Grant Burge Benchmark Shiraz 2019, 0,75l
Červené víno | suché | Shiraz
Stylové červené víno z jižní Austrálie
Chuť a vůně vína
Ve velkém aroma tohoto vína dominuje chuť třešní a višní, černého pepře a koření.Sklizeň a zrání vína
Jednotlivé hrozny jsou ještě před zahájením fermentace rozmačkány a pak se sedm dní fermentují v nerezových tancích. Poté, co je fermentace kompletní, víno dozrává přibližně 10 měsíců v dřevěných sudech z amerického a francouzského dubu. Až poté dochází k mísení a následnému lahvování.K jakému jídlu se víno hodí
- Podáváme při 17 stupních Celsia,
- ke grilovanému červenému nebo vepřovému masu, šťavnatému burgeru
- pizza a těstoviny
- uzenářské výrobky
- středně zrající tvrdý sýr
Recept: srnčí kýta na víně
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Shiraz/Syrah
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14,5% v/v Titrovatelné kyseliny: 5.954 g/litre, pH: 3.48
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ano (2-8 let)
Tasting notes
- Gold - 2018 Melbourne Wine Show

srnčí kýta na víně
doba přípravy: 90 minut
Suroviny pro 4 osoby
15 dkg kořenová zelenina, 5 dkg cibule, 2dl červené víno, 700 g srnčí kýty, 2 lžičky kořenící směsi, sůl, vývar, olej, jíška
Postup přípravy
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nastrouháme najemno. Na oleji necháme zrůžovět cibulku, vložíme maso a orestujeme. Když se maso "zatáhne", přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a ještě asi 2 minuty opékáme. Směs zasypeme kořenícím přípravkem "divočina", osolíme a podlijeme vínem a vývarem. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit instantní jíškou. Srnčí maso dušené na víně podáváme s bramborovým knedlíkem nebo noky.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!