Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge Aged Tawny, Barossa Valley, 0,75l

Červené víno | polosuché | Portské

Fortifikované portské víno smíchané z nejkvalitnějších odrůd oblasti Barossa (Grenache, Mataro a Shiraz).

Chuť a vůně vína

Toto víno zlatavé barvy s červeným nádechem vyniká kořenitými ovocnými tóny.
Chuť je hladká a bohatá s tóny zralých třešní, oříšků.
Střední sladkost je vyvážená suchým elegantním odchodem.

K jakému jídlu se víno hodí

  • sýry,papričky jalapenos

Recept: Sýrové fondue
679 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Portské
Analýza vína - alkohol 18,5%
Druh vína - Polosuché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano

Tasting notes

  • Gold – 2013 Sydney Royal Wine Show
  • Silver – 2002 Hobart Wine Show
  • Silver – 2012 Adelaide Wine Show
  • Silver – 2012 Perth Wine Show
  • Bronze – 2002 Canberra Wine Show
  • Bronze – 2004 Canberra Wine Show
  • Bronze – 2012 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze – 2002 Adelaide Wine Show
  • Bronze – 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze – 2012 Canberra National Wine Show
  • Bronze - 2014 Royal Melbourne Wine Awards
  • Bronze - 2014 Australian Fortified Wine Show
  • Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze – 2013 Perth Royal Wine Show
  • Bronze – 2013 Brisbane Wine Show
  • Bronze - 2013 Fortified Masters | The Drinks Business UK
  • Bronze – 2010 New Zealand International Wine Show
  • Bronze – 2006 New Zealand International Wine Show
  • Bronze – 2006 New Zealand Liquorland Top 100
  • Bronze – 2003 NZ Liquorland International Wine Competition
  • Other (5 Stars) | Huon Hooke
  • Other (4.5 Stars) – Herald Sun, Aug 2008
  • Other (4.5 Stars) – Winestate Magazine May/June 2002
  • Other (4 Stars) | Advertiser, Adelaide, Jul 2013
  • 4 Stars - Winestate Magazine
  • Leader (Barossa Valley) | June 2014
  • Darryl Thomas
  • Huon Hooke
  • The Wine and Spirit Insider, May 2003
  • Winestate Magazine March 2002
  • Bronze - 2015 Royal Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2016 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2015 Australian Fortified Wine Show
  • Bronze - 2015 Rutherglen Fortified Wine Show
  • Bronze - 2015 Perth Royal Wine Show


Sýrové fondue

Sýrové fondue


Doba přípravy:


Suroviny:
800g ementálu, 2dl bílého vína, 8dl brandy, 1 lžíce škrobové moučky, muškátový oříšek, chilli papričky
K napichování
chléb, hrozny, olivy, ořechy, paprika, fíky


Postup přípravy:
Nádobu na fondue vytřeme chilli papričkou, vlijeme víno a zahřejeme. Vsypeme kousky sýra se strouhaným muškátovým oříškem a mícháme, až vznikne omáčka. Dohustíme škrobovou moučkou rozmíchanou s troškou vína, krátce povaříme a dolijeme brandy. Necháme na mírném ohni ve středu stolu a střídavě napichujeme pečivo a máčíme v sýrové omáčce. Různé doplňky nám chuťově doladí celý pokrm.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!