Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Grant Burge - Meshach Shiraz 2012, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Vlajková loď vinařství Grant Burge a jedno z nejoceňovanějších vín v této kategorii.
Toto víno doporučujeme ke zvláštním příležitostem nebo jako investici v oblasti archivování.

Chuť a vůně vína

Vůně jsou kombinací švestky, hořké čokolády, tóny kakaa,skořice a moruše. Víno má nádhernou texturu, červenou barvu s purpurovým nádechem. Chuť je bohatá na čokoládu, zralé červené ovoce, koření. Strukturované taniny vytvářejí silný základ, který dává vínu výjimečnou délku.Servírovat doporučujeme při 16-18 stupních Celsia.

Sklizeň a zrání vína

Pečlivě vybrané hrozny z nejlepších vinohradů v údolí Barossa (některé jsou starší než 100 let) jsou základem pro výrobu tohoto ikonického vína z nejlepší úrody vyjimečného ročníku.
Víno leží 2 roky v nejkvalitnějších dubových sudech a poté 3 roky v lahvích, než je dáno do prodeje koncovému zákazníkovi.
Chuť tohoto vína se bude zlepšovat po dobu desetiletí.


K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z červeného masa, grilovaná masa,zvěřina, steaky

Recept: Zvěřinový Stroganov
3499 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2012
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 14%
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)

Tasting notes

  • Bronze – 2018 International Wine Challenge Star ⃰⃰⃰⃰⃰


Zvěřinový Stroganov

Zvěřinový Stroganov


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 5 osob
1 kelímek smetany ke šlehání, 750 g zvěřina (kýta, kotleta), 2 lžíce kečupu, 2 lžičky plnotučné hořčice, 100 g čerstvých hub, sůl, mletý černý pepř, 5 lžic oleje, 2 lžíce hladké mouky


Postup přípravy
Maso z kýty nebo kotlety nakrájíme na delší nudličky. Opepříme jej, zakápneme lžící oleje a necháme chvíli uležet. Houby si očistíme a stranou podusíme.
Na wok pánvi rozpálíme olej a vložíme maso, které předtím lehce osolíme a poprášíme hladkou moukou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, až je maso měkké. Přidáme restované houby, kečup, hořčici a vše smícháme chvíli necháme společně povařit. Pak přidáme 1 šlehačku, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Zvěřinu Stroganoff podáváme s hranolky nebo rýží.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!