Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Aged Tawny, Barossa Valley, 0,75l

Červené víno | polosuché | Portské

Fortifikované portské víno smíchané z nejkvalitnějších odrůd oblasti Barossa (Grenache, Mataro a Shiraz).

Chuť a vůně vína

Toto víno zlatavé barvy s červeným nádechem vyniká kořenitými ovocnými tóny.
Chuť je hladká a bohatá s tóny zralých třešní, oříšků.
Střední sladkost je vyvážená suchým elegantním odchodem.

K jakému jídlu se víno hodí

  • sýry,papričky jalapenos

Recept: Zapečená Niva se šunkou, sýrem a vejci
449 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Portské
Analýza vína - alkohol 18,5%
Druh vína - Polosuché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano

Tasting notes

  • Gold – 2013 Sydney Royal Wine Show
  • Silver – 2002 Hobart Wine Show
  • Silver – 2012 Adelaide Wine Show
  • Silver – 2012 Perth Wine Show
  • Bronze – 2002 Canberra Wine Show
  • Bronze – 2004 Canberra Wine Show
  • Bronze – 2012 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze – 2002 Adelaide Wine Show
  • Bronze – 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze – 2012 Canberra National Wine Show
  • Bronze - 2014 Royal Melbourne Wine Awards
  • Bronze - 2014 Australian Fortified Wine Show
  • Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze – 2013 Perth Royal Wine Show
  • Bronze – 2013 Brisbane Wine Show
  • Bronze - 2013 Fortified Masters | The Drinks Business UK
  • Bronze – 2010 New Zealand International Wine Show
  • Bronze – 2006 New Zealand International Wine Show
  • Bronze – 2006 New Zealand Liquorland Top 100
  • Bronze – 2003 NZ Liquorland International Wine Competition
  • Other (5 Stars) | Huon Hooke
  • Other (4.5 Stars) – Herald Sun, Aug 2008
  • Other (4.5 Stars) – Winestate Magazine May/June 2002
  • Other (4 Stars) | Advertiser, Adelaide, Jul 2013
  • 4 Stars - Winestate Magazine
  • Leader (Barossa Valley) | June 2014
  • Darryl Thomas
  • Huon Hooke
  • The Wine and Spirit Insider, May 2003
  • Winestate Magazine March 2002
  • Bronze - 2015 Royal Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2016 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2015 Australian Fortified Wine Show
  • Bronze - 2015 Rutherglen Fortified Wine Show
  • Bronze - 2015 Perth Royal Wine Show


Zapečená Niva se šunkou, sýrem a vejci

Zapečená Niva se šunkou, sýrem a vejci


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 2 osoby
250 g Nivy, 2 vejce na porci, 100 g šunky, 100 g eidamu


Postup přípravy
Dno i okraje jednoporcových zapékacích misek poklademe šunkou, přidáme nakrájenou Nivu, zalijeme rozkvedlanými vejci, přikryjeme plátkem šunky a eidamu. Necháme 30 min zapéct v předem vyhřáté troubě na cca 200 stupňů. Podáváme s pečivem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!