Grant Burge Corryton Park Cabernet Sauvignon 2009, 0,75l
Výjimečné vysoce kvalitní a oceňované víno za přijatelnou cenu.
Chuť a vůně vína
Komplexní a bohaté víno v sobě zahrnuje to nejlepší z odrůdy Cabernet Sauvignon. Převažuje v něm aroma černého rybízu, tabáku, máty, mléčné čokolády a cedru.Sklizeň a zrání vína
Víno pochází z jižní části oblasti Barrosa nedaleko Mount Crawford. První farma zde byla založena už před 150-ti lety. Jedná se o jedno z nejvýše položených a nejchladnějších míst v oblasti. Zde se vytváří ideální podmínky pro prvotřídní Cabernet.Hrozny z různých částí pozemku jsou drceny a fermentují zvlášť. Hrozny jsou ponechány se slupkou po dobu třiceti dní. Jedná se o proces nazývaný prodloužená macerace. Víno zraje převážně v nových sudech z francouzského dubu přibližně 19 měsíců.
K jakému jídlu se víno hodí
- steaky medium rare
Recept: Mořský vlk
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Corryton Park, Mount Crawford, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2009
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-15 let)
Tasting notes
- 96 Points - James Halliday
- 93 Points - Natalie MacLean
- 93 Points - David Lawrason
- 92 Points - Steve Thurlow
- 92 Points - Wine Access Canada Dec 2012
- 92 Points - Campbell Mattinson
- 90+ Points - Lisa Perrotti-Brown
- Gold - 2013 Sydney International Wine Competition
- Gold - 2012 Sydney International Wine Competition
- Gold - 2011 Adelaide Wine Show
- Silver - 2013 Sydney Royal Wine Show
- Silver - 2012 Decanter World Wine Awards
- Silver - 2012 Sydney Royal Wine Show
- Silver - 2011 International Wine & Spirits Competition
- Silver - 2010 Royal Queensland Wine Show
- Bronze - 2012 Royal Melbourne Wine Show
- Bronze - 2013 International Wine Challenge UK
- Bronze - 2012 Hong Kong International Wine and Spirit Competition Awards
- - 2012 Hong Kong International Wine and Spirit Competition Awards
- Bronze - 2012 Perth Wine Show
- Bronze - 2011 Canberra National Wine Show
- Bronze - 2011 Decanter World Wine Awards
- Bronze - 2011 Hobart Wine Show
- Bronze - 2011 Hong Kong International Wine & Spirits Comp
- Bronze - 2011 International Wine Challenge UK
- Bronze - 2010 Royal Melbourne Wine Show

Mořský vlk
doba přípravy: 30 minut
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
Suroviny
mořský vlk 4 ks, olivový olej 200 ml, citron 4 ks, česnek 3 stroužky, sůl, směs koření na ryby 5 lžiček, hladkolistá petržel 1 hrst, jemný ajvar 375 g
Postup přípravy
Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy. Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!