Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Parras Viejas Cabernet Sauvignon 2014, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Víno Parras Viejas Cabernet Sauvignon vzniklo na počest svého terroir a průkopníků, kteří před více než 100 lety přinesli do Chile první sazenice odrůdy Cabernet Sauvignon.
Vinice starých keřů (parras viejas) byla vysazena v roce 1910 v centrální části údolí Colchagua.

Chuť a vůně vína

Víno potěší elegantní vůní, která je komplexní, připomínající čerstvé ovoce a koření. Chuť je delikátní a vyvážená s dobře vyhlazenými taniny, jemnou kyselinkou a dlouhým závěrem, připomínajícím sladké koření a aroma kávy. Teplota podávání je 18 – 20°C.

Sklizeň a zrání vína

Tyto stoleté rostliny rostou v extrémně suchých a chudých půdách, což spolu se stářím rostlin poskytuje hrozny s maximální koncentrací všech ušlechtilých látek a minimem vody.
Rmut z těchto hroznů byl kvašen v malých nerezových tancích a červené víno následně zrálo 14 měsíců v nových sudech z francouzského dubu. Cabernet Sauvignon má typické charakteristiky vín ze starých vinic – extrémně koncentrovanou chuť a aroma.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, grilované jehněčí, telecím játrům

Recept: Flank steak se zeleninou
659 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Colchagua
Vinařství - Santa Helena součást skupiny San Pedro (od roku 2008 pak součastí skupiny Viña San Pedro Tarapacá Wine Group)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2014
Analýza vína - Alkohol: 14% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.49g/litre, zbytkový cukr: 2.75g/L, pH: 3.55
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 10-12 let


Flank steak se zeleninou

Flank steak se zeleninou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
200 g hovězího flank steaku, olej na potření, 1 lžíce oleje na opékání, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/3 mladé cukety, 1 červená cibule, 200 g sterilovaných cherry rajčátek, 1-2 lžíce mraženého hrášku, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl, pepř


Postup přípravy
Flank steak je lépe nechat alespoň den i dva odležet. Maso odblaníme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a uložíme do lednice. Druhý den nakrájíme maso proti vláknům na tenké proužky a na rozpálené steakové pánvi na oleji prudce orestujeme, pak osolíme a opepříme a vyndáme na talířek. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na měsíčky, po chvilce přidáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a cuketu. Promícháme a prudce orestujeme, musí zůstat křehké. Dle chuti osolíme, opepříme, vrátíme maso, zakápneme worcestrem, promícháme a přidáme cherry rajčátka (polovinu 400 g plechovky, druhou můžeme uchovat v zip-sáčku na pozdější použití). Necháme vše minutu prohřát, přidáme pro barvu propláchnutý, okapaný hrášek, promícháme a podáváme s rýží (polovinu hrášku můžeme vmíchat do rýže) nebo s opečeným bramborem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!