Meerlust - Rubicon Stellenbosch 2016, 0,75l
Červené víno | suché | Cuvée
Toto víno téměř purpurové barvy se nachází v knize 100 nejlepších vín světa. Vhodné k archivaci.
Doporučujeme servírovat při 18ºC - 20ºC
Chuť a vůně vína
Ukázkové cuveé (Cabernet Sauvignon 61%, Merlot 23%, Cabernet Franc 12%, Petit Verdot 4%). Z každé odrůdy si toto víno vzalo to nejlepší a utvořilo komplexní neuvěřitelný celek. Plnost v barvě, chuti i aroma. Tóny zralých švestek a tmavého ovoce, cedrového dřeva a intenzivní, jemná kořenitost strukturované třísloviny.Sklizeň a zrání vína
Cabernety procházejí dlouhou macerací, po šestiměsíční fermentaci víno dozrává dalších 18 měsíců v sudech z francouzského dubu.K jakému jídlu se víno hodí
- kořeněné maso
- zrající sýry
Recept: Grilovaná vepřová žebírka
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Meerlust (Chris Williams)
Typ - Cuveé (směs červených vín)
Odrůda - Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot
Ročník - 2015
Analýza vína - alkohol 14%, kyseliny 5,6 g/l, pH 3,66, Zbytkový cukr: 3.4 g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-30 let)
Tasting notes
- 2017 SAWi Awards - Platinum
- Decanter World Wine Awards 2013 - Commended Medal
- scored 92 by Neil Martin from The Wine Advocate (eRobertParker.com) December 2012

Grilovaná vepřová žebírka
doba přípravy: 150 minut
Suroviny pro 4 osoby
2 lžíce soli, 0,3 lžičky mleté nové koření, 4 stroužky česneku, 0,7 lžíce oregana, 1 kg vepřových žebírek, 2,7 lžíce oleje, 0,7 lžíce drceného kmínu, 0,7 lžíce čerstvě mletého pepře
Postup přípravy
Koření, rozdrcený česnek a sůl promícháme dohromady s olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Na středně rozpáleném grilu připravujeme asi 30 minut. Žebírka doporučujeme s Barbecue omáčkou Otma Gurmán, čerstvými bagetkami a osvěžujícím zeleninovým salátem Čalamáda.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!