Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Miamba Shiraz 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Plné a svůdné víno tmavě karmínově fialové barvy.

Chuť a vůně vína

Plná dužiny, živá kyselinka, dlouhý závěr s velkým množstvím tmavého ovoce. Náznak ovocné sladkosti ( mléčná čokoláda, švestka, moruše, vanilka a hřebíček) která umožňuje pít víno velmi brzy.

Sklizeň a zrání vína

Víno pochází z jižní části Barossa Valley, z vinice Miamba, která se nachází nedaleko Lyndochu. Tato vinice má dlouhou a bohatou vinařskou historii. Když se ale v roce 1987 stala součástí Grant Burge, byly to jen holé stráně. Nová výsadba a veliká péče vrátila vinici Miamba její bývalou slávu.

Toto víno se po osmidenní fermentaci lisuje rovnou do kombinace nových a starších sudů z evropského dubu, kde se dokončuje kvašení. Následně před samotným stáčením zraje v sudech dalších 18 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • steak
  • grilované maso

Recept: Staročeské hovězí roládky na zelenině
499 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Miamba, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2016
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes

  • 94 Points - James Halliday
  • 92 Points - Huon Hooke
  • Gold - 2013 New Zealand International Wine Show
  • Gold - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Silver - 2014 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2015 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2013 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
  • Bronze - 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2012 Great Australian Shiraz Challenge
  • Bronze - 2012 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2011 Canberra National Wine Show


Staročeské hovězí roládky na zelenině

Staročeské hovězí roládky na zelenině


doba přípravy: 120 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky hovězího zadního, staročeské koření, sůl, 6 plátků krájené slaniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, lilek menší, cuketa menší, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 6 malých rajčátek cherry, 2 lžíce tuku (olej, sádlo), mouka hladká na zahuštění, zelená cibulová nať


Postup přípravy
Hovězí plátky naklepeme na tenko,osolíme,lehce posypeme staročeským kořením,poklademe slaninou a pevně zarolujeme. Na konci spíchneme jehlou,nebo párátkem. V kastrolu si rozehřejeme tuk,vsypeme najemno nakrájenou cibuli (trošku si jí schováme na později) a restujeme do světle hněda. Pak přidáme 2 stroužky česneku, pokrájené na plátky a roládky,které necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme protlak, rychle promícháme a zalijeme vroucí vodou do výšky 2/3 masa. Ještě trochu osolíme, přiklopíme poklicí a dáme dusit do měkka. Dle potřeby lehce doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme ,uložíme do tepla a šťávu zahustíme tmavší jíškou, nebo moukou rozmíchanou v troše vody. Štávu si můžeme před zahuštěním nastavit horkou vodou,podle toho,kolik jí asi budeme chtít. Necháme asi 10 min provářet, pak pečlivě přecedíme přes hustý cedník a necháme ještě asi 10 min. provářet. Štáva by nám měla pustit na povrchu tuk. Mezitím si nakrájíme lilek i cuketu na centimetrové hranolky,rajčata na půlky. V pánvi si rozehřejeme trošku oleje, vsypeme pokrájený lilek, cuketu, zbylou cibuli a vše lehce opečeme, pak osolíme, přidáme ždibet staročeského koření, podlijeme trochou vody (jen na pokrytí dna), přiklopíme a necháme asi 5 min dusit. Poté přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný poslední stroužek česneku, podlijeme naběračkou šťávy a necháme chvilku provařit. Hotovou zeleninu (neměla by být rozvařená,ale křupavá) přidáme do omáčky, necháme přejít varem a dle chuti dosolíme. Vmícháme nakrájenou zelenou cibulku. Roládky zbavíme jehel a nakrájíme je na plátky. Na talíř nandáme přílohu,nalijeme omáčku se zeleninou a poklademe plátky masa. Jako příloha je vhodná rýže,vařené brambory.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!