Grant Burge - Miamba Shiraz 2015, 0,75l
Červené víno | suché | Shiraz
Plné a svůdné víno fialové barvy.
Chuť a vůně vína
Vůně připomíná tmavé ovoce, borůvky moka a nádech pikantního koření. Chuť je komplexní a vrstvená s převažujícími tóny švestky, ostružiny a náznakem pepře. Vše je protkáno jemnými tříslovinami. Dlouhý a elegantní závěr.Sklizeň a zrání vína
Víno pochází z jižní části Barossa Valley, z vinice Miamba, která se nachází nedaleko Lyndochu. Tato vinice má dlouhou a bohatou vinařskou historii. Když se ale v roce 1987 stala součástí Grant Burge, byly to jen holé stráně. Nová výsadba a veliká péče vrátila vinici Miamba její bývalou slávu.Toto víno se po osmidenní fermentaci lisuje rovnou do kombinace nových a starších sudů z evropského dubu, kde se dokončuje kvašení. Následně před samotným stáčením zraje v sudech dalších 18 měsíců.
K jakému jídlu se víno hodí
- steak
- grilované maso
Recept: Steaky z divočáka na česneku
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Miamba, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2015
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)
Tasting notes
- 94 Points - James Halliday
- 92 Points - Huon Hooke
- Gold - 2013 New Zealand International Wine Show
- Gold - 2014 Sydney Royal Wine Show
- Silver - 2011 Hobart Wine Show
- Bronze - 2015 Hobart Wine Show
- Bronze - 2013 Royal Melbourne Wine Show
- Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
- Bronze - 2012 Hobart Wine Show
- Bronze - 2012 Great Australian Shiraz Challenge
- Bronze - 2012 Royal Queensland Wine Show
- Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
- Bronze - 2011 Canberra National Wine Show

Steaky z divočáka na česneku
Doba přípravy: 45 minut
Suroviny:
2 lžíce koření divočina, 8 stroužků česneku, 500 g libového masa z divočáka, 3 lžíce oleje
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na menší steaky a dáme přes noc (lépe déle) naložit do marinády, kterou připravíme smícháním oleje, koření a česneku.
Další den opečeme na pánvi nebo grilu- není třeba už žádného dalšího tuku, ani sůl. Až máme maso pěkně do červena propečené, servírujeme steaky z divočáka s brambory, bramborovou kaší nebo pouze s chlebem a zeleninou.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!