Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Metal Sauvignon Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Jedná se o suché, lehké víno, dělané pro okamžité pití.

Chuť a vůně vína

Tento Sauvignon Blanc se prezentuje vůní zelené trávy, angreštu a zelené sladké papriky spolu s tropickými tóny a asparagusem.
S čerstvostí v ústech, přichází příchuť sněhového hráchu, citronu a maracuji s výrazně ovocným, expresním, pikantním koncem.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň proběhla 28. února v chladu brzy ráno a hrozny byly převezeny do našeho vinařství Yenda. Po převozu do vinařství, byly hrozny okamžitě rozdrceny, schlazeny a jemně vylisováné na šťávu. Poté se šťáva z hroznů fermentovala v tancích při 14 ° - 16 ° C, aby se uvolnily všchny příchutě z hroznů. Po dokončení kvašení bylo víno profiltrováno a připraveno pro plnění do lahví v průběhu května.

K jakému jídlu se víno hodí

  • saláty,ryby

Recept: Šopský salát
249 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc & Sauvignon
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 8,20 g/litre, zbytkový cukr: 1,80 g/L, pH: 3,28
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 2 let

Tasting notes


Šopský salát

Šopský salát


doba přípravy: 15 minut


Suroviny
350 g rajčat, 500 g paprik, 1 okurka, 2 menší cibule, svazek petrželky, 80 g balkánského sýru, pepř, ocet, 3 až 4 lžíce panenského oleje, sůl


Postup přípravy:
Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, rajčata na kolečka, na míse je osolíme, opepříme a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a drobně nakrájenou petrželkou. Salát pokapeme olejem, podle chuti okyselíme octem a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s bílou vekou jako předkrm, přílohu nebo i samostatné jídlo.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!