Marlborough Origin Sauvignon Blanc & Sauvignon Blanc Bubbles & Marlborough Origin Pinot, 0,75l
SC Marlborough Origin Sauvignon Blanc 2020 - z proslulé oblasti Marlborough, je známý svojí ovocnou chutí s nádechem divokého ovoce, černého rybízu, podtóny angreštu a bylin.
SC Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles 2021 - Slámově žlutou barvu doplňují zelené odstíny. V ovocném aroma vyniká černý rybíz, grapefruit a meloun s minerálními tóny. Svěží styl typický pro oblast Marlborough upřednosťňuje opět ovocné chutě.
SC Marlborough Origin Pinot Noir 2018 - Výběrové červené víno odrůdy Pinot Noir má sytě granátovou barvu a vůni připomínající zralý černý rybíz, třešně s jemným květinovým a kořenitým nádechem.
Recept: Hovězí guláš
DETAILNÍ INFORMACE O VÍNECH:

Hovězí guláš
doba přípravy: 4 hodiny
Suroviny pro 8 osob
1,5 kg hovězí kližky, 0,5 kg cibule, 20 dkg sádla, 10 dkg celeru, 4-5 dkg sladké mleté papriky pálivé podle chuti, majoránka, mletý pepř, kmín, česnek, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce plnotučné hořčice, polévkové koření Klasik od Vitany, (Na vývar), menší vepřové koleno, vepřové kosti, sůl, celý pepř, libeček
Postup přípravy
Do tlakového hrnce neboli papiňáku vložíme kolínko (trochu ho nařízneme), kosti, pepř, libeček, mírně osolíme, přilijeme 3 l vody, hrnec uzavřeme a dáme na 45 minut vařit. Kližku zbavíme loje, odblaníme, rozebereme na jednotlivé svalky a nakrájíme na kostky (asi 3 cm). Do kastrolu dáme rozehřát sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme do růžovohněda. Tady nám začíná barva guláše. Přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět, vložíme maso a prudce restujeme, aby se nám maso zatáhlo. Přidáme na nudličky nakrájený celer, papriku, pepř, kmín, majoránku, rajský protlak, plnotučnou hořčici a dusíme do vysmahnutí. Podlijeme trochou horkého vývaru a opět dusíme do vysmahnutí, to neustále opakujeme, guláš postupně začíná získávat krásnou barvu. V pánvi nasucho opražíme hladkou mouku do růžovohnědé barvy a necháme vychladnout. Do hrníčku odebereme 1/4 litru vývaru a taky necháme vychladnout. Pokud máme maso poloměkké, přilijeme asi 1,5 litru horkého vývaru, promícháme a začneme s roztřepkou. Do litrového hrnku vlijeme vlažný vývar, přidáme 2-3 stroužky česneku a ponorným mixerem rozmělníme. Metličkou zašleháme opraženou hladkou mouku, kterou za stálého míchání přiléváme k masu. Mezi dlaněmi rozemneme ještě trošku majoránky,zastříkneme polévkovým kořením, případně dosolíme a za občasného promíchávání necháme maso dojít.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!