Grant Burge - Filsell Shiraz 2015, 0,75l
Sytě červené víno tmavé barvy s mladistvými fialovými odlesky.
Chuť a vůně vína
Typická vůně tmavé čokolády, lékořice a malin s nádechem levandule. Intenzivní a vyvážená chuť bobulovitého ovoce, především ostružin okořeněná lehkými tóny vanilky a mléčné čokolády. Čerstvé si udržuje svěží ovocný styl, je ovšem vhodné k archivaci (8-10 let).Sklizeň a zrání vína
Toto víno pochází z vinic, na kterých se pěstuje nepřetržitě víno už téměř sto let. Chladnější ročník 2011 vyžadoval perfektní kontrolu hroznů, které jsou sbírány ručně. Různé sběry jsou fermentovány separátně. Šťáva na začátku fermentuje při 28 stupních, poté probíhá 7-8 dnů při teplotě 22 stupních. Fermentace se dokončuje v sudech z dubového dřeva. Poté víno zraje 20 měsíců především v jednoletých sudech z Amerického dubu, menší část v sudech z Francouzského dubu.K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy z hovězího masa
- pokrmy z jehněčího masa
- sýry (především vyzrálý čedar)
Recept: Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Ročník - 2015
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14%, Titrovatelné kyseliny: 6.5 g/litre, zbytkový cukr 1,53 g/l pH: 3.52
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)
Tasting notes
- Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
- Bronze - 2014 Decanter World Wine Awards
- Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
- Bronze - 2013 New Zealand International Wine Show

Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce
doba přípravy: 60 minut
Suroviny pro 2 osoby
6 telecích medailonků z kýty (po 80 g), 3 lžíce přepuštěného másla, miska pravých hřibů, 100 ml bílého suchého vína, 200 ml smetany, asi 4 snítky tymiánu, 3 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř
Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vsypeme pokrájené hříbky. Necháme je restovat, až jsou skoro měkké, pak je podlijeme vínem, osolíme a přidáme lístečky tymiánu otrhané z tuhých stonků. Když se víno vyvaří, zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso, aby se prohřálo. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu, pak vsypeme nahrubo nasekanou petrželku, promícháme a vypneme.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!