Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Kingfisher Bay Marlborough Sauvignon Blanc 2021, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Jiskrné, svěží a nesmírně atraktivní víno za vynikající cenu z oblasti Marlborough, která je proslulá produkcí nejkvalitnější odrůdy Sauvignon Blanc na Novém Zélandu. Ideální pro pití hned, tento Sauvignon Blanc bude v celé své kráse do příštích dvou letech.

Chuť a vůně vína

Chuť tropického ovoce s minerálními tóny ústřice a mořské soli,angreštu a mučenky se zelenými bylinnými a citrusovými tóny.

Sklizeň a zrání vína

Toto víno zraje v tancích z nerezové oceli. Díky tomu si tento Sauvignon udržuje svojí typickou ovocnou chuť a vůni.
Ideální ke konzumaci do dvou let od nalahvování.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • ústřice
  • kuřecí pokrmy, králičí
  • čerstvé letní saláty
  • asijská kuchyně

Recept: Tataráček z lososa
289 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Kingfisher
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Analýza - Alkohol 12,5%, Kyselinky 6.9 g/litr, Zbytkový cukr: 2,8g/litr, pH 3,31
Vhodné k archivaci - Ano (1-2roky)

Tasting notes


Tataráček z lososa

Tataráček z lososa


Doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 4 osoby:
400 g čerstvý filet z lososa bez kůže, 200 g uzeného lososa, mletý kmín, sůl, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, malá lžička hořčice - může být i dijone, žloutek, sojová omáčka kikkoman, citronová šťáva, jarní cibulka ( i malá červená), 0,08l vody


Postup přípravy:
Použijeme kvalitní a čerstvé maso bez kůže - filet a uzený losos nakrájíme na proužky a nasekáme nebo naškrábeme - obojí zabere minimum času. Maso vložíme do mísy a přidáme nakrájenou mladou nebo červenou cibulku, sůl, mletý kmín, nameleme pepř, hořčici, žloutek, pár kapek sojové omáčky, zakápneme citronovou šťávou, kvalitním olivovým olejem a vodou. Vše lehce promícháme, ale velice důkladně. Mísu zabalíme do folie a dáme alespoň na 30 minut, i déle, vychladit. Podáváme na sucho s opečeným toastem, který můžeme dle chuti potřít česnekem. Můžeme servírovat i tak, že máme formičku ve tvaru rybičky nebo jiný tvar, vymažeme olivovým olejem a vyklopíme.


Radíme
Kdo má rád, může přidat čerstvě nasekaný kopr a vršek ozdobit snítkou kopru, kolečky citronu.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!