť a vůně vína
Elegantní tmavě červené víno s fialovými odstíny a chutí tmavého, vyzrálého peckového ovoce, doplněné tóny tmavé čokolády, eukalyptu a kůže. Skvěle strukturované třísloviny přinášejí nezapomenutelný závěr.Sklizeň a zrání vína
Plody pocházejí z vinic Cameron Vale, která se nachází v úrodné oblasti mezi Lyndochem a Williamstownem. Byla založena v letech 1971-75 a využívá výhodného chladného klimatu Eden Valley. Po rozdrcení hrozny fermentují 7-9 dní při teplotách okolo 26 stupňů Celsia na začátku kvašení, poté okolo 22 stupňů Celsia. Pro jedinečnou strukturu a barvu byly z jedné čtvrtiny ponechány celé rozdrcené hrozny po dobu 30-ti dnů. V závěru kvašení je víno k další maceraci ponecháno v sudech z francouzského dubu až po dobu 18-ti měsíců.K jakému jídlu se víno hodí
- jehněčí maso
- dušené hovězí maso
- drůbeží maso
Recept: Kuře alá kachna
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Cameron Vale, Eden Valley, Barossa
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2016
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14%
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (8-15let)
Tasting notes

Kuře alá kachna
doba přípravy: 90 minut
Suroviny pro 4 osoby
Celé kuře
2 sklenice sterilovaného zelí
kmín celý
sůl
Postup přípravy:
Zelí vysypeme na připravený pekáč, rozprostřeme ho, dále si naporcujeme kuře, důkladně osolíme a okmínujeme ze všech stran. Takto připravené kuře zavrtáme do zelí a dáme do rozpálené trouby na 190°C asi na 70 minut.
Jako přílohu podáváme houskový knedlík.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!