Grant Burge - Miamba Shiraz 2015, 0,75l
Červené víno | suché | Shiraz
Plné a svůdné víno fialové barvy.
Chuť a vůně vína
Vůně připomíná tmavé ovoce, borůvky moka a nádech pikantního koření. Chuť je komplexní a vrstvená s převažujícími tóny švestky, ostružiny a náznakem pepře. Vše je protkáno jemnými tříslovinami. Dlouhý a elegantní závěr.Sklizeň a zrání vína
Víno pochází z jižní části Barossa Valley, z vinice Miamba, která se nachází nedaleko Lyndochu. Tato vinice má dlouhou a bohatou vinařskou historii. Když se ale v roce 1987 stala součástí Grant Burge, byly to jen holé stráně. Nová výsadba a veliká péče vrátila vinici Miamba její bývalou slávu.Toto víno se po osmidenní fermentaci lisuje rovnou do kombinace nových a starších sudů z evropského dubu, kde se dokončuje kvašení. Následně před samotným stáčením zraje v sudech dalších 18 měsíců.
K jakému jídlu se víno hodí
- steak
- grilované maso
Recept: Srnčí žebírka
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Miamba, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2015
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)
Tasting notes
- 94 Points - James Halliday
- 92 Points - Huon Hooke
- Gold - 2013 New Zealand International Wine Show
- Gold - 2014 Sydney Royal Wine Show
- Silver - 2011 Hobart Wine Show
- Bronze - 2015 Hobart Wine Show
- Bronze - 2013 Royal Melbourne Wine Show
- Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
- Bronze - 2012 Hobart Wine Show
- Bronze - 2012 Great Australian Shiraz Challenge
- Bronze - 2012 Royal Queensland Wine Show
- Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
- Bronze - 2011 Canberra National Wine Show

Srnčí žebírka
doba přípravy: 60 minut
Suroviny
12ks srnčích žebírek, 500 g hub, 250 ml smetany, sůl, pepř, 100 ml oleje, 80 g másla, 1 cibule, 1 kostka bujónu (masox)
Postup přípravy
Žebírka osolíme, opepříme, polijeme olejem a necháme hodinu marinovat. Potom je z marinády vyjmeme a v pánvi opečeme doměkka. Upečená žebírka vytáhneme, přidáme smetanu, masovou kostku, podlijeme vodou a dobře povaříme. Hotovou omáčku procedíme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nasekanou cibulku, houby nakrájené na jemné plátky, osolíme, opepříme a podusíme. Omáčkou pak polijeme žebírka a podáváme s bramborami.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!