Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Aged Tawny, Barossa Valley, 0,75l

Červené víno | polosuché | Portské

Fortifikované portské víno smíchané z nejkvalitnějších odrůd oblasti Barossa (Grenache, Mataro a Shiraz).

Chuť a vůně vína

Toto víno zlatavé barvy s červeným nádechem vyniká kořenitými ovocnými tóny.
Chuť je hladká a bohatá s tóny zralých třešní, oříšků.
Střední sladkost je vyvážená suchým elegantním odchodem.

K jakému jídlu se víno hodí

  • sýry,papričky jalapenos

Recept: Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty
449 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Portské
Analýza vína - alkohol 18,5%
Druh vína - Polosuché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano

Tasting notes

  • Gold – 2013 Sydney Royal Wine Show
  • Silver – 2002 Hobart Wine Show
  • Silver – 2012 Adelaide Wine Show
  • Silver – 2012 Perth Wine Show
  • Bronze – 2002 Canberra Wine Show
  • Bronze – 2004 Canberra Wine Show
  • Bronze – 2012 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze – 2002 Adelaide Wine Show
  • Bronze – 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze – 2012 Canberra National Wine Show
  • Bronze - 2014 Royal Melbourne Wine Awards
  • Bronze - 2014 Australian Fortified Wine Show
  • Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze – 2013 Perth Royal Wine Show
  • Bronze – 2013 Brisbane Wine Show
  • Bronze - 2013 Fortified Masters | The Drinks Business UK
  • Bronze – 2010 New Zealand International Wine Show
  • Bronze – 2006 New Zealand International Wine Show
  • Bronze – 2006 New Zealand Liquorland Top 100
  • Bronze – 2003 NZ Liquorland International Wine Competition
  • Other (5 Stars) | Huon Hooke
  • Other (4.5 Stars) – Herald Sun, Aug 2008
  • Other (4.5 Stars) – Winestate Magazine May/June 2002
  • Other (4 Stars) | Advertiser, Adelaide, Jul 2013
  • 4 Stars - Winestate Magazine
  • Leader (Barossa Valley) | June 2014
  • Darryl Thomas
  • Huon Hooke
  • The Wine and Spirit Insider, May 2003
  • Winestate Magazine March 2002
  • Bronze - 2015 Royal Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2016 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2015 Australian Fortified Wine Show
  • Bronze - 2015 Rutherglen Fortified Wine Show
  • Bronze - 2015 Perth Royal Wine Show


Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty

Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty


doba přípravy: 20 minut


Suroviny
sýr Halloumi nakrájený na plátky silné cca 1,5 cm, rukola, cherry rajčata, citron, olivový olej, množství podle počtu strávníků,
HALLOUMI :
Halloumi je národní sýr Kypru a byl zde vyráběn již před tisíci lety.
Dělá se ze směsi ovčího, kozího a kravského mléka s jemným přidáním máty.
Na Kypru a nejen tam, je velmi oblíben. Je možno ho grilovat, opékat, smažit, neroztéká se.


Postup přípravy
Gril nebo grilovací pánev rozpálíme, potřeme jemně olejem, sýr nakrájíme na plátky a ogrilujeme z obou stran. Rukolu omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem a promícháme. Rozdělíme ji na talíře, poklademe grilovaným sýrem a doplníme pokrájenými cherry rajčaty. Sůl neuvádím, není třeba, ale každý podle chuti.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!