Grant Burge - Meshach Shiraz 2012, 0,75l
Vlajková loď vinařství Grant Burge a jedno z nejoceňovanějších vín v této kategorii.
Toto víno doporučujeme ke zvláštním příležitostem nebo jako investici v oblasti archivování.
Chuť a vůně vína
Vůně jsou kombinací švestky, hořké čokolády, tóny kakaa,skořice a moruše. Víno má nádhernou texturu, červenou barvu s purpurovým nádechem. Chuť je bohatá na čokoládu, zralé červené ovoce, koření. Strukturované taniny vytvářejí silný základ, který dává vínu výjimečnou délku.Servírovat doporučujeme při 16-18 stupních Celsia.Sklizeň a zrání vína
Pečlivě vybrané hrozny z nejlepších vinohradů v údolí Barossa (některé jsou starší než 100 let) jsou základem pro výrobu tohoto ikonického vína z nejlepší úrody vyjimečného ročníku.Víno leží 2 roky v nejkvalitnějších dubových sudech a poté 3 roky v lahvích, než je dáno do prodeje koncovému zákazníkovi.
Chuť tohoto vína se bude zlepšovat po dobu desetiletí.
K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy z červeného masa, grilovaná masa,zvěřina, steaky
Recept: Jehněčí pečeně
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2012
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 14%
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)
Tasting notes
- Bronze – 2018 International Wine Challenge Star ⃰⃰⃰⃰⃰

Jehněčí pečeně
doba přípravy: 120 minut
Suroviny pro 4 osoby
jehněčí maso kýta (1,5-2kg), 1,34 hrst máty, 0,66 hrst bazalky lístky, 1,34 lžíce parmazánu najemno nastrouhaného, 1,34 lžíce citronové šťávy, 1,34 stroužky česneku najemno nasekaného, sůl 3/4 lžičky na dochucení, pepř mletý 1/2 lžičky + na dochucení, 3,34 lžíce olivový olej + 2 na osmažení
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete. Mátu, bazalku, ořechy, sýr, citronovou šťávu, česnek, 3/4 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře rozmixujte dohladka. Snižte rychlost robotu a pomalu přilévejte 5 lžic oleje, až je směs krásně hladká a má krémovitou konzistenci. Zbylý olej rozehřejte v největší nádobě Tefal Ingenio s odnímatelnou rukojetí (může pak do trouby) a maso opečte ze všech stran. Přemístěte do trouby a pečte asi 20 minut. Poté maso vyjměte a ostrým nožem ho nakrojte až ke kosti. Řezné plochy potřete asi polovinou mátového pesta. Vraťte do trouby a dopečte doměkka. Po upečení nechte zakryté maso ještě asi 10 minut odpočívat. Pak pokrájejte na plátky a ihned noste na stůl. Podávejte se zbylým pestem, hráškem s mátou a gratinovanými bramborami, které si připravíte během pečení masa.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!