Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Grant Burge - Shadrach Cabernet Sauvignon 2010, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno je světově uznávanou ikonou Grant Burge a zcela výhradně pochází z vinic oblasti Barossa.
Toto víno je vhodné k archivaci a jeho chuť bude dozrávat dalších 15 let.

Chuť a vůně vína

Tento Shadrach byl vyrobený z výjimečného ročníku 2010. Převážné množství hroznů pocházelo z vinice Corryton park, což je jeden z nejvýše položených a tedy nejchladnějších vinohradů v údolí Barossa. Má tmavě švestkovou barvu a vykazuje koncentrovanou vůni ostružin, blahovičníku, vanilky a mátové čokolády. Plná a komplexní chuť černého ovoce s nádechem koření a tabáku. Jemné kyselinky a dlouhá dochuť.

Sklizeň a zrání vína

Víno prošlo procesem tradičního kvašení v otevřených nerezových tancích s fermentací o délce 8 dní. Poté následovalo druhé kvašení v dubových sudech. Dalších jednadvacet měsíců potom víno zrálo částečně v nových a částečně dva roky starých sudech. Dva další roky strávilo víno v láhvi před jeho expedicí z vinného sklepa.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované vyzrálé maso

Recept: Pikantní uzená žebírka na grilu

2199 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Eden Valley, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2010
Analýza vína - Alkohol: 14,5%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)

Tasting notes

  • 94 Points - Mike Frost
  • 92 Points - Stuart Robinson
  • 90 Points - Gary Walsh
  • Gold - 2014 Sydney International Wine Competition
  • Gold - 2012 Sydney International Wine Competition
  • Silver - 2014 Decanter World Wine Awards
  • Silver - 2014 Decanter World Wine Awards
  • Silver - 2010 Adelaide Wine Show
  • Silver - 2010 Perth Royal Wine Show
  • Bronze - 2012 Decanter World Wine Awards
  • Bronze - 2012 Decanter World Wine Awards
  • Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2011 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2011 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2010 Royal Queensland Wine Show


Pikantní uzená žebírka na grilu

Pikantní uzená žebírka na grilu


doba přípravy: 150 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 stroužky česneku, 3,2 lžíce ostrého kečupu, 0,8 bílého jogurtu, 0,8 kg vepřových uzených žebírek


Postup přípravy
Žebírka omyjeme, vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Pak je slijeme a necháme okapat.
Z jogurtu, kečupu, tymiánu a prolisovaného česneku vymícháme hladkou směs, kterou žebírka z obou stran potřeme. Pak žebírka důkladně uzavřeme do alobalu pro grilování a na středně horkém grilu pečeme asi 35 - 40 minut. Propečená uzená žebírka rozdělíme na porce a podáváme s pečivem a grilovanou nebo nakládanou zeleninou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!