Grant Burge - Miamba Shiraz 2016, 0,75l
Plné a svůdné víno tmavě karmínově fialové barvy.
Chuť a vůně vína
Plná dužiny, živá kyselinka, dlouhý závěr s velkým množstvím tmavého ovoce. Náznak ovocné sladkosti ( mléčná čokoláda, švestka, moruše, vanilka a hřebíček) která umožňuje pít víno velmi brzy.Sklizeň a zrání vína
Víno pochází z jižní části Barossa Valley, z vinice Miamba, která se nachází nedaleko Lyndochu. Tato vinice má dlouhou a bohatou vinařskou historii. Když se ale v roce 1987 stala součástí Grant Burge, byly to jen holé stráně. Nová výsadba a veliká péče vrátila vinici Miamba její bývalou slávu.Toto víno se po osmidenní fermentaci lisuje rovnou do kombinace nových a starších sudů z evropského dubu, kde se dokončuje kvašení. Následně před samotným stáčením zraje v sudech dalších 18 měsíců.
K jakému jídlu se víno hodí
- steak
- grilované maso
Recept: Králík na paprice
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Miamba, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2016
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)
Tasting notes
- 94 Points - James Halliday
- 92 Points - Huon Hooke
- Gold - 2013 New Zealand International Wine Show
- Gold - 2014 Sydney Royal Wine Show
- Silver - 2014 Hobart Wine Show
- Bronze - 2015 Hobart Wine Show
- Bronze - 2013 Royal Melbourne Wine Show
- Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
- Bronze - 2012 Hobart Wine Show
- Bronze - 2012 Great Australian Shiraz Challenge
- Bronze - 2012 Royal Queensland Wine Show
- Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
- Bronze - 2011 Canberra National Wine Show

Králík na paprice
Doba přípravy: 90 minut
Suroviny:
1 ks cibule, 2 lžíce hladké mouky, 400 g vykostěné králičí maso, 150 g sádlo, 2 dl sladké smetany, 2 dl mléka, sůl, vegeta, 1 balíček mletá sladká paprika
Postup přípravy:
Vykostěné králičí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. cibuli lehce osmažíme dozlatova. Králičí maso orestujeme na osmažené cibuli, osolíme, přidáme sladkou mletou papriku, podlijeme a pod pokličkou dusíme maso doměkka. Udušené a měkké maso vyjmeme, základ dolijeme podle potřeby vodou a necháme zavařit. Omáčku potom zahustíme hladkou moukou, provaříme, dochutíme solí a vegetou. Na závěr přidáme 2 dl mléka, 2 dl sladké smetany, zamícháme a králičí maso přidáme zpět do omáčky, kterou necháme projít varem. Poté omáčku odstavíme. Králičí maso na paprice podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!