Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Meerlust - Rubicon Stellenbosch 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Cuvée

Toto víno téměř purpurové barvy se nachází v knize 100 nejlepších vín světa. Vhodné k archivaci.
Doporučujeme servírovat při 18ºC - 20ºC

Chuť a vůně vína

Ukázkové cuveé (Cabernet Sauvignon 61%, Merlot 23%, Cabernet Franc 12%, Petit Verdot 4%). Z každé odrůdy si toto víno vzalo to nejlepší a utvořilo komplexní neuvěřitelný celek. Plnost v barvě, chuti i aroma. Tóny zralých švestek a tmavého ovoce, cedrového dřeva a intenzivní, jemná kořenitost strukturované třísloviny.

Sklizeň a zrání vína

Cabernety procházejí dlouhou macerací, po šestiměsíční fermentaci víno dozrává dalších 18 měsíců v sudech z francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • kořeněné maso
  • zrající sýry

Recept: Nakládaný plísňový sýr se švestkami
1429 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Meerlust (Chris Williams)
Typ - Cuveé (směs červených vín)
Odrůda - Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot
Ročník - 2015
Analýza vína - alkohol 14%, kyseliny 5,6 g/l, pH 3,66, Zbytkový cukr: 3.4 g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-30 let)

Tasting notes

  • 2017 SAWi Awards - Platinum
  • Decanter World Wine Awards 2013 - Commended Medal
  • scored 92 by Neil Martin from The Wine Advocate (eRobertParker.com) December 2012


Nakládaný plísňový sýr se švestkami

Nakládaný plísňový sýr se švestkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks plísňového sýra typu hermelín, 80 g sušených švestek, 3 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, hvězdička badyánu, mletá paprika, olivový olej na zalití


Postup přípravy
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme. Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem. Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!