Grant Burge - Miamba Shiraz 2016, 0,75l
Červené víno | suché | Shiraz
Plné a svůdné víno tmavě karmínově fialové barvy.
Chuť a vůně vína
Plná dužiny, živá kyselinka, dlouhý závěr s velkým množstvím tmavého ovoce. Náznak ovocné sladkosti ( mléčná čokoláda, švestka, moruše, vanilka a hřebíček) která umožňuje pít víno velmi brzy.Sklizeň a zrání vína
Víno pochází z jižní části Barossa Valley, z vinice Miamba, která se nachází nedaleko Lyndochu. Tato vinice má dlouhou a bohatou vinařskou historii. Když se ale v roce 1987 stala součástí Grant Burge, byly to jen holé stráně. Nová výsadba a veliká péče vrátila vinici Miamba její bývalou slávu.Toto víno se po osmidenní fermentaci lisuje rovnou do kombinace nových a starších sudů z evropského dubu, kde se dokončuje kvašení. Následně před samotným stáčením zraje v sudech dalších 18 měsíců.
K jakému jídlu se víno hodí
- steak
- grilované maso
Recept: Hovězí Stroganoff
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Miamba, Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz
Ročník - 2016
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)
Tasting notes
- 94 Points - James Halliday
- 92 Points - Huon Hooke
- Gold - 2013 New Zealand International Wine Show
- Gold - 2014 Sydney Royal Wine Show
- Silver - 2014 Hobart Wine Show
- Bronze - 2015 Hobart Wine Show
- Bronze - 2013 Royal Melbourne Wine Show
- Bronze - 2013 Spiegelau International Wine Competition
- Bronze - 2012 Hobart Wine Show
- Bronze - 2012 Great Australian Shiraz Challenge
- Bronze - 2012 Royal Queensland Wine Show
- Bronze - 2012 Sydney Royal Wine Show
- Bronze - 2011 Canberra National Wine Show

Hovězí Stroganoff
doba přípravy: 60 minut
Suroviny pro 4 osoby
600 g hovězí kýty, 1 šálek jogurtu, 1 konzerva žampionů, sůl, pepř, mletá paprika
Postup přípravy
Z hovězí kýty nakrájejte plátky asi 1 cm silné. Dobře naklepejte, rozkrájejte na proužky 10 cm dlouhé a 1 cm široké a znovu naklepejte. Vyškvařte tuk z hovězího loje a maso na něm rychle opečte, ne déle než 8 minut. Přidejte sůl, pepř, papriku, houby a jogurt. Vše dobře promíchejte a společně prohřejte. Maso se nesmí dusit ani vařit, protože by ztuhlo. Podávejte s rýží nebo hranolky.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!