Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - The Holy Trinity Grenache Shiraz Mourvedre 2012, 0,75l

Červené víno | suché | Cuvée

Vyjímečná, vysoce kvalitní a ceněná vína za přijatelnou cenu.

Chuť a vůně vína

Barva je hluboce červená s purpurovými odlesky, vůně je výrazně ovocná s tóny přezrálých lesních bobulí a tmavé čokolády. Chuť je plná, strukturovaná, jemně ovocná s hedvábnými tříslovinami. Toto víno je vhodné k archivaci.

Sklizeň a zrání vína

Myšlenka tohoto vína se zrodila na březích řeky Rhony ve Francii, kde se tradičně skvěle daří odrůdám Grenache, Shiraz a Maurvedre. Tyto odrůdy ovšem své ideální podmínky nalézají také v oblasti Barossa Valley. Hrozny jsou ručně sbírány z vinic, kde se soustavně pěstuje vinná réva 50 a 120 let. Tato směs obsahuje 38% odrůdy Grenache, 36% odrůdy Shiraz a 26% odrůdy Maurvedre.

Po rozdrcení šťáva fermentuje 7-8 dní. Poté probíhá 3-4 týdny macerace v nerezových tancích. Vína jsou pravidelně ochutnávána, aby bylo dosaženo správného množství kyselinek, chuti a struktury. Poté víno zraje ve velkých sudech z francouzského dubu dalších 18 měsíců. Velikost sudů (objem cca 500 l) umožňuje vínu zachovat si ovocnost, ale má i vliv na zjemnění kyselinky a celkové dozrávání chutě a vůně.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pečené maso
  • pečená kachna

Recept: Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle
849 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Cuveé (směs červených vín)
Odrůda - Grenache, Shiraz, Maurvedre
Ročník - 2012
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-15 let)

Tasting notes

  • 94 Points - James Halliday
  • 94 Points - Ray Jordan
  • 94 Points - Natalie MacLean
  • 93 Points - 2013 Wine Showcase Magazine Regional Showcase
  • - 2013 WineShowcase Magazine Regional Showcase
  • 92 Points - mike Frost
  • 91+ Points - Adreq Graham
  • 91 Points - Beppi Crosariol
  • 91 Points - Lisa Perrotti - Brown
  • Bronze - 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2012 Canberra National Wine Show
  • Bronze - 2014 Decanter Wold Wine Awards


Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle

Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle


Doba přípravy: 50 minut


Suroviny:
600 g kuřecích křídel, 100 ml chipotle omáčky s pečeným česnekem, 3 lžíce sweet chilli omáčky, 2 lžíce sójové omáčky


Postup přípravy:
Kuřecí křídla důkladně omyjte a rozdělte v kloubu na dvě části. Syrové maso dejte do mísy a přidejte zbylé ingredience tj. Salsa z chipotle a pečeného česneku.
Důkladně obalte ze všech stran. Předehřejte troubu na 200 °C. Křídla dejte v jedné vrstvě na pekáče, a pokud vám zbyla v misce omáčka, křídla ještě polijte. Křídla pečte přibližně 45 minut. Na posledních 10 minut otočte, aby se udělala kůrka i na spodní straně.
Podávejte s čerstvým dipem ze zakysané smetany nebo jogurtu.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!