Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge Benchmark Shiraz 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Stylové červené víno z jižní Austrálie

Chuť a vůně vína

Ve velkém aroma tohoto vína dominuje chuť třešní a višní, černého pepře a koření.


Sklizeň a zrání vína

Jednotlivé hrozny jsou ještě před zahájením fermentace rozmačkány a pak se sedm dní fermentují v nerezových tancích. Poté, co je fermentace kompletní, víno dozrává přibližně 10 měsíců v dřevěných sudech z amerického a francouzského dubu. Až poté dochází k mísení a následnému lahvování.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované červené maso
  • italské pokrmy

Recept: Jehněčí pečeně
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Shiraz/Syrah
Ročník - 2018
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14,2% v/v Titrovatelné kyseliny: 6.24 g/litre, pH: 3.53
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ano (2-8 let)

Tasting notes

  • Gold - 2017 Melbourne Wine Show


Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně


doba přípravy: 120 minut


Suroviny pro 4 osoby
jehněčí maso kýta (1,5-2kg), 1,34 hrst máty, 0,66 hrst bazalky lístky, 1,34 lžíce parmazánu najemno nastrouhaného, 1,34 lžíce citronové šťávy, 1,34 stroužky česneku najemno nasekaného, sůl 3/4 lžičky na dochucení, pepř mletý 1/2 lžičky + na dochucení, 3,34 lžíce olivový olej + 2 na osmažení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete. Mátu, bazalku, ořechy, sýr, citronovou šťávu, česnek, 3/4 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře rozmixujte dohladka. Snižte rychlost robotu a pomalu přilévejte 5 lžic oleje, až je směs krásně hladká a má krémovitou konzistenci. Zbylý olej rozehřejte v největší nádobě Tefal Ingenio s odnímatelnou rukojetí (může pak do trouby) a maso opečte ze všech stran. Přemístěte do trouby a pečte asi 20 minut. Poté maso vyjměte a ostrým nožem ho nakrojte až ke kosti. Řezné plochy potřete asi polovinou mátového pesta. Vraťte do trouby a dopečte doměkka. Po upečení nechte zakryté maso ještě asi 10 minut odpočívat. Pak pokrájejte na plátky a ihned noste na stůl. Podávejte se zbylým pestem, hráškem s mátou a gratinovanými bramborami, které si připravíte během pečení masa.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!