Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Parras Viejas Cabernet Sauvignon 2014, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Víno Parras Viejas Cabernet Sauvignon vzniklo na počest svého terroir a průkopníků, kteří před více než 100 lety přinesli do Chile první sazenice odrůdy Cabernet Sauvignon.
Vinice starých keřů (parras viejas) byla vysazena v roce 1910 v centrální části údolí Colchagua.

Chuť a vůně vína

Víno potěší elegantní vůní, která je komplexní, připomínající čerstvé ovoce a koření. Chuť je delikátní a vyvážená s dobře vyhlazenými taniny, jemnou kyselinkou a dlouhým závěrem, připomínajícím sladké koření a aroma kávy. Teplota podávání je 18 – 20°C.

Sklizeň a zrání vína

Tyto stoleté rostliny rostou v extrémně suchých a chudých půdách, což spolu se stářím rostlin poskytuje hrozny s maximální koncentrací všech ušlechtilých látek a minimem vody.
Rmut z těchto hroznů byl kvašen v malých nerezových tancích a červené víno následně zrálo 14 měsíců v nových sudech z francouzského dubu. Cabernet Sauvignon má typické charakteristiky vín ze starých vinic – extrémně koncentrovanou chuť a aroma.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, grilované jehněčí, telecím játrům

Recept: Hovězí plátky na houbách
659 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Colchagua
Vinařství - Santa Helena součást skupiny San Pedro (od roku 2008 pak součastí skupiny Viña San Pedro Tarapacá Wine Group)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2014
Analýza vína - Alkohol: 14% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.49g/litre, zbytkový cukr: 2.75g/L, pH: 3.55
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 10-12 let


Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách


doba přípravy: 80 minut


Suroviny pro 6 osob
700g zadního hovězího, 2 cibule, 300 g čerstvých hub, sůl, pepř, kmín, olej, sádlo, houbový bujon, houbové koření, hladká mouka


Postup přípravy
Maso nakrájíme na 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran. Podlijeme nejlépe vývarem (já přidala pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C. Teplotu snížíme na cca 170 - 180 °C (dle vlastností své trouby). Tam necháme maso pomalu péci. Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme. Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!