Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Metal Cabernet Sauvignon 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Tento Cabernet Sauvignon je výrazný a má téměř neprůhlednou fialovou barvu.

Chuť a vůně vína

Má intenzivní aroma připomínající červené bobulové ovoce spolu s náznaky ostružinové marmelády a s doteky vanilky z dubového sudu.
Výrazně jemné třísloviny se perfektně doplňují s na patře intenzivními tóny vyzrálých ostružin, černého rybízu a dobře zakomponovaného dubu.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny byly sklizeny strojově během teplých nocí.Poté byly přepraveny v nádobách do našeho vinařství Riverina. Hozny byly lisovány a fermentovány (26-30 stupňů) v sudech z nerezové oceli a poté přemístěny do francouzských dubových sudů.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Štavnaté steaky, restované a pečené hovězí, těstovinám

Recept: Jehněčí kýta
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14,27% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7,43g /litre, zbytkový cukr: 6,50 g/L, pH: 3.43
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 5-10 let

Tasting notes


Jehněčí kýta

Jehněčí kýta


doba přípravy: 150 minut


Suroviny
1kg jehněčí kýta, 1lžíce olivového oleje, 0,5 lžičky mořské soli, pepř celý (hrubě drcený), 1ks červené papriky, 1ks žluté papričky, 0,5ks bobkového listu, 5ks hřebíčku, 4ks kardamomu, 4 stroužky česneku (neloupaný), 40ml citronové šťávy, sůl, pepř mletý


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!