Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge Corryton Park Cabernet Sauvignon 2009, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Výjimečné vysoce kvalitní a oceňované víno za přijatelnou cenu.

Chuť a vůně vína

Komplexní a bohaté víno v sobě zahrnuje to nejlepší z odrůdy Cabernet Sauvignon. Převažuje v něm aroma černého rybízu, tabáku, máty, mléčné čokolády a cedru.

Sklizeň a zrání vína

Víno pochází z jižní části oblasti Barrosa nedaleko Mount Crawford. První farma zde byla založena už před 150-ti lety. Jedná se o jedno z nejvýše položených a nejchladnějších míst v oblasti. Zde se vytváří ideální podmínky pro prvotřídní Cabernet.

Hrozny z různých částí pozemku jsou drceny a fermentují zvlášť. Hrozny jsou ponechány se slupkou po dobu třiceti dní. Jedná se o proces nazývaný prodloužená macerace. Víno zraje převážně v nových sudech z francouzského dubu přibližně 19 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • steaky medium rare

Recept: Flank steak se zeleninou
1169 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Corryton Park, Mount Crawford, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2009
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-15 let)

Tasting notes

  • 96 Points - James Halliday
  • 93 Points - Natalie MacLean
  • 93 Points - David Lawrason
  • 92 Points - Steve Thurlow
  • 92 Points - Wine Access Canada Dec 2012
  • 92 Points - Campbell Mattinson
  • 90+ Points - Lisa Perrotti-Brown
  • Gold - 2013 Sydney International Wine Competition
  • Gold - 2012 Sydney International Wine Competition
  • Gold - 2011 Adelaide Wine Show
  • Silver - 2013 Sydney Royal Wine Show
  • Silver - 2012 Decanter World Wine Awards
  • Silver - 2012 Sydney Royal Wine Show
  • Silver - 2011 International Wine & Spirits Competition
  • Silver - 2010 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2012 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2013 International Wine Challenge UK
  • Bronze - 2012 Hong Kong International Wine and Spirit Competition Awards
  • - 2012 Hong Kong International Wine and Spirit Competition Awards
  • Bronze - 2012 Perth Wine Show
  • Bronze - 2011 Canberra National Wine Show
  • Bronze - 2011 Decanter World Wine Awards
  • Bronze - 2011 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2011 Hong Kong International Wine & Spirits Comp
  • Bronze - 2011 International Wine Challenge UK
  • Bronze - 2010 Royal Melbourne Wine Show


Flank steak se zeleninou

Flank steak se zeleninou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
200 g hovězího flank steaku, olej na potření, 1 lžíce oleje na opékání, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/3 mladé cukety, 1 červená cibule, 200 g sterilovaných cherry rajčátek, 1-2 lžíce mraženého hrášku, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl, pepř


Postup přípravy
Flank steak je lépe nechat alespoň den i dva odležet. Maso odblaníme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a uložíme do lednice. Druhý den nakrájíme maso proti vláknům na tenké proužky a na rozpálené steakové pánvi na oleji prudce orestujeme, pak osolíme a opepříme a vyndáme na talířek. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na měsíčky, po chvilce přidáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a cuketu. Promícháme a prudce orestujeme, musí zůstat křehké. Dle chuti osolíme, opepříme, vrátíme maso, zakápneme worcestrem, promícháme a přidáme cherry rajčátka (polovinu 400 g plechovky, druhou můžeme uchovat v zip-sáčku na pozdější použití). Necháme vše minutu prohřát, přidáme pro barvu propláchnutý, okapaný hrášek, promícháme a podáváme s rýží (polovinu hrášku můžeme vmíchat do rýže) nebo s opečeným bramborem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!