Grant Burge The Holy Trinity Grenache Shiraz Mourvedre 2010, 0,75l
Červené víno | suché | Cuvée
Vyjímečná, vysoce kvalitní a ceněná vína za přijatelnou cenu.
Chuť a vůně vína
Víno cihlově červené barvy, které zaujme vůní borůvek, červených třešní a malin s lehkým květinovým nádechem. Bohatá a koncentrovaná chuť připomíná třešně, ostružiny a švestky s dokonale integrovanými spodními vrstvami lékořice, skořice a dalšího koření. Toto víno je vhodné k archivaci.Sklizeň a zrání vína
Myšlenka tohoto vína se zrodila na březích řeky Rhony ve Francii, kde se tradičně skvěle daří odrůdám Grenache, Shiraz a Maurvedre. Tyto odrůdy ovšem své ideální podmínky nalézají také v oblasti Barossa Valley. Hrozny jsou ručně sbírány z vinic, kde se soustavně pěstuje vinná réva 50 a 120 let. Tato směs obsahuje 38% odrůdy Grenache, 36% odrůdy Shiraz a 26% odrůdy Maurvedre.Po rozdrcení šťáva fermentuje 7-8 dní. Poté probíhá 3-4 týdny macerace v nerezových tancích. Vína jsou pravidelně ochutnávána, aby bylo dosaženo správného množství kyselinek, chuti a struktury. Poté víno zraje ve velkých sudech z francouzského dubu dalších 18 měsíců. Velikost sudů (objem cca 500 l) umožňuje vínu zachovat si ovocnost, ale má i vliv na zjemnění kyselinky a celkové dozrávání chutě a vůně.
K jakému jídlu se víno hodí
- pečené maso
- pečená kachna
Recept: Japonský rýžový hrnec
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Cuveé (směs červených vín)
Odrůda - Grenache, Shiraz, Maurvedre
Ročník - 2010
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-15 let)
Tasting notes
- 94 Points - James Halliday
- 94 Points - Ray Jordan
- 94 Points - Natalie MacLean
- 93 Points - 2013 Wine Showcase Magazine Regional Showcase
- - 2013 WineShowcase Magazine Regional Showcase
- 92 Points - mike Frost
- 91+ Points - Adreq Graham
- 91 Points - Beppi Crosariol
- 91 Points - Lisa Perrotti - Brown
- Bronze - 2012 Hobart Wine Show
- Bronze - 2012 Canberra National Wine Show
- Bronze - 2014 Decanter Wold Wine Awards

Japonský rýžový hrnec
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 2 osoby
250 g kuřecích prsíček (krůtích prsíček), 4 jarní cibulky, kousek zázvoru (1 cm), 1,5 lžíce oleje, 2 PL sójové omáčky Tamari, 4 lžíce pomerančového džusu nebo šťávy, 2 špetky cukru, rýže jako příloha
Postup přípravy:
Maso omyjeme, osušíme, očistíme ho a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme zázvor a najemno ho pokrájíme. Ve woku nebo pánvi zahřejeme olej. Za stálého míchání v něm opečeme kuřecí maso (5 - 6 minut na středním plameni), zázvor a cibulku. Přidáme sójovou omáčku, pomerančový džus, cukr, vše dobře promícháme a na slabém ohni vaříme 3 - 4 minuty. Podáváme s rýží a zdobíme jarní cibulkou.
Výživová hodnota: porce 490 kcal
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!