Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Grant Burge - Filsell Shiraz 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Sytě červené víno tmavé barvy s mladistvými fialovými odlesky.

Chuť a vůně vína

Typická vůně tmavé čokolády, lékořice a malin s nádechem levandule. Intenzivní a vyvážená chuť bobulovitého ovoce, především ostružin okořeněná lehkými tóny vanilky a mléčné čokolády. Čerstvé si udržuje svěží ovocný styl, je ovšem vhodné k archivaci (8-10 let).

Sklizeň a zrání vína

Toto víno pochází z vinic, na kterých se pěstuje nepřetržitě víno už téměř sto let. Chladnější ročník 2011 vyžadoval perfektní kontrolu hroznů, které jsou sbírány ručně. Různé sběry jsou fermentovány separátně. Šťáva na začátku fermentuje při 28 stupních, poté probíhá 7-8 dnů při teplotě 22 stupních. Fermentace se dokončuje v sudech z dubového dřeva. Poté víno zraje 20 měsíců především v jednoletých sudech z Amerického dubu, menší část v sudech z Francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z hovězího masa
  • pokrmy z jehněčího masa
  • sýry (především vyzrálý čedar)

Recept: Hovězí guláš na víně

1299 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Ročník - 2016
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14%, Titrovatelné kyseliny: 6.5 g/litre, zbytkový cukr 1,53 g/l pH: 3.52
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)

Tasting notes

  • Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
  • Bronze - 2014 Decanter World Wine Awards
  • Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2013 New Zealand International Wine Show


Hovězí guláš na víně

Hovězí guláš na víně


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
800 g hovězí kližky, 100 g anglické slaniny, 3 velké cibule, 4-5 stroužků utřeného česneku, 250 ml červeného vína, cca 750 ml vývaru z kostí, 2-3 krajíce staršího chleba bez kůrky, 2 plné lžíce sladké papriky, 1 velká lžíce sádla, 2 čtverečky kvalitní hořké čokolády, čerstvá feferonka (podle chuti), sůl, pepř, kmín


Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho opečeme ze všech stran a vmícháme papriku, sůl a nakrájenou feferonku. Zalijeme vínem a větší části vývaru. Rozdrobíme chleba a přivedeme k varu. Vaříme pomalu do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Před koncem přidáme nasekanou čokoládu a guláš dochutíme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!