Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Particular Merlot 2005, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Vinařství Valentin Bianchi je vinařství v departmentu San Raphael, v provincii Mendoza. San Rafael se skládá ze 3 částí – kopců, pouště a roviny. Zaujímá plochu 31 235 km² a je vzdálen 240 km od hlavní města Mendozy.

Chuť a vůně vína

Ve vůni objevíte marmeládu, červené bobulové ovoce, vanilku s jemným kouřovým nádechem.
Chuť je plná a vyvážená, po tepelně upraveném ovoci, s vanilkovými a kouřovými tóny.

Sklizeň a zrání vína

Víno zrálo 14 měsíců v nových dubových sudech, z toho 88% byly sudy z francouzského a 12% sudy z amerického dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • vepřové maso, telecí a zvěřina

Recept: Amur na sardeli
459 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - San Raphael
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2005
Analýza vína - Alkohol: 13,50% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5,25 /litre, zbytkový cukr: 3,15 /L, pH: 3,61
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 6-8 let

Tasting notes


Amur na sardeli

Amur na sardeli


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4-6 osob
2 lžíce másla + na pečení, 2–3 malé cibule, překrojené napůl, 4–6 filetů z amura nebo kapra, 4–6 lžiček sardelové pasty, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 svitek kůry z biocitronu, 200 ml smetany ke šlehání, 1 žloutek, nakládané kapary na ozdobení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.


Jak poznat čerstvou rybu?
U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!