Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Parras Viejas Cabernet Sauvignon 2014, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Víno Parras Viejas Cabernet Sauvignon vzniklo na počest svého terroir a průkopníků, kteří před více než 100 lety přinesli do Chile první sazenice odrůdy Cabernet Sauvignon.
Vinice starých keřů (parras viejas) byla vysazena v roce 1910 v centrální části údolí Colchagua.

Chuť a vůně vína

Víno potěší elegantní vůní, která je komplexní, připomínající čerstvé ovoce a koření. Chuť je delikátní a vyvážená s dobře vyhlazenými taniny, jemnou kyselinkou a dlouhým závěrem, připomínajícím sladké koření a aroma kávy. Teplota podávání je 18 – 20°C.

Sklizeň a zrání vína

Tyto stoleté rostliny rostou v extrémně suchých a chudých půdách, což spolu se stářím rostlin poskytuje hrozny s maximální koncentrací všech ušlechtilých látek a minimem vody.
Rmut z těchto hroznů byl kvašen v malých nerezových tancích a červené víno následně zrálo 14 měsíců v nových sudech z francouzského dubu. Cabernet Sauvignon má typické charakteristiky vín ze starých vinic – extrémně koncentrovanou chuť a aroma.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, grilované jehněčí, telecím játrům

Recept: Svíčková omáčka na smetaně
659 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Colchagua
Vinařství - Santa Helena součást skupiny San Pedro (od roku 2008 pak součastí skupiny Viña San Pedro Tarapacá Wine Group)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2014
Analýza vína - Alkohol: 14% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.49g/litre, zbytkový cukr: 2.75g/L, pH: 3.55
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 10-12 let


Svíčková omáčka na smetaně

Svíčková omáčka na smetaně


doba přípravy: 80 minut


Suroviny
500 g hovězí zadní kýty,4 mrkve, 3 petržele, 1 celer, 2 cibule, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 3 ks bobkového listu, 3 polévkové lžíce cukru, 2 3 polévkové lžíce octu, 1 3 polévková lžíce plnotučné hořčice, smetana na vaření, máslo, hladká mouka, sůl, pepř, citrón, 500 ml vody či vývaru


Postup přípravy:
Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku, maso prošpikujeme špekem. Maso osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka opečeme dozlatova. Poté ho vyjmeme a do výpeku dáme na kostky nakrájenou zeleninu: celer, petržel, mrkev. Restujeme, dokud mrkev není dozlatova. Poté přidáme i cibuli a čekáme taktéž, až zezlátne. Po dosažení vhodné barvy přidáme cukr a minutku karamelizujeme. Přidáme ocet a vaříme, dokud se všechen nevyvaří. Přidáme hořčici a zalijeme 500 ml vody. Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Maso dáme do pekáče a zalijeme zeleninou. Nemělo by být celé ponořené. Přiklopíme poklicí a pečeme cca 2,5 - 3 hodiny. Každou půl hodinu maso obracím. Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáčku, oddělíme zeleninu od sťávy a vybereme koření. V hrnci si rozehřejeme máslo a uděláme jíšku. Zalijeme šťávou a přidáme zeleninu, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem. Vaříme cca 15 min a dochutíme solí, cukrem a citrónem. Nakonec zalijeme smetanou a můžeme podávat.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!