Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Filsell Shiraz 2015, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Sytě červené víno tmavé barvy s mladistvými fialovými odlesky.

Chuť a vůně vína

Typická vůně tmavé čokolády, lékořice a malin s nádechem levandule. Intenzivní a vyvážená chuť bobulovitého ovoce, především ostružin okořeněná lehkými tóny vanilky a mléčné čokolády. Čerstvé si udržuje svěží ovocný styl, je ovšem vhodné k archivaci (8-10 let).

Sklizeň a zrání vína

Toto víno pochází z vinic, na kterých se pěstuje nepřetržitě víno už téměř sto let. Chladnější ročník 2011 vyžadoval perfektní kontrolu hroznů, které jsou sbírány ručně. Různé sběry jsou fermentovány separátně. Šťáva na začátku fermentuje při 28 stupních, poté probíhá 7-8 dnů při teplotě 22 stupních. Fermentace se dokončuje v sudech z dubového dřeva. Poté víno zraje 20 měsíců především v jednoletých sudech z Amerického dubu, menší část v sudech z Francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z hovězího masa
  • pokrmy z jehněčího masa
  • sýry (především vyzrálý čedar)

Recept: Srnčí žebírka
859 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Ročník - 2015
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14%, Titrovatelné kyseliny: 6.5 g/litre, zbytkový cukr 1,53 g/l pH: 3.52
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)

Tasting notes

  • Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
  • Bronze - 2014 Decanter World Wine Awards
  • Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2013 New Zealand International Wine Show


Srnčí žebírka

Srnčí žebírka


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
12ks srnčích žebírek, 500 g hub, 250 ml smetany, sůl, pepř, 100 ml oleje, 80 g másla, 1 cibule, 1 kostka bujónu (masox)


Postup přípravy
Žebírka osolíme, opepříme, polijeme olejem a necháme hodinu marinovat. Potom je z marinády vyjmeme a v pánvi opečeme doměkka. Upečená žebírka vytáhneme, přidáme smetanu, masovou kostku, podlijeme vodou a dobře povaříme. Hotovou omáčku procedíme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nasekanou cibulku, houby nakrájené na jemné plátky, osolíme, opepříme a podusíme. Omáčkou pak polijeme žebírka a podáváme s bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!