Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Meshach Shiraz 2012, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Vlajková loď vinařství Grant Burge a jedno z nejoceňovanějších vín v této kategorii.
Toto víno doporučujeme ke zvláštním příležitostem nebo jako investici v oblasti archivování.

Chuť a vůně vína

Vůně jsou kombinací švestky, hořké čokolády, tóny kakaa,skořice a moruše. Víno má nádhernou texturu, červenou barvu s purpurovým nádechem. Chuť je bohatá na čokoládu, zralé červené ovoce, koření. Strukturované taniny vytvářejí silný základ, který dává vínu výjimečnou délku.Servírovat doporučujeme při 16-18 stupních Celsia.

Sklizeň a zrání vína

Pečlivě vybrané hrozny z nejlepších vinohradů v údolí Barossa (některé jsou starší než 100 let) jsou základem pro výrobu tohoto ikonického vína z nejlepší úrody vyjimečného ročníku.
Víno leží 2 roky v nejkvalitnějších dubových sudech a poté 3 roky v lahvích, než je dáno do prodeje koncovému zákazníkovi.
Chuť tohoto vína se bude zlepšovat po dobu desetiletí.


K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z červeného masa, grilovaná masa,zvěřina, steaky

Recept: Srnčí žebírka
3499 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2012
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 14%
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)

Tasting notes

  • Bronze – 2018 International Wine Challenge Star ⃰⃰⃰⃰⃰


Srnčí žebírka

Srnčí žebírka


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
12ks srnčích žebírek, 500 g hub, 250 ml smetany, sůl, pepř, 100 ml oleje, 80 g másla, 1 cibule, 1 kostka bujónu (masox)


Postup přípravy
Žebírka osolíme, opepříme, polijeme olejem a necháme hodinu marinovat. Potom je z marinády vyjmeme a v pánvi opečeme doměkka. Upečená žebírka vytáhneme, přidáme smetanu, masovou kostku, podlijeme vodou a dobře povaříme. Hotovou omáčku procedíme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nasekanou cibulku, houby nakrájené na jemné plátky, osolíme, opepříme a podusíme. Omáčkou pak polijeme žebírka a podáváme s bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!