Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - The Holy Trinity Grenache Shiraz Mourvedre 2012, 0,75l

Červené víno | suché | Cuvée

Vyjímečná, vysoce kvalitní a ceněná vína za přijatelnou cenu.

Chuť a vůně vína

Barva je hluboce červená s purpurovými odlesky, vůně je výrazně ovocná s tóny přezrálých lesních bobulí a tmavé čokolády. Chuť je plná, strukturovaná, jemně ovocná s hedvábnými tříslovinami. Toto víno je vhodné k archivaci.

Sklizeň a zrání vína

Myšlenka tohoto vína se zrodila na březích řeky Rhony ve Francii, kde se tradičně skvěle daří odrůdám Grenache, Shiraz a Maurvedre. Tyto odrůdy ovšem své ideální podmínky nalézají také v oblasti Barossa Valley. Hrozny jsou ručně sbírány z vinic, kde se soustavně pěstuje vinná réva 50 a 120 let. Tato směs obsahuje 38% odrůdy Grenache, 36% odrůdy Shiraz a 26% odrůdy Maurvedre.

Po rozdrcení šťáva fermentuje 7-8 dní. Poté probíhá 3-4 týdny macerace v nerezových tancích. Vína jsou pravidelně ochutnávána, aby bylo dosaženo správného množství kyselinek, chuti a struktury. Poté víno zraje ve velkých sudech z francouzského dubu dalších 18 měsíců. Velikost sudů (objem cca 500 l) umožňuje vínu zachovat si ovocnost, ale má i vliv na zjemnění kyselinky a celkové dozrávání chutě a vůně.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pečené maso
  • pečená kachna

Recept: Krůtí steak na grilu
799 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Cuveé (směs červených vín)
Odrůda - Grenache, Shiraz, Maurvedre
Ročník - 2012
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-15 let)

Tasting notes

  • 94 Points - James Halliday
  • 94 Points - Ray Jordan
  • 94 Points - Natalie MacLean
  • 93 Points - 2013 Wine Showcase Magazine Regional Showcase
  • - 2013 WineShowcase Magazine Regional Showcase
  • 92 Points - mike Frost
  • 91+ Points - Adreq Graham
  • 91 Points - Beppi Crosariol
  • 91 Points - Lisa Perrotti - Brown
  • Bronze - 2012 Hobart Wine Show
  • Bronze - 2012 Canberra National Wine Show
  • Bronze - 2014 Decanter Wold Wine Awards


Krůtí steak na grilu

Krůtí steak na grilu


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 4 osoby
600g krůtího masa, 50 g majonéza, 1 lžička mletá sladká paprika, 1 lžička mleté chilli koření, 3 - 4 stroužků česnek
100 ml bílý jogurt, 1 větvička čerstvý rozmarýn, 1 lžička dijonská hořčice, 1 lžíce omáčka Tamari


Postup přípravy
Vyšší plátky krůtích prsou očistíme, osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Majonézu promícháme s jogurtem, omáčkou Tamari, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolíme a opepříme. Maso vložíme do plastové krabice, přidáme marinádu, vše důkladně promícháme a necháme asi 24 hodin odležet v chladu. Marinované steaky zlehka osušíme a na roztopeném grilu a špekem potřeném roštu opečeme z obou stran dorůžova. Grilované krůtí steaky podáváme s nejrůznějšími omáčkami, zeleninovými saláty a pečivem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!