Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

GB Aged Tawny 20 Years, Barossa Valley, 0,75l

Červené víno | polosuché | Portské

Fortifikované portské víno smíchané z nejkvalitnějších odrůd oblasti Barossa (Grenache, Mataro a Shiraz).

Chuť a vůně vína

Toto víno zlatavé barvy s červeným nádechem vyniká kořenitými ovocnými tóny. Chuť je hladká a bohatá s tóny zralých třešní, oříšků. Střední sladkost je vyvážená suchým elegantním odchodem.

Sklizeň a zrání vína

Před smícháním jednotlivé odrůdy zrají v sudech po dobu deseti let

K jakému jídlu se víno hodí

  • sýry,papričky jalapenos

Recept: Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami
2249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Portské
Druh vína - Polosuché
Odrůdy - Grenache, Mataro, Shiraz
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano

Tasting notes

  • Trophy - 2013 Brisbane Wine Show
  • The Thomas Trophy for the Best Fortified wine of show
  • Trophy - 2013 What Food What Wine ?
  • 95 Points - Tyson Stelzer
  • 93 Points - Tom Cannavan
  • Gold - 2012 Hobart Wine Show
  • 2012 Hobart Wine Show
  • Gold - 2014 Decanter Asia Awards
  • Gold - 2013 Perth Royal Wine Show
  • Gold - 2013 Decanter World Wine Awards
  • Gold - 2012 Perth Wine Show
  • Gold - 2010 New Zealand International Wine Show
  • Gold - 2010 New Zealand Liquorland Top 100
  • Gold - 2007 International wine Challenge UK
  • Gold - 2006 New Zealand International Wine Show
  • Gold - 2005 San Francisco International Wine Competition
  • Silver - 2006 Hobart Wine Show
  • Silver - 2004 Hobart Wine Show
  • Silver - 2004 Canberra Wine Show
  • Silver - 2007 Brisbane Wine Show
  • Silver - 2005 Canberra Wine Show
  • Silver - 2005 Barossa Wine Show
  • Silver - 2012 Royal Queensland Wine Show
  • Silver - 2014 Royal Melbourne Wine Awards
  • Silver - 2012 Canberra National Wine Show
  • Silver - 2014 Australian Fotified Wine Show
  • Silver - 2014 Decanter World Wine Awards
  • 2013 Fortified Masters - The Drinks Business UK
  • Silver - 2013 International Wine Challenge
  • Silver - 2012 Adelaide Wine Show
  • Silver - 2011 Hobart Wine Show
  • Silver - 2011 Royal Melbourne Wine Show
  • Silver - 2011 Royal Queensland Wine Show
  • Silver - 2009 Royal Queensland Wine Show
  • Silver - 2008 International Wine Challenge UK
  • Silver - 2007 Barossa Wine Show
  • Silver - 2007 Hobart Wine Show
  • Silver - 2006 Decanter World Wine Awards
  • Silver - 2006 International Wine Challenge London
  • Silver - 2006 New Zealand Liquorland Top 100
  • Silver - 2005 Decanter World Wine Awards
  • Silver - 2003 Barosssa Wine Show
  • Silver - 2002 San Francisco Wine Competition
  • Bronze - 2005 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2003 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2007 Canberra Wine Show
  • Bronze - 2007 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2003 Canberra Wine Show
  • Bronze - 2004 Brisbane Wine Show
  • Bronze - 2005 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2003 Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2003 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2005 Brisbane Wine Show
  • Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
  • Bronze - 2009 Royal Sydney Wine Show
  • Bronze - 2004 Barossa Wine Show
  • Bronze - 2004 Royal Sydney Wine Show
  • Bronze - 2003 Royal Sydney Wine Show
  • Bronze - 2012 Hobart Wine Show
  • 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2014 Perth Royal Wine Show
  • Bronze - 2014 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2013 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2013 Australian Fortified Wine Show
  • Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2011 Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2010 Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2010 Perth Royal Wine Show
  • Bronze - 2009 Canberra Wine Show
  • Bronze - 2009 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2009 Royal Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2008 Hobart International Wine Show
  • Bronze - 2008 Macquarie Bank Royal Sydney Show
  • Bronze - 2008 Macquarie Bank Royal Sydney Wine Show
  • Bronze - 2008 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2007 International Wine Show UK
  • Bronze - 2003 New Zealand Liquorland Top 100
  • Bronze - 2003 Royal Queensland Show
  • Other (Commended) - 2009 Decanter World Wine Awards UK
  • Other (Commended) - 2007 Decanter World Wine Awards


Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami

Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
20 dkg Nivy, 20 dkg balkánského sýra, 1 balení olomouckých tvarůžků, 1 Romadur. 20 dkg eidamu 30%, 4 větší cibule, 1 sklenička sušených rajčat v oleji, 2 lžíce kapary, 1 palice česneku, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce grilovacího koření, 0,5 l olivového oleje, 0,5 l slunečnicového oleje, sůl, čtyřbarevný pepř, 2 větvičky rozmarýnu, 10 větviček tymiánu.


Postup přípravy
Sýry nakrájíme na kostičky 2x2 cm, sušená rajčata na menší kousky, cibuli na měsíčky, česnek oloupeme, větší stroužky překrojíme na polovinu. Olej z rajčat dolijeme olivovým a slunečnicovým olejem, vmícháme grilovací koření, pepř, hořčici, důkladně promícháme, aby se koření rozpustilo. Do velké mísy dáme kousky sýrů, cibuli, česnek, kapary a rajčata, přilijeme ochucenou olejovou zálivku, přidáme natrhané bylinky a důkladně promícháme. Dosolíme podle chuti. Poté naběračkou přendáme do sklenic (záleží na jejich velikosti, mně stačila jedna 2 litrová), dolijeme olejem, který v míse zbyl, uzavřeme a dáme do lednice odležet cca týden.


Rada
Směs promíchám v míse, protože nálev není jen čirý olej, který zateče všude a pokud byste nejprve vrstvili a pak zalili, koření a zrníčka hořčice se nedostanou rovnoměrně po celém obsahu. Při servírování si můžete vychutnat kromě různých sýrů i naložená rajčata a česnekové stroužky.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!