Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Kingfisher Bay Marlborough Sauvignon Blanc 2021, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Jiskrné, svěží a nesmírně atraktivní víno za vynikající cenu z oblasti Marlborough, která je proslulá produkcí nejkvalitnější odrůdy Sauvignon Blanc na Novém Zélandu. Ideální pro pití hned, tento Sauvignon Blanc bude v celé své kráse do příštích dvou letech.

Chuť a vůně vína

Chuť tropického ovoce s minerálními tóny ústřice a mořské soli,angreštu a mučenky se zelenými bylinnými a citrusovými tóny.

Sklizeň a zrání vína

Toto víno zraje v tancích z nerezové oceli. Díky tomu si tento Sauvignon udržuje svojí typickou ovocnou chuť a vůni.
Ideální ke konzumaci do dvou let od nalahvování.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • ústřice
  • kuřecí pokrmy, králičí
  • čerstvé letní saláty
  • asijská kuchyně

Recept: Králík na smetaně
289 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Kingfisher
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Analýza - Alkohol 12,5%, Kyselinky 6.9 g/litr, Zbytkový cukr: 2,8g/litr, pH 3,31
Vhodné k archivaci - Ano (1-2roky)

Tasting notes


Králík na smetaně

Králík na smetaně


doba přípravy: 75 minut


Suroviny
600g králičího masa, 50g uzené slaniny, pepř mletý, sůl, 2 lžičky octa, lžička cukru, 1ks cibule, 1ks petržele, 4ks mrkve, 400g celeru, bobkový list, nové koření, pepř celý, 80g sádla, citrónová šťáva, hořčice, 250ml zakysané smetany, moučkový cukr, citrón, brusinky, jíška.


Postup přípravy
Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, ocet a cukr. Maso necháme odležet. Druhý den přidáme sádlo a za neustálého podlévání maso pečeme, až změkne. Potom maso vyjmeme, vybereme koření, zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu, zahustíme moukou a chvíli povaříme. Nakonec omáčku trochu osladíme, okyselíme citrónovou šťávou a přidáme lžičku hořčice.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!