Grant Burge - Shadrach Cabernet Sauvignon 2010, 0,75l
Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon
Toto víno je světově uznávanou ikonou Grant Burge a zcela výhradně pochází z vinic oblasti Barossa.
Toto víno je vhodné k archivaci a jeho chuť bude dozrávat dalších 15 let.
Chuť a vůně vína
Tento Shadrach byl vyrobený z výjimečného ročníku 2010. Převážné množství hroznů pocházelo z vinice Corryton park, což je jeden z nejvýše položených a tedy nejchladnějších vinohradů v údolí Barossa. Má tmavě švestkovou barvu a vykazuje koncentrovanou vůni ostružin, blahovičníku, vanilky a mátové čokolády. Plná a komplexní chuť černého ovoce s nádechem koření a tabáku. Jemné kyselinky a dlouhá dochuť.Sklizeň a zrání vína
Víno prošlo procesem tradičního kvašení v otevřených nerezových tancích s fermentací o délce 8 dní. Poté následovalo druhé kvašení v dubových sudech. Dalších jednadvacet měsíců potom víno zrálo částečně v nových a částečně dva roky starých sudech. Dva další roky strávilo víno v láhvi před jeho expedicí z vinného sklepa.K jakému jídlu se víno hodí
- grilované vyzrálé maso
Recept: Grilovaná vepřová žebírka
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Eden Valley, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2010
Analýza vína - Alkohol: 14,5%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)
Tasting notes
- 94 Points - Mike Frost
- 92 Points - Stuart Robinson
- 90 Points - Gary Walsh
- Gold - 2014 Sydney International Wine Competition
- Gold - 2012 Sydney International Wine Competition
- Silver - 2014 Decanter World Wine Awards
- Silver - 2014 Decanter World Wine Awards
- Silver - 2010 Adelaide Wine Show
- Silver - 2010 Perth Royal Wine Show
- Bronze - 2012 Decanter World Wine Awards
- Bronze - 2012 Decanter World Wine Awards
- Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
- Bronze - 2011 Hobart Wine Show
- Bronze - 2011 Royal Queensland Wine Show
- Bronze - 2010 Royal Queensland Wine Show

Grilovaná vepřová žebírka
doba přípravy: 150 minut
Suroviny pro 4 osoby
2 lžíce soli, 0,3 lžičky mleté nové koření, 4 stroužky česneku, 0,7 lžíce oregana, 1 kg vepřových žebírek, 2,7 lžíce oleje, 0,7 lžíce drceného kmínu, 0,7 lžíce čerstvě mletého pepře
Postup přípravy
Koření, rozdrcený česnek a sůl promícháme dohromady s olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Na středně rozpáleném grilu připravujeme asi 30 minut. Žebírka doporučujeme s Barbecue omáčkou Otma Gurmán, čerstvými bagetkami a osvěžujícím zeleninovým salátem Čalamáda.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!