Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

CM Particular Merlot 2005, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Vinařství Valentin Bianchi je vinařství v departmentu San Raphael, v provincii Mendoza. San Rafael se skládá ze 3 částí – kopců, pouště a roviny. Zaujímá plochu 31 235 km² a je vzdálen 240 km od hlavní města Mendozy.

Chuť a vůně vína

Ve vůni objevíte marmeládu, červené bobulové ovoce, vanilku s jemným kouřovým nádechem.
Chuť je plná a vyvážená, po tepelně upraveném ovoci, s vanilkovými a kouřovými tóny.

Sklizeň a zrání vína

Víno zrálo 14 měsíců v nových dubových sudech, z toho 88% byly sudy z francouzského a 12% sudy z amerického dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • vepřové maso, telecí a zvěřina

Recept: Steak s liškovo - smetanovou omáčkou
459 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - San Raphael
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2005
Analýza vína - Alkohol: 13,50% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5,25 /litre, zbytkový cukr: 3,15 /L, pH: 3,61
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 6-8 let

Tasting notes


Steak s liškovo - smetanovou omáčkou

Steak s liškovo - smetanovou omáčkou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
hovězí roštěná, sůl, pepř, oříšek másla, 1/2 cibule, hrst lišek, bílé víno, smetana


Postup přípravy
Plátky z roštěné osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Hotové maso vyndáme z pánve a k výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou najemno a lišky. Osolíme, opepříme a vše chvíli restujeme, podlijeme vínem a krátce dusíme. Nakonec přidáme smetanu, podle potřeby necháme zredukovat. Omáčkou přelijeme steaky, podáváme a olizujeme se až za ušima.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!