Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Shadrach Cabernet Sauvignon 2010, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno je světově uznávanou ikonou Grant Burge a zcela výhradně pochází z vinic oblasti Barossa.
Toto víno je vhodné k archivaci a jeho chuť bude dozrávat dalších 15 let.

Chuť a vůně vína

Tento Shadrach byl vyrobený z výjimečného ročníku 2010. Převážné množství hroznů pocházelo z vinice Corryton park, což je jeden z nejvýše položených a tedy nejchladnějších vinohradů v údolí Barossa. Má tmavě švestkovou barvu a vykazuje koncentrovanou vůni ostružin, blahovičníku, vanilky a mátové čokolády. Plná a komplexní chuť černého ovoce s nádechem koření a tabáku. Jemné kyselinky a dlouhá dochuť.

Sklizeň a zrání vína

Víno prošlo procesem tradičního kvašení v otevřených nerezových tancích s fermentací o délce 8 dní. Poté následovalo druhé kvašení v dubových sudech. Dalších jednadvacet měsíců potom víno zrálo částečně v nových a částečně dva roky starých sudech. Dva další roky strávilo víno v láhvi před jeho expedicí z vinného sklepa.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované vyzrálé maso

Recept: Srnčí žebírka

2199 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Eden Valley, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2010
Analýza vína - Alkohol: 14,5%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)

Tasting notes

  • 94 Points - Mike Frost
  • 92 Points - Stuart Robinson
  • 90 Points - Gary Walsh
  • Gold - 2014 Sydney International Wine Competition
  • Gold - 2012 Sydney International Wine Competition
  • Silver - 2014 Decanter World Wine Awards
  • Silver - 2014 Decanter World Wine Awards
  • Silver - 2010 Adelaide Wine Show
  • Silver - 2010 Perth Royal Wine Show
  • Bronze - 2012 Decanter World Wine Awards
  • Bronze - 2012 Decanter World Wine Awards
  • Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2011 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2011 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2010 Royal Queensland Wine Show


Srnčí žebírka

Srnčí žebírka


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
12ks srnčích žebírek, 500 g hub, 250 ml smetany, sůl, pepř, 100 ml oleje, 80 g másla, 1 cibule, 1 kostka bujónu (masox)


Postup přípravy
Žebírka osolíme, opepříme, polijeme olejem a necháme hodinu marinovat. Potom je z marinády vyjmeme a v pánvi opečeme doměkka. Upečená žebírka vytáhneme, přidáme smetanu, masovou kostku, podlijeme vodou a dobře povaříme. Hotovou omáčku procedíme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nasekanou cibulku, houby nakrájené na jemné plátky, osolíme, opepříme a podusíme. Omáčkou pak polijeme žebírka a podáváme s bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!