Saint Clair Marlborough Origin Chardonnay 2017, 0,75l
Chuťově plné Chardonnay světle zlatavé barvy má aroma pečených lískových oříšků v kombinaci s čerstvými broskvemi , opečenými pomeranči s lehkým dotekem dubu, koření a karamelu.
Chuť a vůně vína
Z ovocné chuti převládá broskev, meloun a nektarinka opět s nádechem pečených ořechů. V dalších třech letech se bude chuť vína dále zakulacovat a bude plnější.Sklizeň a zrání vína
Ovoce bylo pečlivě vybráno z několika kvalitních vinic v údolí Wairau v Marlborough. Každý pozemek vinic byl vybrán tak, aby dodával složitost a plnost, rovnováhu a výsledná chuť vína nabízela svůj typický charakter a vlastnosti. Víno je částečně fermentováno v již vyzkoušených francouzských a amerických dubových barelech. Po devíti měsících dozrávání v barelech, bylo víno namícháno a pečlivě plněno do lahví.K jakému jídlu se víno hodí
- Skvělé v kombinaci s bílým masem, grilovaným kuřecím masem nebo lososovými pokrmy.
Recept: Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2017
Analýza vína - zbytkový cukr : 2.4 g/l, alkohol : 13.00%, kyseliny : 5.4 g/l, Ph : 3.45
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)
Tasting notes
- 4 STARS - Best Buy Cuisine Magazine July 2018
- 88 POINTS - Cameron Douglas 2018

Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
doba přípravy: 30 minut
Suroviny pro 4 osoby
4 kedlubny, 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona, 2 lžíce bio chia semínek, 125 ml plnotučného bílého jogurtu, hrst čerstvé sekané listové petržele, mořská sůl a pepř, 1 citron (šťáva), 4 filety pstruha lososovitého s kůží, bio extra panenský olivový olej, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla
Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet. Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.
Rada
Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!