Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Chardonnay 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Chuťově plné Chardonnay světle zlatavé barvy má aroma pečených lískových oříšků v kombinaci s čerstvými broskvemi , opečenými pomeranči s lehkým dotekem dubu, koření a karamelu.

Chuť a vůně vína

Z ovocné chuti převládá broskev, meloun a nektarinka opět s nádechem pečených ořechů. V dalších třech letech se bude chuť vína dále zakulacovat a bude plnější.

Sklizeň a zrání vína

Ovoce bylo pečlivě vybráno z několika kvalitních vinic v údolí Wairau v Marlborough. Každý pozemek vinic byl vybrán tak, aby dodával složitost a plnost, rovnováhu a výsledná chuť vína nabízela svůj typický charakter a vlastnosti. Víno je částečně fermentováno v již vyzkoušených francouzských a amerických dubových barelech. Po devíti měsících dozrávání v barelech, bylo víno namícháno a pečlivě plněno do lahví.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Skvělé v kombinaci s bílým masem, grilovaným kuřecím masem nebo lososovými pokrmy.

Recept: Mořská štika v alobalu
469 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2017
Analýza vína - zbytkový cukr : 2.4 g/l, alkohol : 13.00%, kyseliny : 5.4 g/l, Ph : 3.45
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes

  • 4 STARS - Best Buy Cuisine Magazine July 2018
  • 88 POINTS - Cameron Douglas 2018


Mořská štika v alobalu

Mořská štika v alobalu


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
400g filetu ze štiky, 4 lžíce olivovového oleje, 800g brambor, 0,10l bílého vína, 100g anglické slaniny, 1ks cukety, 2ks rajčete, rozmarýn, koření na ryby, špetka soli


Postup přípravy:
Alobalovou fólii rozdělíme na čtyři čtvercové díly, které vytvarujeme jako kapsy a potřeme lehce olejem. Na každou část poklademe nakrájené plátky oloupaných a osolených brambor. Maso ze štiky rozdělíme na čtyři porce, které osolíme a okořeníme rybí směsí a rozmarýnem. Na kousky brambor klademe plátky slaniny a plátky ryby, přidáme kousky pokrájené cukety a rajčat. Potom mírně podlijeme bílým vínem a každou kapsu velmi opatrně uzavřeme. Okraje ohneme dvojitě, aby se fólie neprotrhla. Na rozehřátém grilu pečeme asi 30 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny a bílým vínem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!