Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Miamba Shiraz 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Plné a svůdné víno tmavě karmínově fialové barvy.

Chuť a vůně vína

Plná dužiny, živá kyselinka, dlouhý závěr s velkým množstvím tmavého ovoce. Náznak ovocné sladkosti ( mléčná čokoláda, švestka, moruše, vanilka a hřebíček) která umožňuje pít víno velmi brzy.

Sklizeň a zrání vína

Víno pochází z jižní části Barossa Valley, z vinice Miamba, která se nachází nedaleko Lyndochu. Tato vinice má dlouhou a bohatou vinařskou historii. Když se ale v roce 1987 stala součástí Grant Burge, byly to jen holé stráně. Nová výsadba a veliká péče vrátila vinici Miamba její bývalou slávu.

Toto víno se po osmidenní fermentaci lisuje rovnou do kombinace nových a starších sudů z evropského dubu, kde se dokončuje kvašení. Následně před samotným stáčením zraje v sudech dalších 18 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • steak
  • grilované maso

Recept: Hovězí steak de Grande
499 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Miamba, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2016
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes

  • 94 Points - James Halliday
  • 92 Points - Huon Hooke
  • Gold - 2013 New Zealand International Wine Show
  • Gold - 2014 Sydney Royal Wine Show
  • Silver - 2014 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2015 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2013 Royal Melbourne Wine Show
  • Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
  • Bronze - 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2012 Great Australian Shiraz Challenge
  • Bronze - 2012 Royal Queensland Wine Show
  • Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
  • Bronze - 2011 Canberra National Wine Show


Hovězí steak de Grande

Hovězí steak de Grande


doba přípravy: 10 minut


Suroviny pro 1 osobu
hovězí maso "Wagyu" nebo "Gourmet" či jiná další luxusní masa z japonského býčka, sádlo či kvalitní farmářské máslo


Postup přípravy
Maso naporcujeme jako na obrázku. Předehřejeme pánev. Na rozehřátou pánev naneseme dostatek sádla. Maso děláme z každé strany 1 až 2 minuty. Maso by se mělo jen mírně zatáhnout, mělo by být raw až rare. Můžeme podávat s orestovanou zeleninou z pánve či zcela samotné.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!