Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Pfaffl Chardonnay Exklusiv 2020, 0,75l

Červené víno | Pinot Noir

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.

Chuť a vůně vína

Chuť:: osvěžující ovoce (hruška a citrusy) s dobrou integrací dřeva.
Barva:: zlatožlutá.
Vůně muškátového oříšku, citrusů a zralé hrušky.


Sklizeň a zrání vína

Vinice 'In Rossern' a 'Neuberg' jsou ideální pro výsadbu Chardonnay. Půda se skládá z pískovce a hlíny. Vinice jsou staré 28 let.
Vinifikace Hrozny jsou odstopkované a rozdrcené. Před lisováním procházejí 8hodinovým namáčením kůry. Malá část šťávy, 10 %, fermentuje a zraje ve francouzském dubu, zbytek v nerezu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • vynikající v kombinaci se salátem z kuřecího masa a avokádem
  • Doporučená teplota servírování 12-14°C

Recept: Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou
639 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Niederösterreich
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - bílé víno
Odrůda - 100% Chardonnay
Ročník - 2020
Analýza vína - Alkohol 14,5% v/v, Titrovatelné kyseliny 6.3g/litre, Zbytkový cukr 2,9g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2-8roky)

Tasting notes



Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou

Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou


Doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby:
500 g baby červených brambor, nakrájených na čtvrtky (asi 12), 500 g mrkve, oloupané a nakrájené na 8cm tyčinky (asi 6), 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 11/4 lžičky soli, 3/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře, 1 kg zadní kýty – květová špička nebo spodní šál, 3 stroužky česneku, nasekané, 1 lžíce italského koření


Postup přípravy:
Rare: 46° - 49 °C
Medium-rare: 52° - 54 °C
Medium: 57° - 60 °C
Medium-well: 63° - 66 °C
Well-done: 68° - 71 °C


Nahřejte troubu (s roštem ve spodní třetině trouby) na 190 °C. Na pekáč rozložte brambory, mrkve a přidejte 1 lžíci oleje, 1/2 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Rozložte je do jedné vrstvy a doprostřed umístěte maso (tučnou stranou nahoru), maso případně odtlačí zeleninu do stran. V malé misce smíchejte česnek, italské koření a zbylou sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Rovnoměrně směsí potřete pečeni. Vložte pekáč do trouby a pečte, dokud teploměr na maso vložený doprostřed masa nedosáhne požadovaného stupně propečení, což je asi 1 hodina u medium-rare (viz TIP). Před krájením a podáváním nechte jídlo uležet asi 10 minut.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!