Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Parras Viejas Cabernet Sauvignon 2014, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Víno Parras Viejas Cabernet Sauvignon vzniklo na počest svého terroir a průkopníků, kteří před více než 100 lety přinesli do Chile první sazenice odrůdy Cabernet Sauvignon.
Vinice starých keřů (parras viejas) byla vysazena v roce 1910 v centrální části údolí Colchagua.

Chuť a vůně vína

Víno potěší elegantní vůní, která je komplexní, připomínající čerstvé ovoce a koření. Chuť je delikátní a vyvážená s dobře vyhlazenými taniny, jemnou kyselinkou a dlouhým závěrem, připomínajícím sladké koření a aroma kávy. Teplota podávání je 18 – 20°C.

Sklizeň a zrání vína

Tyto stoleté rostliny rostou v extrémně suchých a chudých půdách, což spolu se stářím rostlin poskytuje hrozny s maximální koncentrací všech ušlechtilých látek a minimem vody.
Rmut z těchto hroznů byl kvašen v malých nerezových tancích a červené víno následně zrálo 14 měsíců v nových sudech z francouzského dubu. Cabernet Sauvignon má typické charakteristiky vín ze starých vinic – extrémně koncentrovanou chuť a aroma.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, grilované jehněčí, telecím játrům

Recept: Hovězí Stroganoff
659 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Colchagua
Vinařství - Santa Helena součást skupiny San Pedro (od roku 2008 pak součastí skupiny Viña San Pedro Tarapacá Wine Group)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2014
Analýza vína - Alkohol: 14% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.49g/litre, zbytkový cukr: 2.75g/L, pH: 3.55
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 10-12 let


Hovězí Stroganoff

Hovězí Stroganoff


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
600 g hovězí kýty, 1 šálek jogurtu, 1 konzerva žampionů, sůl, pepř, mletá paprika


Postup přípravy
Z hovězí kýty nakrájejte plátky asi 1 cm silné. Dobře naklepejte, rozkrájejte na proužky 10 cm dlouhé a 1 cm široké a znovu naklepejte. Vyškvařte tuk z hovězího loje a maso na něm rychle opečte, ne déle než 8 minut. Přidejte sůl, pepř, papriku, houby a jogurt. Vše dobře promíchejte a společně prohřejte. Maso se nesmí dusit ani vařit, protože by ztuhlo. Podávejte s rýží nebo hranolky.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!