Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Meerlust - Rubicon Stellenbosch 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Cuvée

Toto víno téměř purpurové barvy se nachází v knize 100 nejlepších vín světa. Vhodné k archivaci.
Doporučujeme servírovat při 18ºC - 20ºC

Chuť a vůně vína

Ukázkové cuveé (Cabernet Sauvignon 61%, Merlot 23%, Cabernet Franc 12%, Petit Verdot 4%). Z každé odrůdy si toto víno vzalo to nejlepší a utvořilo komplexní neuvěřitelný celek. Plnost v barvě, chuti i aroma. Tóny zralých švestek a tmavého ovoce, cedrového dřeva a intenzivní, jemná kořenitost strukturované třísloviny.

Sklizeň a zrání vína

Cabernety procházejí dlouhou macerací, po šestiměsíční fermentaci víno dozrává dalších 18 měsíců v sudech z francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • kořeněné maso
  • zrající sýry

Recept: Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami
1429 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Meerlust (Chris Williams)
Typ - Cuveé (směs červených vín)
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13,6 %, kyseliny 5,79 g/l, pH 3,58, Zbytkový cukr: 1.57 g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-30 let)

Tasting notes

  • 2017 SAWi Awards - Platinum
  • Decanter World Wine Awards 2013 - Commended Medal
  • scored 92 by Neil Martin from The Wine Advocate (eRobertParker.com) December 2012


Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami

Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
20 dkg Nivy, 20 dkg balkánského sýra, 1 balení olomouckých tvarůžků, 1 Romadur. 20 dkg eidamu 30%, 4 větší cibule, 1 sklenička sušených rajčat v oleji, 2 lžíce kapary, 1 palice česneku, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce grilovacího koření, 0,5 l olivového oleje, 0,5 l slunečnicového oleje, sůl, čtyřbarevný pepř, 2 větvičky rozmarýnu, 10 větviček tymiánu.


Postup přípravy
Sýry nakrájíme na kostičky 2x2 cm, sušená rajčata na menší kousky, cibuli na měsíčky, česnek oloupeme, větší stroužky překrojíme na polovinu. Olej z rajčat dolijeme olivovým a slunečnicovým olejem, vmícháme grilovací koření, pepř, hořčici, důkladně promícháme, aby se koření rozpustilo. Do velké mísy dáme kousky sýrů, cibuli, česnek, kapary a rajčata, přilijeme ochucenou olejovou zálivku, přidáme natrhané bylinky a důkladně promícháme. Dosolíme podle chuti. Poté naběračkou přendáme do sklenic (záleží na jejich velikosti, mně stačila jedna 2 litrová), dolijeme olejem, který v míse zbyl, uzavřeme a dáme do lednice odležet cca týden.


Rada
Směs promíchám v míse, protože nálev není jen čirý olej, který zateče všude a pokud byste nejprve vrstvili a pak zalili, koření a zrníčka hořčice se nedostanou rovnoměrně po celém obsahu. Při servírování si můžete vychutnat kromě různých sýrů i naložená rajčata a česnekové stroužky.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!