CM Particular Merlot 2005, 0,75l
Vinařství Valentin Bianchi je vinařství v departmentu San Raphael, v provincii Mendoza. San Rafael se skládá ze 3 částí – kopců, pouště a roviny. Zaujímá plochu 31 235 km² a je vzdálen 240 km od hlavní města Mendozy.
Chuť a vůně vína
Ve vůni objevíte marmeládu, červené bobulové ovoce, vanilku s jemným kouřovým nádechem.Chuť je plná a vyvážená, po tepelně upraveném ovoci, s vanilkovými a kouřovými tóny.
Sklizeň a zrání vína
Víno zrálo 14 měsíců v nových dubových sudech, z toho 88% byly sudy z francouzského a 12% sudy z amerického dubu.K jakému jídlu se víno hodí
- vepřové maso, telecí a zvěřina
Recept: Flank steak se zeleninou
Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - San Raphael
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2005
Analýza vína - Alkohol: 13,50% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5,25 /litre, zbytkový cukr: 3,15 /L, pH: 3,61
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 6-8 let
Tasting notes

Flank steak se zeleninou
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 2 osoby
200 g hovězího flank steaku, olej na potření, 1 lžíce oleje na opékání, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/3 mladé cukety, 1 červená cibule, 200 g sterilovaných cherry rajčátek, 1-2 lžíce mraženého hrášku, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl, pepř
Postup přípravy
Flank steak je lépe nechat alespoň den i dva odležet. Maso odblaníme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a uložíme do lednice. Druhý den nakrájíme maso proti vláknům na tenké proužky a na rozpálené steakové pánvi na oleji prudce orestujeme, pak osolíme a opepříme a vyndáme na talířek. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na měsíčky, po chvilce přidáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a cuketu. Promícháme a prudce orestujeme, musí zůstat křehké. Dle chuti osolíme, opepříme, vrátíme maso, zakápneme worcestrem, promícháme a přidáme cherry rajčátka (polovinu 400 g plechovky, druhou můžeme uchovat v zip-sáčku na pozdější použití). Necháme vše minutu prohřát, přidáme pro barvu propláchnutý, okapaný hrášek, promícháme a podáváme s rýží (polovinu hrášku můžeme vmíchat do rýže) nebo s opečeným bramborem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!