Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Metal Cabernet Sauvignon 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Tento Cabernet Sauvignon je výrazný a má téměř neprůhlednou fialovou barvu.

Chuť a vůně vína

Má intenzivní aroma připomínající červené bobulové ovoce spolu s náznaky ostružinové marmelády a s doteky vanilky z dubového sudu.
Výrazně jemné třísloviny se perfektně doplňují s na patře intenzivními tóny vyzrálých ostružin, černého rybízu a dobře zakomponovaného dubu.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny byly sklizeny strojově během teplých nocí.Poté byly přepraveny v nádobách do našeho vinařství Riverina. Hozny byly lisovány a fermentovány (26-30 stupňů) v sudech z nerezové oceli a poté přemístěny do francouzských dubových sudů.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Štavnaté steaky, restované a pečené hovězí, těstovinám

Recept: Španělské ptáčky
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14,27% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7,43g /litre, zbytkový cukr: 6,50 g/L, pH: 3.43
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 5-10 let

Tasting notes


Španělské ptáčky

Španělské ptáčky


doba přípravy: 180 minut


Suroviny pro 5 osob
5 větších plátků hovězího masa, 4 uvařená vejce, 2 kyselé okurky, 10 dkg angl. slaniny, plnotučná hořčice na potření, sůl a pepř, sádlo nebo olej, 2 větší cibule


Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky. Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka. V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky. Necháme zatáhnout z obou stran. Když je maso opečené, tak přidáme vývar nebo vodu a necháme dusit do změknutí masa. Podléváme vodou nebo vývarem dle potřeby. Zbylá vejce nakrájíme a vhodíme do omáčky. Není podmínkou, dle vlastní chuti! Když je maso měkké, tak zahustíme směsí (voda + mouka). Dle chuti ještě ochutíme. Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!