Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge Benchmark Shiraz 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Stylové červené víno z jižní Austrálie

Chuť a vůně vína

Ve velkém aroma tohoto vína dominuje chuť třešní a višní, černého pepře a koření.


Sklizeň a zrání vína

Jednotlivé hrozny jsou ještě před zahájením fermentace rozmačkány a pak se sedm dní fermentují v nerezových tancích. Poté, co je fermentace kompletní, víno dozrává přibližně 10 měsíců v dřevěných sudech z amerického a francouzského dubu. Až poté dochází k mísení a následnému lahvování.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované červené maso
  • italské pokrmy

Recept: Steaky z divočáka na česneku



TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
229 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Shiraz/Syrah
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 14,5%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14,2% v/v Titrovatelné kyseliny: 6.24 g/litre, pH: 3.53
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ano (2-8 let)

Tasting notes

  • Bronze - 2015/16 Melbourne Wine Show


Steaky z divočáka na česneku

Steaky z divočáka na česneku


Doba přípravy: 45 minut


Suroviny:
2 lžíce koření divočina, 8 stroužků česneku, 500 g libového masa z divočáka, 3 lžíce oleje


Postup přípravy:
Maso nakrájíme na menší steaky a dáme přes noc (lépe déle) naložit do marinády, kterou připravíme smícháním oleje, koření a česneku.
Další den opečeme na pánvi nebo grilu- není třeba už žádného dalšího tuku, ani sůl. Až máme maso pěkně do červena propečené, servírujeme steaky z divočáka s brambory, bramborovou kaší nebo pouze s chlebem a zeleninou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!