Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge Benchmark Shiraz 2019, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Stylové červené víno z jižní Austrálie

Chuť a vůně vína

Ve velkém aroma tohoto vína dominuje chuť třešní a višní, černého pepře a koření.


Sklizeň a zrání vína

Jednotlivé hrozny jsou ještě před zahájením fermentace rozmačkány a pak se sedm dní fermentují v nerezových tancích. Poté, co je fermentace kompletní, víno dozrává přibližně 10 měsíců v dřevěných sudech z amerického a francouzského dubu. Až poté dochází k mísení a následnému lahvování.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Podáváme při 17 stupních Celsia,
  • ke grilovanému červenému nebo vepřovému masu, šťavnatému burgeru
  • pizza a těstoviny
  • uzenářské výrobky
  • středně zrající tvrdý sýr

Recept: Králičí stehna na žampionech
236 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Shiraz/Syrah
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14,5% v/v Titrovatelné kyseliny: 5.954 g/litre, pH: 3.48
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ano (2-8 let)

Tasting notes

  • Gold - 2018 Melbourne Wine Show


Králičí stehna na žampionech

Králičí stehna na žampionech


doba přípravy: 85 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks cibule, 250 g žampionů, 200 g anglické slaniny, 5 stroužků česneku, 2 snítky tymiánu, 150 ml červené víno, 2 lžíce másla, 4 ks králičího stehna


Postup přípravy
Králičí stehna očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostičky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na oleji ze všech stran opečeme králičí stehna a přendáme je do pekáčku. Ve výpeku orestujeme nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Směs podlijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud se alkohol zcela neodpaří. Touto směsí přelijeme králičí stehna, přidáme snítky tymiánu, vše podlijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při 180 °C přibližně 40 minut. Mezitím na másle orestujeme žampiony, které osolíme, opepříme a vmícháme do pekáčku k hotovému králičímu masu. Vše necháme ještě asi 10 minut podusit. Králičí stehna rozdělíme na porce a přelijeme vypečenou šťávou s houbami a slaninou. Králičí stehna na žampionech podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!