Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Meerlust - Rubicon Stellenbosch 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Cuvée

Toto víno téměř purpurové barvy se nachází v knize 100 nejlepších vín světa. Vhodné k archivaci.
Doporučujeme servírovat při 18ºC - 20ºC

Chuť a vůně vína

Ukázkové cuveé (Cabernet Sauvignon 61%, Merlot 23%, Cabernet Franc 12%, Petit Verdot 4%). Z každé odrůdy si toto víno vzalo to nejlepší a utvořilo komplexní neuvěřitelný celek. Plnost v barvě, chuti i aroma. Tóny zralých švestek a tmavého ovoce, cedrového dřeva a intenzivní, jemná kořenitost strukturované třísloviny.

Sklizeň a zrání vína

Cabernety procházejí dlouhou macerací, po šestiměsíční fermentaci víno dozrává dalších 18 měsíců v sudech z francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • kořeněné maso
  • zrající sýry

Recept: Steak z jelení kýty
(dočasně vyprodáno)

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Meerlust (Chris Williams)
Typ - Cuveé (směs červených vín)
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13,6 %, kyseliny 5,79 g/l, pH 3,58, Zbytkový cukr: 1.57 g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-30 let)

Tasting notes

  • 2017 SAWi Awards - Platinum
  • Decanter World Wine Awards 2013 - Commended Medal
  • scored 92 by Neil Martin from The Wine Advocate (eRobertParker.com) December 2012


Steak z jelení kýty

Steak z jelení kýty


doba přípravy: 30 minut


Suroviny
250 g jelení kýta,
Marináda
olej (olivový), sůl, pepř, tymián, majoránka, bobkový list, rozmarýn, 4 stroužky česneku


Postup přípravy
Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.
Další den dáme do pekáče a nejprve zprudka opečeme, poté dáme do trouby a pečeme asi půl hodiny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!