Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Meerlust - Chardonnay 2021, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Citronově žlutá barva se zeleným leskem u tohoto Chardonnay prozrazuje svěžest a mladost v plnosti a komplexnosti chuti.


Chuť a vůně vína

Vůně:: Hruška, citrusy, květiny, citrónový krém, ovesné vločky a marcipán.
Chuť:: Poměrně plné víno s koncentrovanými tóny citrusů, živou kyselinkou a kamenitou mineralitou.
Bohatý a přesto elegantní s tóny lískových oříšků, rok 2019 vyvolává svěžejší, pikantnější tóny. Podkladové krémové kaly vyvažují kyselost.

Sklizeň a zrání vína

Pochází z vinic, na kterých se víno pěstuje od roku 1991. Hrozny jsou ručně sbírané, po sklizni a lisování 60% šťávy zraje v dubových sudech, 40% v 300 l barelech z dubového dřeva. Víno po fermentaci dozrává dalších dvanáct měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Grilované ryby
  • Bílé a červené maso

Recept: Hovězí guláš na víně
999 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Meerlust (Chris Williams)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2021
Analýza vína - alkohol 13.23. %, kyseliny 7,09 g/l, pH 3,27, Zbytkový cukr: 3.05 g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (6-8 let)

Tasting notes

  • 2017 SAWi Awards - Grand Gold
  • 5 Stars Platters Guide 2017
  • Decanter April 2017 - 90 points


Hovězí guláš na víně

Hovězí guláš na víně


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
800 g hovězí kližky, 100 g anglické slaniny, 3 velké cibule, 4-5 stroužků utřeného česneku, 250 ml červeného vína, cca 750 ml vývaru z kostí, 2-3 krajíce staršího chleba bez kůrky, 2 plné lžíce sladké papriky, 1 velká lžíce sádla, 2 čtverečky kvalitní hořké čokolády, čerstvá feferonka (podle chuti), sůl, pepř, kmín


Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho opečeme ze všech stran a vmícháme papriku, sůl a nakrájenou feferonku. Zalijeme vínem a větší části vývaru. Rozdrobíme chleba a přivedeme k varu. Vaříme pomalu do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Před koncem přidáme nasekanou čokoládu a guláš dochutíme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!