Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Filsell Shiraz 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Sytě červené víno tmavé barvy s mladistvými fialovými odlesky.

Chuť a vůně vína

Typická vůně tmavé čokolády, lékořice a malin s nádechem levandule. Intenzivní a vyvážená chuť bobulovitého ovoce, především ostružin okořeněná lehkými tóny vanilky a mléčné čokolády. Čerstvé si udržuje svěží ovocný styl, je ovšem vhodné k archivaci (8-10 let).

Sklizeň a zrání vína

Toto víno pochází z vinic, na kterých se pěstuje nepřetržitě víno už téměř sto let. Chladnější ročník 2011 vyžadoval perfektní kontrolu hroznů, které jsou sbírány ručně. Různé sběry jsou fermentovány separátně. Šťáva na začátku fermentuje při 28 stupních, poté probíhá 7-8 dnů při teplotě 22 stupních. Fermentace se dokončuje v sudech z dubového dřeva. Poté víno zraje 20 měsíců především v jednoletých sudech z Amerického dubu, menší část v sudech z Francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z hovězího masa
  • pokrmy z jehněčího masa
  • sýry (především vyzrálý čedar)

Recept: Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

1299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Ročník - 2016
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 14%, Titrovatelné kyseliny: 6.5 g/litre, zbytkový cukr 1,53 g/l pH: 3.52
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)

Tasting notes

  • Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
  • Bronze - 2014 Decanter World Wine Awards
  • Bronze - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2013 New Zealand International Wine Show


Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
750 g hovězího masa, 100 g slaniny, 2 lžíce rajského protlaku, 2 jablka, 150 g celeru, 300 ml černého piva, vývar, olej, 1 lžíce cukru, čerstvý tymián, sůl


Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem. Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme. Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!