Saint Clair Marlborough Origin Chardonnay 2017, 0,75l
Chuťově plné Chardonnay světle zlatavé barvy má aroma pečených lískových oříšků v kombinaci s čerstvými broskvemi , opečenými pomeranči s lehkým dotekem dubu, koření a karamelu.
Chuť a vůně vína
Z ovocné chuti převládá broskev, meloun a nektarinka opět s nádechem pečených ořechů. V dalších třech letech se bude chuť vína dále zakulacovat a bude plnější.Sklizeň a zrání vína
Ovoce bylo pečlivě vybráno z několika kvalitních vinic v údolí Wairau v Marlborough. Každý pozemek vinic byl vybrán tak, aby dodával složitost a plnost, rovnováhu a výsledná chuť vína nabízela svůj typický charakter a vlastnosti. Víno je částečně fermentováno v již vyzkoušených francouzských a amerických dubových barelech. Po devíti měsících dozrávání v barelech, bylo víno namícháno a pečlivě plněno do lahví.K jakému jídlu se víno hodí
- Skvělé v kombinaci s bílým masem, grilovaným kuřecím masem nebo lososovými pokrmy.
Recept: Mořský vlk
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2017
Analýza vína - zbytkový cukr : 2.4 g/l, alkohol : 13.00%, kyseliny : 5.4 g/l, Ph : 3.45
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)
Tasting notes
- 4 STARS - Best Buy Cuisine Magazine July 2018
- 88 POINTS - Cameron Douglas 2018

Mořský vlk
doba přípravy: 30 minut
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
Suroviny
mořský vlk 4 ks, olivový olej 200 ml, citron 4 ks, česnek 3 stroužky, sůl, směs koření na ryby 5 lžiček, hladkolistá petržel 1 hrst, jemný ajvar 375 g
Postup přípravy
Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy. Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!