Grant Burge Aged Tawny, Barossa Valley, 0,75l
Červené víno | polosuché | Portské
Fortifikované portské víno smíchané z nejkvalitnějších odrůd oblasti Barossa (Grenache, Mataro a Shiraz).
Chuť a vůně vína
Toto víno zlatavé barvy s červeným nádechem vyniká kořenitými ovocnými tóny.Chuť je hladká a bohatá s tóny zralých třešní, oříšků.
Střední sladkost je vyvážená suchým elegantním odchodem.
K jakému jídlu se víno hodí
- sýry,papričky jalapenos
Recept: Sýrové fondue
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Portské
Analýza vína - alkohol 18,5%
Druh vína - Polosuché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano
Tasting notes
- Gold – 2013 Sydney Royal Wine Show
- Silver – 2002 Hobart Wine Show
- Silver – 2012 Adelaide Wine Show
- Silver – 2012 Perth Wine Show
- Bronze – 2002 Canberra Wine Show
- Bronze – 2004 Canberra Wine Show
- Bronze – 2012 Royal Melbourne Wine Show
- Bronze – 2002 Adelaide Wine Show
- Bronze – 2012 Hobart Wine Show
- Bronze – 2012 Canberra National Wine Show
- Bronze - 2014 Royal Melbourne Wine Awards
- Bronze - 2014 Australian Fortified Wine Show
- Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
- Bronze – 2013 Perth Royal Wine Show
- Bronze – 2013 Brisbane Wine Show
- Bronze - 2013 Fortified Masters | The Drinks Business UK
- Bronze – 2010 New Zealand International Wine Show
- Bronze – 2006 New Zealand International Wine Show
- Bronze – 2006 New Zealand Liquorland Top 100
- Bronze – 2003 NZ Liquorland International Wine Competition
- Other (5 Stars) | Huon Hooke
- Other (4.5 Stars) – Herald Sun, Aug 2008
- Other (4.5 Stars) – Winestate Magazine May/June 2002
- Other (4 Stars) | Advertiser, Adelaide, Jul 2013
- 4 Stars - Winestate Magazine
- Leader (Barossa Valley) | June 2014
- Darryl Thomas
- Huon Hooke
- The Wine and Spirit Insider, May 2003
- Winestate Magazine March 2002
- Bronze - 2015 Royal Adelaide Wine Show
- Bronze - 2016 Royal Queensland Wine Show
- Bronze - 2015 Australian Fortified Wine Show
- Bronze - 2015 Rutherglen Fortified Wine Show
- Bronze - 2015 Perth Royal Wine Show

Sýrové fondue
Doba přípravy:
Suroviny:
800g ementálu, 2dl bílého vína, 8dl brandy, 1 lžíce škrobové moučky, muškátový oříšek, chilli papričky
K napichování
chléb, hrozny, olivy, ořechy, paprika, fíky
Postup přípravy:
Nádobu na fondue vytřeme chilli papričkou, vlijeme víno a zahřejeme. Vsypeme kousky sýra se strouhaným muškátovým oříškem a mícháme, až vznikne omáčka. Dohustíme škrobovou moučkou rozmíchanou s troškou vína, krátce povaříme a dolijeme brandy. Necháme na mírném ohni ve středu stolu a střídavě napichujeme pečivo a máčíme v sýrové omáčce. Různé doplňky nám chuťově doladí celý pokrm.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!