Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Benchmark Chardonnay 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Obohaťte svou vinotéku o toto vynikající víno, které pochází z limitované edice z respektovaného vinařství Grant Burge v jižní Austrálii. Představuje vysoký standard kvality stylu a chutí vína, které se snaží dosáhnout i jiní.

Chuť a vůně vína

Barva je světle žlutá, vůni nektarinek a grepů doplňují stopy přezrálého ananasu. Chuť je plná kořenitá, ovocná zakončená jemnou kyselinkou.

Sklizeň a zrání vína

Pouze vybrané hrozny z nejlepších parcel jsou používané pro výrobu vín s výraznou ovocností, dobrým vybalancováním, které mohou potěšit delší dobu.
Víno nabízí excelentní hodnotu, kvalitu a konzistenci.

K jakému jídlu se víno hodí

  • kuřecí pokrmy
  • mořské plody
  • plísňové sýry

Recept: Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
229 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chardonnay
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.6 g/litre, zbytkový cukr: 5.2 g/L, pH: 3.47
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes


Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami

Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
20 dkg Nivy, 20 dkg balkánského sýra, 1 balení olomouckých tvarůžků, 1 Romadur. 20 dkg eidamu 30%, 4 větší cibule, 1 sklenička sušených rajčat v oleji, 2 lžíce kapary, 1 palice česneku, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce grilovacího koření, 0,5 l olivového oleje, 0,5 l slunečnicového oleje, sůl, čtyřbarevný pepř, 2 větvičky rozmarýnu, 10 větviček tymiánu.


Postup přípravy
Sýry nakrájíme na kostičky 2x2 cm, sušená rajčata na menší kousky, cibuli na měsíčky, česnek oloupeme, větší stroužky překrojíme na polovinu. Olej z rajčat dolijeme olivovým a slunečnicovým olejem, vmícháme grilovací koření, pepř, hořčici, důkladně promícháme, aby se koření rozpustilo. Do velké mísy dáme kousky sýrů, cibuli, česnek, kapary a rajčata, přilijeme ochucenou olejovou zálivku, přidáme natrhané bylinky a důkladně promícháme. Dosolíme podle chuti. Poté naběračkou přendáme do sklenic (záleží na jejich velikosti, mně stačila jedna 2 litrová), dolijeme olejem, který v míse zbyl, uzavřeme a dáme do lednice odležet cca týden.


Rada
Směs promíchám v míse, protože nálev není jen čirý olej, který zateče všude a pokud byste nejprve vrstvili a pak zalili, koření a zrníčka hořčice se nedostanou rovnoměrně po celém obsahu. Při servírování si můžete vychutnat kromě různých sýrů i naložená rajčata a česnekové stroužky.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!