Grant Burge Benchmark Shiraz 2019, 0,75l
Červené víno | suché | Shiraz
Stylové červené víno z jižní Austrálie
Chuť a vůně vína
Ve velkém aroma tohoto vína dominuje chuť třešní a višní, černého pepře a koření.Sklizeň a zrání vína
Jednotlivé hrozny jsou ještě před zahájením fermentace rozmačkány a pak se sedm dní fermentují v nerezových tancích. Poté, co je fermentace kompletní, víno dozrává přibližně 10 měsíců v dřevěných sudech z amerického a francouzského dubu. Až poté dochází k mísení a následnému lahvování.K jakému jídlu se víno hodí
- Podáváme při 17 stupních Celsia,
- ke grilovanému červenému nebo vepřovému masu, šťavnatému burgeru
- pizza a těstoviny
- uzenářské výrobky
- středně zrající tvrdý sýr
Recept: Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Shiraz/Syrah
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14,5% v/v Titrovatelné kyseliny: 5.954 g/litre, pH: 3.48
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ano (2-8 let)
Tasting notes
- Gold - 2018 Melbourne Wine Show

Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle
Doba přípravy: 50 minut
Suroviny:
600 g kuřecích křídel, 100 ml chipotle omáčky s pečeným česnekem, 3 lžíce sweet chilli omáčky, 2 lžíce sójové omáčky
Postup přípravy:
Kuřecí křídla důkladně omyjte a rozdělte v kloubu na dvě části. Syrové maso dejte do mísy a přidejte zbylé ingredience tj. Salsa z chipotle a pečeného česneku.
Důkladně obalte ze všech stran. Předehřejte troubu na 200 °C. Křídla dejte v jedné vrstvě na pekáče, a pokud vám zbyla v misce omáčka, křídla ještě polijte. Křídla pečte přibližně 45 minut. Na posledních 10 minut otočte, aby se udělala kůrka i na spodní straně.
Podávejte s čerstvým dipem ze zakysané smetany nebo jogurtu.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!