Kingfisher Bay Marlborough Sauvignon Blanc 2022, 0,75l
Jiskrné, svěží a nesmírně atraktivní víno za vynikající cenu z oblasti Marlborough, která je proslulá produkcí nejkvalitnější odrůdy Sauvignon Blanc na Novém Zélandu. Ideální pro pití hned, tento Sauvignon Blanc bude v celé své kráse do příštích dvou letech.
Chuť a vůně vína
Tento osvěžující Sauvignon Blanc přináší vůni ve které ucítíte tropickou mučenku, nektarinku a citronovou kůru s minerálními tóny (skořápky ústřice a mořské soli). Chuť grapefruitu a guavy se základními bylinnými a minerálními tóny pomáhá vytvořit plné kulaté patro a krásně pitelný marlboroughský sauvignon blanc.Sklizeň a zrání vína
Toto víno zraje v tancích z nerezové oceli. Díky tomu si tento Sauvignon udržuje svojí typickou ovocnou chuť a vůni.Ideální ke konzumaci do dvou let od nalahvování.
K jakému jídlu se víno hodí
- krevety s čerstvým chřestem
- mořské plody
- ústřice
- Servírovat při 6-8 °C
Recept: Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Kingfisher
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2022
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Analýza - Alkohol 13 %, Kyselinky 6.9 g/litr, Zbytkový cukr: 2,8g/litr, pH 3,31
Vhodné k archivaci - Ano (1-2roky)
Tasting notes
- Awarded Silver Medal
- New Zealand International Wine Show
- Awarded 93/100 Points & 5 Stars
- Sam Kim, Wine Orbit,

Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye
doba přípravy: 30 minut
Klasický waldorfský salát je kombinací křupavého jablka, hroznového vína, řapíkatého celeru a vlašských ořechů a byl by to ideální zdravý pokrm, pokud by se na závěr nezalil štědrou dávkou majonézy. Zkuste přidat krevety jako zdroj bílkovin a vyměnit kaloriemi nabitou majonézu za lehounkou zálivku z řeckého jogurtu.
Suroviny pro 4 osoby
vlašské ořechy 75 g, římský salát, nakrájený na proužky 1 malá hlávka, uvařené a vyloupané královské krevety 200 g, řapíkatý celer, nakrájený na plátky 4 vnitřní řapíky, jablko (např. Granny Smith), nakrájené na 1cm kousky 1 ks, kuličky, bílého hroznového vína, rozpůlené 100 g
zálivka
řecký jogurt 100 g, dijonská hořčice 1,5 lžičky, jablečný ocet 1 lžička, šťáva z 1/2 citronu, mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup přípravy
Začněte zálivkou: v malé misce prošlehejte všechny suroviny, ochutnejte a dolaďte podle chuti; pokud je třeba, přilijte o trošku více citronové šťávy. V pánvi na středním ohni nasucho opečte vlašské ořechy dozlatova, trvá to 2–3 minuty. Do velké salátové mísy dejte natrhané salátové listy, krevety, řapíkatý celer, jablko a hroznové víno. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Ochutnejte a před podáváním případně ještě dosolte a dopepřete.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!