Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Parras Viejas Cabernet Sauvignon 2014, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Víno Parras Viejas Cabernet Sauvignon vzniklo na počest svého terroir a průkopníků, kteří před více než 100 lety přinesli do Chile první sazenice odrůdy Cabernet Sauvignon.
Vinice starých keřů (parras viejas) byla vysazena v roce 1910 v centrální části údolí Colchagua.

Chuť a vůně vína

Víno potěší elegantní vůní, která je komplexní, připomínající čerstvé ovoce a koření. Chuť je delikátní a vyvážená s dobře vyhlazenými taniny, jemnou kyselinkou a dlouhým závěrem, připomínajícím sladké koření a aroma kávy. Teplota podávání je 18 – 20°C.

Sklizeň a zrání vína

Tyto stoleté rostliny rostou v extrémně suchých a chudých půdách, což spolu se stářím rostlin poskytuje hrozny s maximální koncentrací všech ušlechtilých látek a minimem vody.
Rmut z těchto hroznů byl kvašen v malých nerezových tancích a červené víno následně zrálo 14 měsíců v nových sudech z francouzského dubu. Cabernet Sauvignon má typické charakteristiky vín ze starých vinic – extrémně koncentrovanou chuť a aroma.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, grilované jehněčí, telecím játrům

Recept: Jehněčí pečeně
659 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Colchagua
Vinařství - Santa Helena součást skupiny San Pedro (od roku 2008 pak součastí skupiny Viña San Pedro Tarapacá Wine Group)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2014
Analýza vína - Alkohol: 14% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.49g/litre, zbytkový cukr: 2.75g/L, pH: 3.55
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 10-12 let


Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně


doba přípravy: 120 minut


Suroviny pro 4 osoby
jehněčí maso kýta (1,5-2kg), 1,34 hrst máty, 0,66 hrst bazalky lístky, 1,34 lžíce parmazánu najemno nastrouhaného, 1,34 lžíce citronové šťávy, 1,34 stroužky česneku najemno nasekaného, sůl 3/4 lžičky na dochucení, pepř mletý 1/2 lžičky + na dochucení, 3,34 lžíce olivový olej + 2 na osmažení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete. Mátu, bazalku, ořechy, sýr, citronovou šťávu, česnek, 3/4 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře rozmixujte dohladka. Snižte rychlost robotu a pomalu přilévejte 5 lžic oleje, až je směs krásně hladká a má krémovitou konzistenci. Zbylý olej rozehřejte v největší nádobě Tefal Ingenio s odnímatelnou rukojetí (může pak do trouby) a maso opečte ze všech stran. Přemístěte do trouby a pečte asi 20 minut. Poté maso vyjměte a ostrým nožem ho nakrojte až ke kosti. Řezné plochy potřete asi polovinou mátového pesta. Vraťte do trouby a dopečte doměkka. Po upečení nechte zakryté maso ještě asi 10 minut odpočívat. Pak pokrájejte na plátky a ihned noste na stůl. Podávejte se zbylým pestem, hráškem s mátou a gratinovanými bramborami, které si připravíte během pečení masa.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!