Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Metal Sauvignon Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Jedná se o suché, lehké víno, dělané pro okamžité pití.

Chuť a vůně vína

Tento Sauvignon Blanc se prezentuje vůní zelené trávy, angreštu a zelené sladké papriky spolu s tropickými tóny a asparagusem.
S čerstvostí v ústech, přichází příchuť sněhového hráchu, citronu a maracuji s výrazně ovocným, expresním, pikantním koncem.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň proběhla 28. února v chladu brzy ráno a hrozny byly převezeny do našeho vinařství Yenda. Po převozu do vinařství, byly hrozny okamžitě rozdrceny, schlazeny a jemně vylisováné na šťávu. Poté se šťáva z hroznů fermentovala v tancích při 14 ° - 16 ° C, aby se uvolnily všchny příchutě z hroznů. Po dokončení kvašení bylo víno profiltrováno a připraveno pro plnění do lahví v průběhu května.

K jakému jídlu se víno hodí

  • saláty,ryby

Recept: Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc & Sauvignon
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 8,20 g/litre, zbytkový cukr: 1,80 g/L, pH: 3,28
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 2 let

Tasting notes


Pečený pstruh s kedlubnovým salátem

Pečený pstruh s kedlubnovým salátem


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 kedlubny, 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona, 2 lžíce bio chia semínek, 125 ml plnotučného bílého jogurtu, hrst čerstvé sekané listové petržele, mořská sůl a pepř, 1 citron (šťáva), 4 filety pstruha lososovitého s kůží, bio extra panenský olivový olej, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla


Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet. Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.


Rada
Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!