Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Metal Cabernet Sauvignon 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Tento Cabernet Sauvignon je výrazný a má téměř neprůhlednou fialovou barvu.

Chuť a vůně vína

Má intenzivní aroma připomínající červené bobulové ovoce spolu s náznaky ostružinové marmelády a s doteky vanilky z dubového sudu.
Výrazně jemné třísloviny se perfektně doplňují s na patře intenzivními tóny vyzrálých ostružin, černého rybízu a dobře zakomponovaného dubu.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny byly sklizeny strojově během teplých nocí.Poté byly přepraveny v nádobách do našeho vinařství Riverina. Hozny byly lisovány a fermentovány (26-30 stupňů) v sudech z nerezové oceli a poté přemístěny do francouzských dubových sudů.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Štavnaté steaky, restované a pečené hovězí, těstovinám

Recept: Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14,27% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7,43g /litre, zbytkový cukr: 6,50 g/L, pH: 3.43
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 5-10 let

Tasting notes


Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce

Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 2 osoby
6 telecích medailonků z kýty (po 80 g), 3 lžíce přepuštěného másla, miska pravých hřibů, 100 ml bílého suchého vína, 200 ml smetany, asi 4 snítky tymiánu, 3 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř


Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vsypeme pokrájené hříbky. Necháme je restovat, až jsou skoro měkké, pak je podlijeme vínem, osolíme a přidáme lístečky tymiánu otrhané z tuhých stonků. Když se víno vyvaří, zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso, aby se prohřálo. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu, pak vsypeme nahrubo nasekanou petrželku, promícháme a vypneme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!