Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge SUMMERS CHARDONNAY 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Vynikající víno, které pochází z respektovaného vinařství Grant Burge v jižní Austrálii. Víno má slámovou barvu s nádechem platiny. Vůně je plná s příchutí melounu, šťavnatých bílých broskví a nektarinek, zvýrazněná příchutí granátového jablka.

Chuť a vůně vína

Sladké květinové top tóny broskvového květu a jasmínu, zemité kořenité skořice, která dodává chuti bohatost a plnost. Chuť je krémová, ale svěží s vynikající přirozenou kyselostí a strukturou. Vůně je plná čerstvých citrusových plodů, bílé broskve a citronové trávy; doplněná chutí sladkého citronového a limetkového tvarohu a nádechem čaje Chai.

Sklizeň a zrání vína

Ročník 2017 zažil neobvykle suché léto a začátek podzimu, spojený s teplými suchými dny v kombinaci s chladnějšími nočními teplotami. To umožnilo révě produkovat ovoce s výjimečným charakterem a chutí, bylo sklizeno při nižších stupních zralosti cukru, aby se vytvořily živé, vyvážené a alkoholické styly s nižším obsahem alkoholu.
Ovoce bylo schlazeno, jemně lisováno a vinifikováno v prémiových sudech French Oak se speciálně vybranou řadou kvasinek. Zrání v dubu s klasickými pomůckami při tvorbě komplexního a krémového stylu Chardonnay.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Klasické párování s pečeným kuřecím masem, lososem na pánvi nebo sýry. Víno se také efektně spojí s Beefem Wellingtonem nebo Fillet Mignonem.

Recept: Nakládaný plísňový sýr se švestkami
559 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chardonnay
Ročník - 2017
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 12,5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.6 g/litre, zbytkový cukr: 5.2 g/L, pH: 3.47
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes


Nakládaný plísňový sýr se švestkami

Nakládaný plísňový sýr se švestkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks plísňového sýra typu hermelín, 80 g sušených švestek, 3 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, hvězdička badyánu, mletá paprika, olivový olej na zalití


Postup přípravy
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme. Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem. Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!