Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Meshach Shiraz 2012, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Vlajková loď vinařství Grant Burge a jedno z nejoceňovanějších vín v této kategorii.
Toto víno doporučujeme ke zvláštním příležitostem nebo jako investici v oblasti archivování.

Chuť a vůně vína

Vůně jsou kombinací švestky, hořké čokolády, tóny kakaa,skořice a moruše. Víno má nádhernou texturu, červenou barvu s purpurovým nádechem. Chuť je bohatá na čokoládu, zralé červené ovoce, koření. Strukturované taniny vytvářejí silný základ, který dává vínu výjimečnou délku.Servírovat doporučujeme při 16-18 stupních Celsia.

Sklizeň a zrání vína

Pečlivě vybrané hrozny z nejlepších vinohradů v údolí Barossa (některé jsou starší než 100 let) jsou základem pro výrobu tohoto ikonického vína z nejlepší úrody vyjimečného ročníku.
Víno leží 2 roky v nejkvalitnějších dubových sudech a poté 3 roky v lahvích, než je dáno do prodeje koncovému zákazníkovi.
Chuť tohoto vína se bude zlepšovat po dobu desetiletí.


K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z červeného masa, grilovaná masa,zvěřina, steaky

Recept: Mořský vlk
3599 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2012
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 14%
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)

Tasting notes

  • Bronze – 2018 International Wine Challenge Star ⃰⃰⃰⃰⃰


Mořský vlk

Mořský vlk


doba přípravy: 30 minut
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
Suroviny
mořský vlk 4 ks, olivový olej 200 ml, citron 4 ks, česnek 3 stroužky, sůl, směs koření na ryby 5 lžiček, hladkolistá petržel 1 hrst, jemný ajvar 375 g


Postup přípravy
Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy. Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!