Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Miamba Shiraz 2015, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Plné a svůdné víno fialové barvy.

Chuť a vůně vína

Vůně připomíná tmavé ovoce, borůvky moka a nádech pikantního koření. Chuť je komplexní a vrstvená s převažujícími tóny švestky, ostružiny a náznakem pepře. Vše je protkáno jemnými tříslovinami. Dlouhý a elegantní závěr.

Sklizeň a zrání vína

Víno pochází z jižní části Barossa Valley, z vinice Miamba, která se nachází nedaleko Lyndochu. Tato vinice má dlouhou a bohatou vinařskou historii. Když se ale v roce 1987 stala součástí Grant Burge, byly to jen holé stráně. Nová výsadba a veliká péče vrátila vinici Miamba její bývalou slávu.

Toto víno se po osmidenní fermentaci lisuje rovnou do kombinace nových a starších sudů z evropského dubu, kde se dokončuje kvašení. Následně před samotným stáčením zraje v sudech dalších 18 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • steak
  • grilované maso

Recept: Srnčí žebírka
779 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Miamba, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2015
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes

  • 94 Points - James Halliday
  • 92 Points - Huon Hooke
  • Gold - 2013 New Zealand International Wine Show
  • Gold - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Silver - 2011 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2015 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2013 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
  • Bronze - 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2012 Great Australian Shiraz Challenge
  • Bronze - 2012 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2011 Canberra National Wine Show


Srnčí žebírka

Srnčí žebírka


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
12ks srnčích žebírek, 500 g hub, 250 ml smetany, sůl, pepř, 100 ml oleje, 80 g másla, 1 cibule, 1 kostka bujónu (masox)


Postup přípravy
Žebírka osolíme, opepříme, polijeme olejem a necháme hodinu marinovat. Potom je z marinády vyjmeme a v pánvi opečeme doměkka. Upečená žebírka vytáhneme, přidáme smetanu, masovou kostku, podlijeme vodou a dobře povaříme. Hotovou omáčku procedíme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nasekanou cibulku, houby nakrájené na jemné plátky, osolíme, opepříme a podusíme. Omáčkou pak polijeme žebírka a podáváme s bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!