Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge The Holy Trinity Grenache Shiraz Mourvedre 2010, 0,75l

Červené víno | suché | Cuvée

Vyjímečná, vysoce kvalitní a ceněná vína za přijatelnou cenu.

Chuť a vůně vína

Víno cihlově červené barvy, které zaujme vůní borůvek, červených třešní a malin s lehkým květinovým nádechem. Bohatá a koncentrovaná chuť připomíná třešně, ostružiny a švestky s dokonale integrovanými spodními vrstvami lékořice, skořice a dalšího koření. Toto víno je vhodné k archivaci.

Sklizeň a zrání vína

Myšlenka tohoto vína se zrodila na březích řeky Rhony ve Francii, kde se tradičně skvěle daří odrůdám Grenache, Shiraz a Maurvedre. Tyto odrůdy ovšem své ideální podmínky nalézají také v oblasti Barossa Valley. Hrozny jsou ručně sbírány z vinic, kde se soustavně pěstuje vinná réva 50 a 120 let. Tato směs obsahuje 38% odrůdy Grenache, 36% odrůdy Shiraz a 26% odrůdy Maurvedre.

Po rozdrcení šťáva fermentuje 7-8 dní. Poté probíhá 3-4 týdny macerace v nerezových tancích. Vína jsou pravidelně ochutnávána, aby bylo dosaženo správného množství kyselinek, chuti a struktury. Poté víno zraje ve velkých sudech z francouzského dubu dalších 18 měsíců. Velikost sudů (objem cca 500 l) umožňuje vínu zachovat si ovocnost, ale má i vliv na zjemnění kyselinky a celkové dozrávání chutě a vůně.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pečené maso
  • pečená kachna

Recept: Hovězí steak de Grande

799 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Cuveé (směs červených vín)
Odrůda - Grenache, Shiraz, Maurvedre
Ročník - 2010
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-15 let)

Tasting notes

  • 94 Points - James Halliday
  • 94 Points - Ray Jordan
  • 94 Points - Natalie MacLean
  • 93 Points - 2013 Wine Showcase Magazine Regional Showcase
  • - 2013 WineShowcase Magazine Regional Showcase
  • 92 Points - mike Frost
  • 91+ Points - Adreq Graham
  • 91 Points - Beppi Crosariol
  • 91 Points - Lisa Perrotti - Brown
  • Bronze - 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2012 Canberra National Wine Show
  • Bronze - 2014 Decanter Wold Wine Awards


Hovězí steak de Grande

Hovězí steak de Grande


doba přípravy: 10 minut


Suroviny pro 1 osobu
hovězí maso "Wagyu" nebo "Gourmet" či jiná další luxusní masa z japonského býčka, sádlo či kvalitní farmářské máslo


Postup přípravy
Maso naporcujeme jako na obrázku. Předehřejeme pánev. Na rozehřátou pánev naneseme dostatek sádla. Maso děláme z každé strany 1 až 2 minuty. Maso by se mělo jen mírně zatáhnout, mělo by být raw až rare. Můžeme podávat s orestovanou zeleninou z pánve či zcela samotné.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!