Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge Benchmark Chardonnay 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Obohaťte svou vinotéku o toto vynikající víno, které pochází z limitované edice z respektovaného vinařství Grant Burge v jižní Austrálii. Představuje vysoký standard kvality stylu a chutí vína, které se snaží dosáhnout i jiní.

Chuť a vůně vína

Barva je světle žlutá, vůni nektarinek a grepů doplňují stopy přezrálého ananasu. Chuť je plná kořenitá, ovocná zakončená jemnou kyselinkou.

Sklizeň a zrání vína

Pouze vybrané hrozny z nejlepších parcel jsou používané pro výrobu vín s výraznou ovocností, dobrým vybalancováním, které mohou potěšit delší dobu.
Víno nabízí excelentní hodnotu, kvalitu a konzistenci.

K jakému jídlu se víno hodí

  • kuřecí pokrmy
  • mořské plody
  • plísňové sýry

Recept: Nakládaný plísňový sýr se švestkami
229 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chardonnay
Ročník - 2018
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.6 g/litre, zbytkový cukr: 5.2 g/L, pH: 3.47
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes


Nakládaný plísňový sýr se švestkami

Nakládaný plísňový sýr se švestkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks plísňového sýra typu hermelín, 80 g sušených švestek, 3 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, hvězdička badyánu, mletá paprika, olivový olej na zalití


Postup přípravy
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme. Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem. Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!