Grant Burge SUMMERS CHARDONNAY 2017, 0,75l
Vynikající víno, které pochází z respektovaného vinařství Grant Burge v jižní Austrálii. Víno má slámovou barvu s nádechem platiny. Vůně je plná s příchutí melounu, šťavnatých bílých broskví a nektarinek, zvýrazněná příchutí granátového jablka.
Chuť a vůně vína
Sladké květinové top tóny broskvového květu a jasmínu, zemité kořenité skořice, která dodává chuti bohatost a plnost. Chuť je krémová, ale svěží s vynikající přirozenou kyselostí a strukturou. Vůně je plná čerstvých citrusových plodů, bílé broskve a citronové trávy; doplněná chutí sladkého citronového a limetkového tvarohu a nádechem čaje Chai.Sklizeň a zrání vína
Ročník 2017 zažil neobvykle suché léto a začátek podzimu, spojený s teplými suchými dny v kombinaci s chladnějšími nočními teplotami. To umožnilo révě produkovat ovoce s výjimečným charakterem a chutí, bylo sklizeno při nižších stupních zralosti cukru, aby se vytvořily živé, vyvážené a alkoholické styly s nižším obsahem alkoholu.Ovoce bylo schlazeno, jemně lisováno a vinifikováno v prémiových sudech French Oak se speciálně vybranou řadou kvasinek. Zrání v dubu s klasickými pomůckami při tvorbě komplexního a krémového stylu Chardonnay.
K jakému jídlu se víno hodí
- Klasické párování s pečeným kuřecím masem, lososem na pánvi nebo sýry. Víno se také efektně spojí s Beefem Wellingtonem nebo Fillet Mignonem.
Recept: Mořská štika v alobalu
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chardonnay
Ročník - 2017
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Screw-Cap (šroubovací uzávěr)
Složení vína - Alkohol: 12,5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.6 g/litre, zbytkový cukr: 5.2 g/L, pH: 3.47
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)
Tasting notes

Mořská štika v alobalu
doba přípravy: 45 minut
Suroviny pro 4 osoby
400g filetu ze štiky, 4 lžíce olivovového oleje, 800g brambor, 0,10l bílého vína, 100g anglické slaniny, 1ks cukety, 2ks rajčete, rozmarýn, koření na ryby, špetka soli
Postup přípravy:
Alobalovou fólii rozdělíme na čtyři čtvercové díly, které vytvarujeme jako kapsy a potřeme lehce olejem. Na každou část poklademe nakrájené plátky oloupaných a osolených brambor. Maso ze štiky rozdělíme na čtyři porce, které osolíme a okořeníme rybí směsí a rozmarýnem. Na kousky brambor klademe plátky slaniny a plátky ryby, přidáme kousky pokrájené cukety a rajčat. Potom mírně podlijeme bílým vínem a každou kapsu velmi opatrně uzavřeme. Okraje ohneme dvojitě, aby se fólie neprotrhla. Na rozehřátém grilu pečeme asi 30 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny a bílým vínem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!