Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Abednego Shiraz Mourvedre Grenache 2004, 0,75l

Červené víno | suché | Cuvée

Nejoceňovanější víno z limitované edice Grant Burge.

Chuť a vůně vína

Víno tmavě rubínové barvy s nádechem fialové má ovocné a kořenité aroma (především tmavé třešně, maliny, badyán, skořice a hořká čokoláda). Chuť s vyváženými tříslovinami navozuje v ústech sametový pocit, který podtrhuje chuť tmavého ovoce ve spojení s pikantním kořením.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí přímo z vinic Grant Burge, kde se vinná réva soustavně pěstuje už déle než 110 let. Tyto vinice dodávají plody s neuvěřitelnou koncentrací chuti, která dodává vínu schopnost rozvíjet se mnoho let. Jedná se o směs odrůd Shiraz (44%), 31% Grenache a Maurvedre (25%). Toto víno se vyrábí ve výrazně limitovaném množství.

Hrozny nejprve kvasí v klasických fermentorech hrncového tvaru. Po fermentaci prochází víno delším procesem macerace. V návaznosti na tento proces vinaři rozhodují o optimálním poměru jednotlivých odrůd. Po smíchání část vína dozrává v kádi o objemu 2500 litrů, zbytek potom stráví 16 měsíců v jeden a dva roky starých dubových sudech.

K jakému jídlu se víno hodí

  • zvěřina
  • kachní maso

Recept: Steak z jelení kýty

1999 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Cuveé (směs červených vín)
Odrůda - Grenache, Shiraz, Maurvedre
Ročník - 2004
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)

Tasting notes

  • 92 Points - Lisa Perrotti-Brown MW
  • 92 Points - Tony Key
  • 92 Points - Parker Points
  • Bronze - 2006 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2005 Brisbane Winw Show
  • Bronze - 2006 Burswood Perth Royal Wine Show
  • Other (5 Stars) - Ralph Kyte-Powell
  • Other (4.5 Stars) - Ralph Kyte-Powell


Steak z jelení kýty

Steak z jelení kýty


doba přípravy: 30 minut


Suroviny
250 g jelení kýta,
Marináda
olej (olivový), sůl, pepř, tymián, majoránka, bobkový list, rozmarýn, 4 stroužky česneku


Postup přípravy
Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.
Další den dáme do pekáče a nejprve zprudka opečeme, poté dáme do trouby a pečeme asi půl hodiny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!