Metal Sauvignon Blanc 2019, 0,75l
Jedná se o suché, lehké víno, dělané pro okamžité pití.
Chuť a vůně vína
Tento Sauvignon Blanc se prezentuje vůní zelené trávy, angreštu a zelené sladké papriky spolu s tropickými tóny a asparagusem.S čerstvostí v ústech, přichází příchuť sněhového hráchu, citronu a maracuji s výrazně ovocným, expresním, pikantním koncem.
Sklizeň a zrání vína
Sklizeň proběhla 28. února v chladu brzy ráno a hrozny byly převezeny do našeho vinařství Yenda. Po převozu do vinařství, byly hrozny okamžitě rozdrceny, schlazeny a jemně vylisováné na šťávu. Poté se šťáva z hroznů fermentovala v tancích při 14 ° - 16 ° C, aby se uvolnily všchny příchutě z hroznů. Po dokončení kvašení bylo víno profiltrováno a připraveno pro plnění do lahví v průběhu května.K jakému jídlu se víno hodí
- saláty,ryby
Recept: Candát s asijským pestem
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc & Sauvignon
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 8,20 g/litre, zbytkový cukr: 1,80 g/L, pH: 3,28
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 2 let
Tasting notes

Candát s asijským pestem
Doba přípravy: 35 minut
Suroviny:
400g candáta (filety), 1 svazek bazalky (nejlépe thajské), 50g solených arašíd, zázvor (malý kousek), 3 lžíce sezamový olej, 50 ml zeleninový vývar, 2 lžíce rýžového octa, 250g mrkve, 200g cukrového hrášku (lusky), sojová omáčka, sůl, pepř mletý
Postup přípravy:
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi oleje a vývarem rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a octem. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Lusky hrášku a klíčky omyjte a nechte dobře okapat. Rybu také opláchněte, osušte, osolte, opepřete a osmažte dokřupava na zbylém sezamovém oleji. Vyjměte, v pánvi krátce osmažte mrkev, hrášek a klíčky. Dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou a spolu s pestem podávejte k rybě.
Pesto je nepostradatelná italská chuťovka, jejímž základem je bazalka. Za nejpůvodnější je pokládáno janovské, pesto genovese, kdy jsou jemně podrcené lístky bazalky promíchány s olivovým olejem, piniovými jadérky, česnekem a parmazánem. Tato původní chuťovka inspirovala v Itálii i mimo ni řadu variací, takže dnes najdeme pesto třeba z rukoly a vlašských ořechů, červené ze sušených rajčat a spoustu dalších mutací, například tuto chuťově nasměrovanou k Asii.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!