Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Metal Cabernet Sauvignon 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Tento Cabernet Sauvignon je výrazný a má téměř neprůhlednou fialovou barvu.

Chuť a vůně vína

Má intenzivní aroma připomínající červené bobulové ovoce spolu s náznaky ostružinové marmelády a s doteky vanilky z dubového sudu.
Výrazně jemné třísloviny se perfektně doplňují s na patře intenzivními tóny vyzrálých ostružin, černého rybízu a dobře zakomponovaného dubu.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny byly sklizeny strojově během teplých nocí.Poté byly přepraveny v nádobách do našeho vinařství Riverina. Hozny byly lisovány a fermentovány (26-30 stupňů) v sudech z nerezové oceli a poté přemístěny do francouzských dubových sudů.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Štavnaté steaky, restované a pečené hovězí, těstovinám

Recept: Amur na sardeli
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14,27% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7,43g /litre, zbytkový cukr: 6,50 g/L, pH: 3.43
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 5-10 let

Tasting notes


Amur na sardeli

Amur na sardeli


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4-6 osob
2 lžíce másla + na pečení, 2–3 malé cibule, překrojené napůl, 4–6 filetů z amura nebo kapra, 4–6 lžiček sardelové pasty, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 svitek kůry z biocitronu, 200 ml smetany ke šlehání, 1 žloutek, nakládané kapary na ozdobení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.


Jak poznat čerstvou rybu?
U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!