Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Benchmark Chardonnay 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Obohaťte svou vinotéku o toto vynikající víno, které pochází z limitované edice z respektovaného vinařství Grant Burge v jižní Austrálii. Představuje vysoký standard kvality stylu a chutí vína, které se snaží dosáhnout i jiní.

Chuť a vůně vína

Barva je světle žlutá, vůni nektarinek a grepů doplňují stopy přezrálého ananasu. Chuť je plná kořenitá, ovocná zakončená jemnou kyselinkou.

Sklizeň a zrání vína

Pouze vybrané hrozny z nejlepších parcel jsou používané pro výrobu vín s výraznou ovocností, dobrým vybalancováním, které mohou potěšit delší dobu.
Víno nabízí excelentní hodnotu, kvalitu a konzistenci.

K jakému jídlu se víno hodí

  • kuřecí pokrmy
  • mořské plody
  • plísňové sýry

Recept: Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
229 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chardonnay
Ročník - 2018
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.6 g/litre, zbytkový cukr: 5.2 g/L, pH: 3.47
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes


Krevetoví motýlci s chilli omáčkou

Krevetoví motýlci s chilli omáčkou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 4 osoby


0,66kg krevety tygří (kuchyňsky upravené), 83,34ml olivový olej, 1,stroužek česneku najemno nasekaný, petrželka hladkolistá (nebo čerstvý koriandr), citron skrojky k podávání, sůl, pepř mletý
Na chilli omáčku:
1 polévková lžíce hořčičného prášku, 1 polévková lžíce sezamového oleje, 1 polévková lžíce rajského protlaku,160 ml chilly omáčky sladké,


Postup přípravy:
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku. Hořčicový prášek smíchejte v misce s olejem. Přidejte ostatní suroviny a vše dohladka promíchejte. Dejte do ledničky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej. Osmažte na něm asi 3 minuty krevety a česnek za občasného potřesení pánví. Vyjměte z pánve, promíchejte s bylinkami a podávejte se skrojky citronu a chilli omáčkou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!