Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Grant Burge - Miamba Shiraz 2015, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Plné a svůdné víno fialové barvy.

Chuť a vůně vína

Vůně připomíná tmavé ovoce, borůvky moka a nádech pikantního koření. Chuť je komplexní a vrstvená s převažujícími tóny švestky, ostružiny a náznakem pepře. Vše je protkáno jemnými tříslovinami. Dlouhý a elegantní závěr.

Sklizeň a zrání vína

Víno pochází z jižní části Barossa Valley, z vinice Miamba, která se nachází nedaleko Lyndochu. Tato vinice má dlouhou a bohatou vinařskou historii. Když se ale v roce 1987 stala součástí Grant Burge, byly to jen holé stráně. Nová výsadba a veliká péče vrátila vinici Miamba její bývalou slávu.

Toto víno se po osmidenní fermentaci lisuje rovnou do kombinace nových a starších sudů z evropského dubu, kde se dokončuje kvašení. Následně před samotným stáčením zraje v sudech dalších 18 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • steak
  • grilované maso

Recept: Krůtí steak na grilu
779 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Miamba, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2015
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes

  • 94 Points - James Halliday
  • 92 Points - Huon Hooke
  • Gold - 2013 New Zealand International Wine Show
  • Gold - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Silver - 2011 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2015 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2013 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
  • Bronze - 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2012 Great Australian Shiraz Challenge
  • Bronze - 2012 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2011 Canberra National Wine Show


Krůtí steak na grilu

Krůtí steak na grilu


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 4 osoby
600g krůtího masa, 50 g majonéza, 1 lžička mletá sladká paprika, 1 lžička mleté chilli koření, 3 - 4 stroužků česnek
100 ml bílý jogurt, 1 větvička čerstvý rozmarýn, 1 lžička dijonská hořčice, 1 lžíce omáčka Tamari


Postup přípravy
Vyšší plátky krůtích prsou očistíme, osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Majonézu promícháme s jogurtem, omáčkou Tamari, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolíme a opepříme. Maso vložíme do plastové krabice, přidáme marinádu, vše důkladně promícháme a necháme asi 24 hodin odležet v chladu. Marinované steaky zlehka osušíme a na roztopeném grilu a špekem potřeném roštu opečeme z obou stran dorůžova. Grilované krůtí steaky podáváme s nejrůznějšími omáčkami, zeleninovými saláty a pečivem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!