Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Chardonnay 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Chuťově plné Chardonnay světle zlatavé barvy má aroma pečených lískových oříšků v kombinaci s čerstvými broskvemi , opečenými pomeranči s lehkým dotekem dubu, koření a karamelu.

Chuť a vůně vína

Z ovocné chuti převládá broskev, meloun a nektarinka opět s nádechem pečených ořechů. V dalších třech letech se bude chuť vína dále zakulacovat a bude plnější.

Sklizeň a zrání vína

Ovoce bylo pečlivě vybráno z několika kvalitních vinic v údolí Wairau v Marlborough. Každý pozemek vinic byl vybrán tak, aby dodával složitost a plnost, rovnováhu a výsledná chuť vína nabízela svůj typický charakter a vlastnosti. Víno je částečně fermentováno v již vyzkoušených francouzských a amerických dubových barelech. Po devíti měsících dozrávání v barelech, bylo víno namícháno a pečlivě plněno do lahví.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Skvělé v kombinaci s bílým masem, grilovaným kuřecím masem nebo lososovými pokrmy.

Recept: Krůtí steak na grilu

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
469 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2017
Analýza vína - zbytkový cukr : 2.4 g/l, alkohol : 13.00%, kyseliny : 5.4 g/l, Ph : 3.45
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes

  • 4 STARS - Best Buy Cuisine Magazine July 2018
  • 88 POINTS - Cameron Douglas 2018


Krůtí steak na grilu

Krůtí steak na grilu


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 4 osoby
600g krůtího masa, 50 g majonéza, 1 lžička mletá sladká paprika, 1 lžička mleté chilli koření, 3 - 4 stroužků česnek
100 ml bílý jogurt, 1 větvička čerstvý rozmarýn, 1 lžička dijonská hořčice, 1 lžíce omáčka Tamari


Postup přípravy
Vyšší plátky krůtích prsou očistíme, osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Majonézu promícháme s jogurtem, omáčkou Tamari, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolíme a opepříme. Maso vložíme do plastové krabice, přidáme marinádu, vše důkladně promícháme a necháme asi 24 hodin odležet v chladu. Marinované steaky zlehka osušíme a na roztopeném grilu a špekem potřeném roštu opečeme z obou stran dorůžova. Grilované krůtí steaky podáváme s nejrůznějšími omáčkami, zeleninovými saláty a pečivem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!