Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Meerlust - Chardonnay 2021, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Citronově žlutá barva se zeleným leskem u tohoto Chardonnay prozrazuje svěžest a mladost v plnosti a komplexnosti chuti.


Chuť a vůně vína

Vůně:: Hruška, citrusy, květiny, citrónový krém, ovesné vločky a marcipán.
Chuť:: Poměrně plné víno s koncentrovanými tóny citrusů, živou kyselinkou a kamenitou mineralitou.
Bohatý a přesto elegantní s tóny lískových oříšků, rok 2019 vyvolává svěžejší, pikantnější tóny. Podkladové krémové kaly vyvažují kyselost.

Sklizeň a zrání vína

Pochází z vinic, na kterých se víno pěstuje od roku 1991. Hrozny jsou ručně sbírané, po sklizni a lisování 60% šťávy zraje v dubových sudech, 40% v 300 l barelech z dubového dřeva. Víno po fermentaci dozrává dalších dvanáct měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Grilované ryby
  • Bílé a červené maso

Recept: Plzeňské roštěnky
999 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Meerlust (Chris Williams)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2021
Analýza vína - alkohol 13.23. %, kyseliny 7,09 g/l, pH 3,27, Zbytkový cukr: 3.05 g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (6-8 let)

Tasting notes

  • 2017 SAWi Awards - Grand Gold
  • 5 Stars Platters Guide 2017
  • Decanter April 2017 - 90 points


Plzeňské roštěnky

Plzeňské roštěnky


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky roštěné, 2 párky, 1 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky na obalení, olej, 1 sklenka světlého piva, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, sůl, pepř, smažená cibulka na ozdobu


Postup přípravy:
Maso rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme do misky chvíli odpočinout. Rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme po obou stranách je opečeme. Maso vyjmeme do výpeku dáme zpěnit nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, podlijeme šálkem vody a promícháme. Když se omáčka začne vařit, vložíme zpět roštěnky a dusíme je do měkka. Měkké maso opět vyjmeme, šťávu vydusíme, vmícháme mouku a osmahneme ji. Podlijeme vodou a pivem, přivedeme k varu, přidáme bobkový list a omáčku povaříme. Mezitím na pánvi osmahneme nakrojené nožičky párků a na kolečka nakrájenou cibuli. Roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme osmaženou cibulkou a nožičkami párků. Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovými knedlík.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!