Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

GB Benchmark Chardonnay 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Obohaťte svou vinotéku o toto vynikající víno, které pochází z limitované edice z respektovaného vinařství Grant Burge v jižní Austrálii. Představuje vysoký standard kvality stylu a chutí vína, které se snaží dosáhnout i jiní.

Chuť a vůně vína

Barva je světle žlutá, vůni nektarinek a grepů doplňují stopy přezrálého ananasu. Chuť je plná kořenitá, ovocná zakončená jemnou kyselinkou.

Sklizeň a zrání vína

Pouze vybrané hrozny z nejlepších parcel jsou používané pro výrobu vín s výraznou ovocností, dobrým vybalancováním, které mohou potěšit delší dobu.
Víno nabízí excelentní hodnotu, kvalitu a konzistenci.

K jakému jídlu se víno hodí

  • kuřecí pokrmy
  • mořské plody
  • plísňové sýry

Recept: Paella s mořskými plody

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
229 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chardonnay
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.6 g/litre, zbytkový cukr: 5.2 g/L, pH: 3.47
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes


Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
8 ks krevety, olivový olej, 3 stroužky česneku, 1ks cibule bílá, 1ks červená paprika, 1ks zelená paprika, 2ks rajčat, 200g mořských plodů, 300g kulatozrnné rýže, 1,20l vývar rybí, z mořských plodů nebo zeleniny, sůl, šafrán, 2ks citrónu k podávání


Postup přípravy:
Krevety usmažte ve velké pánvi na větším množství oleje. Stačí jim pár minut – jakmile zčervenají, jsou hotové. Vyndejte je a odložte na papírovou utěrku. Česnek pokrájejte na plátky, cibuli a papriky nadrobno. Do pánve do oleje po krevetách dejte nejprve cibuli, poté česnek a papriky, nakonec přidejte pokrájená rajčata. Vše pár minut restujte. Přidejte mořské plody, rýži a vše zalijte vývarem. Dochuťte šafránem, solí a vařte 15–20 minut. Vývar se vsákne a rýže změkne. Poté přikryjte pánev utěrkou a pokrm nechte ještě 5 minut dojít.
Na hotovou paellu naskládejte krevety a pokrájené citrony. Podávejte nejlépe s šumivým nebo bílým vínem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!