Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Miamba Shiraz 2015, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Plné a svůdné víno fialové barvy.

Chuť a vůně vína

Vůně připomíná tmavé ovoce, borůvky moka a nádech pikantního koření. Chuť je komplexní a vrstvená s převažujícími tóny švestky, ostružiny a náznakem pepře. Vše je protkáno jemnými tříslovinami. Dlouhý a elegantní závěr.

Sklizeň a zrání vína

Víno pochází z jižní části Barossa Valley, z vinice Miamba, která se nachází nedaleko Lyndochu. Tato vinice má dlouhou a bohatou vinařskou historii. Když se ale v roce 1987 stala součástí Grant Burge, byly to jen holé stráně. Nová výsadba a veliká péče vrátila vinici Miamba její bývalou slávu.

Toto víno se po osmidenní fermentaci lisuje rovnou do kombinace nových a starších sudů z evropského dubu, kde se dokončuje kvašení. Následně před samotným stáčením zraje v sudech dalších 18 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • steak
  • grilované maso

Recept: Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
559 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Miamba, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2015
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes

  • 94 Points - James Halliday
  • 92 Points - Huon Hooke
  • Gold - 2013 New Zealand International Wine Show
  • Gold - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Silver - 2011 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2015 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2013 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
  • Bronze - 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2012 Great Australian Shiraz Challenge
  • Bronze - 2012 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2011 Canberra National Wine Show


Pečený pstruh s kedlubnovým salátem

Pečený pstruh s kedlubnovým salátem


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 kedlubny, 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona, 2 lžíce bio chia semínek, 125 ml plnotučného bílého jogurtu, hrst čerstvé sekané listové petržele, mořská sůl a pepř, 1 citron (šťáva), 4 filety pstruha lososovitého s kůží, bio extra panenský olivový olej, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla


Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet. Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.


Rada
Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!