Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Aged Tawny, Barossa Valley, 0,75l

Červené víno | polosuché | Portské

Fortifikované portské víno smíchané z nejkvalitnějších odrůd oblasti Barossa (Grenache, Mataro a Shiraz).

Chuť a vůně vína

Toto víno zlatavé barvy s červeným nádechem vyniká kořenitými ovocnými tóny.
Chuť je hladká a bohatá s tóny zralých třešní, oříšků.
Střední sladkost je vyvážená suchým elegantním odchodem.

K jakému jídlu se víno hodí

  • sýry,papričky jalapenos

Recept: Nakládaný plísňový sýr se švestkami
449 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Portské
Analýza vína - alkohol 18,5%
Druh vína - Polosuché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano

Tasting notes

  • Gold – 2013 Sydney Royal Wine Show
  • Silver – 2002 Hobart Wine Show
  • Silver – 2012 Adelaide Wine Show
  • Silver – 2012 Perth Wine Show
  • Bronze – 2002 Canberra Wine Show
  • Bronze – 2004 Canberra Wine Show
  • Bronze – 2012 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze – 2002 Adelaide Wine Show
  • Bronze – 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze – 2012 Canberra National Wine Show
  • Bronze - 2014 Royal Melbourne Wine Awards
  • Bronze - 2014 Australian Fortified Wine Show
  • Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze – 2013 Perth Royal Wine Show
  • Bronze – 2013 Brisbane Wine Show
  • Bronze - 2013 Fortified Masters | The Drinks Business UK
  • Bronze – 2010 New Zealand International Wine Show
  • Bronze – 2006 New Zealand International Wine Show
  • Bronze – 2006 New Zealand Liquorland Top 100
  • Bronze – 2003 NZ Liquorland International Wine Competition
  • Other (5 Stars) | Huon Hooke
  • Other (4.5 Stars) – Herald Sun, Aug 2008
  • Other (4.5 Stars) – Winestate Magazine May/June 2002
  • Other (4 Stars) | Advertiser, Adelaide, Jul 2013
  • 4 Stars - Winestate Magazine
  • Leader (Barossa Valley) | June 2014
  • Darryl Thomas
  • Huon Hooke
  • The Wine and Spirit Insider, May 2003
  • Winestate Magazine March 2002
  • Bronze - 2015 Royal Adelaide Wine Show
  • Bronze - 2016 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2015 Australian Fortified Wine Show
  • Bronze - 2015 Rutherglen Fortified Wine Show
  • Bronze - 2015 Perth Royal Wine Show


Nakládaný plísňový sýr se švestkami

Nakládaný plísňový sýr se švestkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks plísňového sýra typu hermelín, 80 g sušených švestek, 3 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, hvězdička badyánu, mletá paprika, olivový olej na zalití


Postup přípravy
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme. Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem. Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!