Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Particular Merlot 2005, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Vinařství Valentin Bianchi je vinařství v departmentu San Raphael, v provincii Mendoza. San Rafael se skládá ze 3 částí – kopců, pouště a roviny. Zaujímá plochu 31 235 km² a je vzdálen 240 km od hlavní města Mendozy.

Chuť a vůně vína

Ve vůni objevíte marmeládu, červené bobulové ovoce, vanilku s jemným kouřovým nádechem.
Chuť je plná a vyvážená, po tepelně upraveném ovoci, s vanilkovými a kouřovými tóny.

Sklizeň a zrání vína

Víno zrálo 14 měsíců v nových dubových sudech, z toho 88% byly sudy z francouzského a 12% sudy z amerického dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • vepřové maso, telecí a zvěřina

Recept: Steak z jelení kýty
459 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - San Raphael
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2005
Analýza vína - Alkohol: 13,50% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5,25 /litre, zbytkový cukr: 3,15 /L, pH: 3,61
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 6-8 let

Tasting notes


Steak z jelení kýty

Steak z jelení kýty


doba přípravy: 30 minut


Suroviny
250 g jelení kýta,
Marináda
olej (olivový), sůl, pepř, tymián, majoránka, bobkový list, rozmarýn, 4 stroužky česneku


Postup přípravy
Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.
Další den dáme do pekáče a nejprve zprudka opečeme, poté dáme do trouby a pečeme asi půl hodiny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!