Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge Aged Tawny 10 Years, Barossa Valley, 0,75l

Červené víno | polosuché | Portské

Fortifikované portské víno smíchané z nejkvalitnějších odrůd oblasti Barossa (Grenache, Mataro a Shiraz).

Chuť a vůně vína

Toto víno zlatavé barvy s červeným nádechem vyniká kořenitými ovocnými tóny. Chuť je hladká a bohatá s tóny zralých třešní, oříšků. Střední sladkost je vyvážená suchým elegantním odchodem.

Sklizeň a zrání vína

Před smícháním jednotlivé odrůdy zrají v sudech po dobu deseti let

K jakému jídlu se víno hodí

  • sýry,papričky jalapenos

Recept: Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty
899 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Portské
Analýza vína - alkohol 19,5%
Druh vína - Polosuché
Odrůdy - Grenache, Mataro, Shiraz
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano

Tasting notes

  • Trophy - 2013 Brisbane Wine Show
  • The Thomas Trophy for the Best Fortified wine of show
  • Trophy - 2013 What Food What Wine ?
  • 95 Points - Tyson Stelzer
  • 93 Points - Tom Cannavan
  • Gold - 2012 Hobart Wine Show
  • 2012 Hobart Wine Show
  • Gold - 2014 Decanter Asia Awards
  • Gold - 2013 Perth Royal Wine Show
  • Gold - 2013 Decanter World Wine Awards
  • Gold - 2012 Perth Wine Show
  • Gold - 2010 New Zealand International Wine Show
  • Gold - 2010 New Zealand Liquorland Top 100
  • Gold - 2007 International wine Challenge UK
  • Gold - 2006 New Zealand International Wine Show
  • Gold - 2005 San Francisco International Wine Competition
  • Silver - 2006 Hobart Wine Show
  • Silver - 2004 Hobart Wine Show
  • Silver - 2004 Canberra Wine Show
  • Silver - 2007 Brisbane Wine Show
  • Silver - 2005 Canberra Wine Show
  • Silver - 2005 Barossa Wine Show
  • Silver - 2012 Royal Queensland Wine Show
  • Silver - 2014 Royal Melbourne Wine Awards
  • Silver - 2012 Canberra National Wine Show
  • Silver - 2014 Australian Fotified Wine Show
  • Silver - 2014 Decanter World Wine Awards
  • 2013 Fortified Masters - The Drinks Business UK
  • Silver - 2013 International Wine Challenge
  • Silver - 2012 Adelaide Wine Show
  • Silver - 2011 Hobart Wine Show
  • Silver - 2011 Royal Melbourne Wine Show
  • Silver - 2011 Royal Queensland Wine Show
  • Silver - 2009 Royal Queensland Wine Show
  • Silver - 2008 International Wine Challenge UK
  • Silver - 2007 Barossa Wine Show
  • Silver - 2007 Hobart Wine Show
  • Silver - 2006 Decanter World Wine Awards
  • Silver - 2006 International Wine Challenge London
  • Silver - 2006 New Zealand Liquorland Top 100
  • Silver - 2005 Decanter World Wine Awards
  • Silver - 2003 Barosssa Wine Show
  • Silver - 2002 San Francisco Wine Competition
  • Bronze - 2005 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2003 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2007 Canberra Wine Show
  • Bronze - 2007 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2003 Canberra Wine Show
  • Bronze - 2004 Brisbane Wine Show
  • Bronze - 2005 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2003 Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2003 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2005 Brisbane Wine Show
  • Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
  • Bronze - 2009 Royal Sydney Wine Show
  • Bronze - 2004 Barossa Wine Show
  • Bronze - 2004 Royal Sydney Wine Show
  • Bronze - 2003 Royal Sydney Wine Show
  • Bronze - 2012 Hobart Wine Show
  • 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2014 Perth Royal Wine Show
  • Bronze - 2014 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2013 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2013 Australian Fortified Wine Show
  • Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2011 Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2010 Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2010 Perth Royal Wine Show
  • Bronze - 2009 Canberra Wine Show
  • Bronze - 2009 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2009 Royal Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2008 Hobart International Wine Show
  • Bronze - 2008 Macquarie Bank Royal Sydney Show
  • Bronze - 2008 Macquarie Bank Royal Sydney Wine Show
  • Bronze - 2008 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2007 International Wine Show UK
  • Bronze - 2003 New Zealand Liquorland Top 100
  • Bronze - 2003 Royal Queensland Show
  • Other (Commended) - 2009 Decanter World Wine Awards UK
  • Other (Commended) - 2007 Decanter World Wine Awards


Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty

Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty


doba přípravy: 20 minut


Suroviny
sýr Halloumi nakrájený na plátky silné cca 1,5 cm, rukola, cherry rajčata, citron, olivový olej, množství podle počtu strávníků,
HALLOUMI :
Halloumi je národní sýr Kypru a byl zde vyráběn již před tisíci lety.
Dělá se ze směsi ovčího, kozího a kravského mléka s jemným přidáním máty.
Na Kypru a nejen tam, je velmi oblíben. Je možno ho grilovat, opékat, smažit, neroztéká se.


Postup přípravy
Gril nebo grilovací pánev rozpálíme, potřeme jemně olejem, sýr nakrájíme na plátky a ogrilujeme z obou stran. Rukolu omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem a promícháme. Rozdělíme ji na talíře, poklademe grilovaným sýrem a doplníme pokrájenými cherry rajčaty. Sůl neuvádím, není třeba, ale každý podle chuti.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!