Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Metal Sauvignon Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Jedná se o suché, lehké víno, dělané pro okamžité pití.

Chuť a vůně vína

Tento Sauvignon Blanc se prezentuje vůní zelené trávy, angreštu a zelené sladké papriky spolu s tropickými tóny a asparagusem.
S čerstvostí v ústech, přichází příchuť sněhového hráchu, citronu a maracuji s výrazně ovocným, expresním, pikantním koncem.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň proběhla 28. února v chladu brzy ráno a hrozny byly převezeny do našeho vinařství Yenda. Po převozu do vinařství, byly hrozny okamžitě rozdrceny, schlazeny a jemně vylisováné na šťávu. Poté se šťáva z hroznů fermentovala v tancích při 14 ° - 16 ° C, aby se uvolnily všchny příchutě z hroznů. Po dokončení kvašení bylo víno profiltrováno a připraveno pro plnění do lahví v průběhu května.

K jakému jídlu se víno hodí

  • saláty,ryby

Recept: Pstruh lososový na šafránu
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc & Sauvignon
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 8,20 g/litre, zbytkový cukr: 1,80 g/L, pH: 3,28
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 2 let

Tasting notes


Pstruh lososový na šafránu

Pstruh lososový na šafránu


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
400g filátek pstruha, 1kg brambor oloupaných a nakrájených na tenké plátky, sůl, pepř mletý, 150ml smetany, 1ks bobkového listu a nakrájeného fenyklu, špetka šafránu


Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory a fenykl povařte asi 15 minut mírným varem ve vývaru s bobkovým listem, trochou soli a pepře. Uvařené brambory a fenykl sceďte a rozložte do máslem vymazané zapékací formy. Navrch položte osolenou a opepřenou rybu. Smetanu zlehka prohřejte se šafránem a přelijte přes rybu. Pečte 10 minut, jen aby ryba zkřehla. Podávejte nejlépe s na páře vařenou zeleninou, například brokolicí nebo zelenými fazolkami.


Pár rad
Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by se tu ryby nejedly vůbec. Právě naopak, české sladkovodní ryby můžete mít navíc čerstvé a za dobrou cenu.


Okoun na másle a kmínu
Okoun je jedna z nejchutnějších sladkovodních ryb. Čím déle na něm zůstanou šupiny, tím hůře půjdou dolů. Takže čistěte hned a nejlépe škrabkou na ryby z rybářských potřeb nebo improvizujte pevným kuchyňským nožem na chléb.


Candát v papilotě
Tato dravá ryba se v našich vodách vyskytuje již dlouho, i když její domovinou je spíše východní Evropa. Její maso je s minimem kostí, má jemnou chuť i vůni, proto bylinkami nechávejte candáta jen lehce provonět.


Pstruh s bylinkovou krustou
Lososovitá ryba se k nám dostala na konci 19. století a stále se drží mezi nejpopulárnějšími. Snadno se čistí a má šťavnaté i voňavé maso. Díky tomu pstruh s bylinkovou krustou okouzlí každého.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!