Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Grant Burge - Benchmark Shiraz 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Stylové červené víno z jižní Austrálie

Chuť a vůně vína

Ve velkém aroma tohoto vína dominuje chuť třešní a višní, černého pepře a koření.


Sklizeň a zrání vína

Jednotlivé hrozny jsou ještě před zahájením fermentace rozmačkány a pak se sedm dní fermentují v nerezových tancích. Poté, co je fermentace kompletní, víno dozrává přibližně 10 měsíců v dřevěných sudech z amerického a francouzského dubu. Až poté dochází k mísení a následnému lahvování.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované červené maso
  • italské pokrmy

Recept: Hovězí plátky na houbách



TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
279 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Shiraz/Syrah
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 14,5%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14,2% v/v Titrovatelné kyseliny: 6.24 g/litre, pH: 3.53
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ano (2-8 let)

Tasting notes

  • Bronze - 2015/16 Melbourne Wine Show


Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách


doba přípravy: 80 minut


Suroviny pro 6 osob
700g zadního hovězího, 2 cibule, 300 g čerstvých hub, sůl, pepř, kmín, olej, sádlo, houbový bujon, houbové koření, hladká mouka


Postup přípravy
Maso nakrájíme na 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran. Podlijeme nejlépe vývarem (já přidala pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C. Teplotu snížíme na cca 170 - 180 °C (dle vlastností své trouby). Tam necháme maso pomalu péci. Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme. Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!