Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

GB Aged Tawny 20 Years, Barossa Valley, 0,75l

Červené víno | polosuché | Portské

Fortifikované portské víno smíchané z nejkvalitnějších odrůd oblasti Barossa (Grenache, Mataro a Shiraz).

Chuť a vůně vína

Toto víno zlatavé barvy s červeným nádechem vyniká kořenitými ovocnými tóny. Chuť je hladká a bohatá s tóny zralých třešní, oříšků. Střední sladkost je vyvážená suchým elegantním odchodem.

Sklizeň a zrání vína

Před smícháním jednotlivé odrůdy zrají v sudech po dobu deseti let

K jakému jídlu se víno hodí

  • sýry,papričky jalapenos

Recept: Nakládaný plísňový sýr se švestkami
2249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Portské
Druh vína - Polosuché
Odrůdy - Grenache, Mataro, Shiraz
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano

Tasting notes

  • Trophy - 2013 Brisbane Wine Show
  • The Thomas Trophy for the Best Fortified wine of show
  • Trophy - 2013 What Food What Wine ?
  • 95 Points - Tyson Stelzer
  • 93 Points - Tom Cannavan
  • Gold - 2012 Hobart Wine Show
  • 2012 Hobart Wine Show
  • Gold - 2014 Decanter Asia Awards
  • Gold - 2013 Perth Royal Wine Show
  • Gold - 2013 Decanter World Wine Awards
  • Gold - 2012 Perth Wine Show
  • Gold - 2010 New Zealand International Wine Show
  • Gold - 2010 New Zealand Liquorland Top 100
  • Gold - 2007 International wine Challenge UK
  • Gold - 2006 New Zealand International Wine Show
  • Gold - 2005 San Francisco International Wine Competition
  • Silver - 2006 Hobart Wine Show
  • Silver - 2004 Hobart Wine Show
  • Silver - 2004 Canberra Wine Show
  • Silver - 2007 Brisbane Wine Show
  • Silver - 2005 Canberra Wine Show
  • Silver - 2005 Barossa Wine Show
  • Silver - 2012 Royal Queensland Wine Show
  • Silver - 2014 Royal Melbourne Wine Awards
  • Silver - 2012 Canberra National Wine Show
  • Silver - 2014 Australian Fotified Wine Show
  • Silver - 2014 Decanter World Wine Awards
  • 2013 Fortified Masters - The Drinks Business UK
  • Silver - 2013 International Wine Challenge
  • Silver - 2012 Adelaide Wine Show
  • Silver - 2011 Hobart Wine Show
  • Silver - 2011 Royal Melbourne Wine Show
  • Silver - 2011 Royal Queensland Wine Show
  • Silver - 2009 Royal Queensland Wine Show
  • Silver - 2008 International Wine Challenge UK
  • Silver - 2007 Barossa Wine Show
  • Silver - 2007 Hobart Wine Show
  • Silver - 2006 Decanter World Wine Awards
  • Silver - 2006 International Wine Challenge London
  • Silver - 2006 New Zealand Liquorland Top 100
  • Silver - 2005 Decanter World Wine Awards
  • Silver - 2003 Barosssa Wine Show
  • Silver - 2002 San Francisco Wine Competition
  • Bronze - 2005 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2003 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2007 Canberra Wine Show
  • Bronze - 2007 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2003 Canberra Wine Show
  • Bronze - 2004 Brisbane Wine Show
  • Bronze - 2005 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2003 Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2003 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2005 Brisbane Wine Show
  • Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
  • Bronze - 2009 Royal Sydney Wine Show
  • Bronze - 2004 Barossa Wine Show
  • Bronze - 2004 Royal Sydney Wine Show
  • Bronze - 2003 Royal Sydney Wine Show
  • Bronze - 2012 Hobart Wine Show
  • 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2014 Perth Royal Wine Show
  • Bronze - 2014 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2013 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2013 Australian Fortified Wine Show
  • Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2011 Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2010 Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2010 Perth Royal Wine Show
  • Bronze - 2009 Canberra Wine Show
  • Bronze - 2009 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2009 Royal Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2008 Hobart International Wine Show
  • Bronze - 2008 Macquarie Bank Royal Sydney Show
  • Bronze - 2008 Macquarie Bank Royal Sydney Wine Show
  • Bronze - 2008 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2007 International Wine Show UK
  • Bronze - 2003 New Zealand Liquorland Top 100
  • Bronze - 2003 Royal Queensland Show
  • Other (Commended) - 2009 Decanter World Wine Awards UK
  • Other (Commended) - 2007 Decanter World Wine Awards


Nakládaný plísňový sýr se švestkami

Nakládaný plísňový sýr se švestkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks plísňového sýra typu hermelín, 80 g sušených švestek, 3 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, hvězdička badyánu, mletá paprika, olivový olej na zalití


Postup přípravy
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme. Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem. Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!