Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

CM Particular Merlot 2005, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Vinařství Valentin Bianchi je vinařství v departmentu San Raphael, v provincii Mendoza. San Rafael se skládá ze 3 částí – kopců, pouště a roviny. Zaujímá plochu 31 235 km² a je vzdálen 240 km od hlavní města Mendozy.

Chuť a vůně vína

Ve vůni objevíte marmeládu, červené bobulové ovoce, vanilku s jemným kouřovým nádechem.
Chuť je plná a vyvážená, po tepelně upraveném ovoci, s vanilkovými a kouřovými tóny.

Sklizeň a zrání vína

Víno zrálo 14 měsíců v nových dubových sudech, z toho 88% byly sudy z francouzského a 12% sudy z amerického dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • vepřové maso, telecí a zvěřina

Recept: srnčí kýta na víně
459 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - San Raphael
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2005
Analýza vína - Alkohol: 13,50% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5,25 /litre, zbytkový cukr: 3,15 /L, pH: 3,61
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 6-8 let

Tasting notes


srnčí kýta na víně

srnčí kýta na víně


doba přípravy: 90 minut


Suroviny pro 4 osoby
15 dkg kořenová zelenina, 5 dkg cibule, 2dl červené víno, 700 g srnčí kýty, 2 lžičky kořenící směsi, sůl, vývar, olej, jíška


Postup přípravy
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nastrouháme najemno. Na oleji necháme zrůžovět cibulku, vložíme maso a orestujeme. Když se maso "zatáhne", přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a ještě asi 2 minuty opékáme. Směs zasypeme kořenícím přípravkem "divočina", osolíme a podlijeme vínem a vývarem. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit instantní jíškou. Srnčí maso dušené na víně podáváme s bramborovým knedlíkem nebo noky.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!