Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Filsell Shiraz 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Sytě červené víno tmavé barvy s mladistvými fialovými odlesky.

Chuť a vůně vína

Typická vůně tmavé čokolády, lékořice a malin s nádechem levandule. Intenzivní a vyvážená chuť bobulovitého ovoce, především ostružin okořeněná lehkými tóny vanilky a mléčné čokolády. Čerstvé si udržuje svěží ovocný styl, je ovšem vhodné k archivaci (8-10 let).

Sklizeň a zrání vína

Toto víno pochází z vinic, na kterých se pěstuje nepřetržitě víno už téměř sto let. Chladnější ročník 2011 vyžadoval perfektní kontrolu hroznů, které jsou sbírány ručně. Různé sběry jsou fermentovány separátně. Šťáva na začátku fermentuje při 28 stupních, poté probíhá 7-8 dnů při teplotě 22 stupních. Fermentace se dokončuje v sudech z dubového dřeva. Poté víno zraje 20 měsíců především v jednoletých sudech z Amerického dubu, menší část v sudech z Francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z hovězího masa
  • pokrmy z jehněčího masa
  • sýry (především vyzrálý čedar)

Recept: Plzeňské roštěnky

859 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Ročník - 2016
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14%, Titrovatelné kyseliny: 6.5 g/litre, zbytkový cukr 1,53 g/l pH: 3.52
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)

Tasting notes

  • Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
  • Bronze - 2014 Decanter World Wine Awards
  • Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2013 New Zealand International Wine Show


Plzeňské roštěnky

Plzeňské roštěnky


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky roštěné, 2 párky, 1 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky na obalení, olej, 1 sklenka světlého piva, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, sůl, pepř, smažená cibulka na ozdobu


Postup přípravy:
Maso rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme do misky chvíli odpočinout. Rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme po obou stranách je opečeme. Maso vyjmeme do výpeku dáme zpěnit nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, podlijeme šálkem vody a promícháme. Když se omáčka začne vařit, vložíme zpět roštěnky a dusíme je do měkka. Měkké maso opět vyjmeme, šťávu vydusíme, vmícháme mouku a osmahneme ji. Podlijeme vodou a pivem, přivedeme k varu, přidáme bobkový list a omáčku povaříme. Mezitím na pánvi osmahneme nakrojené nožičky párků a na kolečka nakrájenou cibuli. Roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme osmaženou cibulkou a nožičkami párků. Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovými knedlík.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!