Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Hillcot Merlot 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

V současnosti patří tato značka k nejprodávanějším ve své cenové kategorii.

Chuť a vůně vína

Mírné a chladné klima umožňuje ideální zrání. Výsledkem je tmavě-červené víno s bohatou vůní malin, borůvek a tmavé čokolády. Jemná ale zároveň bohatá chuť bobulovitého ovoce s lehkým nádechem hořké čokolády a vanilky. Toto víno dostává archivací (až 8 let) nový rozměr.

Sklizeň a zrání vína

Z rozdrcených hroznů (i se slupkou) se sedm dní extrahuje barva a ovocná chuť. Fermentace startuje na 32 stupních Celsia, poté pokračuje na teplotě 22 stupňů Celsia. Šťáva se stáčí a vrací zpět každý druhý den, aby se zintenzivnila barva i chuť. Víno se plní do amerických a francouzských dubových sudů, kde před následným lahvováním zraje přibližně 18 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované maso
  • těstoviny

Recept: Flank steak se zeleninou
(dočasně vyprodáno)

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2013
Analýza vína - Alkohol: 14%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-8 let)

Tasting notes


Flank steak se zeleninou

Flank steak se zeleninou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
200 g hovězího flank steaku, olej na potření, 1 lžíce oleje na opékání, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/3 mladé cukety, 1 červená cibule, 200 g sterilovaných cherry rajčátek, 1-2 lžíce mraženého hrášku, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl, pepř


Postup přípravy
Flank steak je lépe nechat alespoň den i dva odležet. Maso odblaníme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a uložíme do lednice. Druhý den nakrájíme maso proti vláknům na tenké proužky a na rozpálené steakové pánvi na oleji prudce orestujeme, pak osolíme a opepříme a vyndáme na talířek. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na měsíčky, po chvilce přidáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a cuketu. Promícháme a prudce orestujeme, musí zůstat křehké. Dle chuti osolíme, opepříme, vrátíme maso, zakápneme worcestrem, promícháme a přidáme cherry rajčátka (polovinu 400 g plechovky, druhou můžeme uchovat v zip-sáčku na pozdější použití). Necháme vše minutu prohřát, přidáme pro barvu propláchnutý, okapaný hrášek, promícháme a podáváme s rýží (polovinu hrášku můžeme vmíchat do rýže) nebo s opečeným bramborem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!