PFAFFL - Gruner Veltliner BRUT, 0,75l
Sekty | Grüner Veltliner
Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Fine Grüner Veltliner nyní roste tam, kde dováděly ústřice před 17 miliony let a to v pravěkém oceánu. Tato všestranná odrůda je vhodná nejen pro ušlechtilá vína, ale také pro vysoce kvalitní šumivá vína, která zde mají v této oblasti zvláštní tradici. Naše Veltlínské zelené dává této specialitě zvláštní výraz. Náš sekt Grüner Veltliner se proto vyrábí tradičními metodami a kvasí se v láhvích.
Chuť a vůně vína
„Travnatá a jemně kořeněná vůně. Chuť má hladký a šťavnatý nádech se svěží a šťavnatou příchutí banánů a hrušek.Pijte ho jako bílé burgundské víno. V nose ucítíte svěží ovocnost, která se hodí k Veltlínskému grünerovi, ale v ústech působí velmi exoticky.Sklizeň a zrání vína
Víno pochází z vinice Goldjoch ve Weinviertelu. Kvašení probíhá v nádržích z nerezové oceli. Po uzrání se víno plní do lahví ve kterých probíhá kvašení a následně vzniká šumivé víno. Pro zahájení fermentace se do každé láhve přidává cukr a droždí. Víno zůstává v kontaktu s kvasinkami asi 12-18 měsíců. Pro následné oddělení uděláme „remuage“. Tentoumožňuje následující disgorging.
K jakému jídlu se víno hodí
- bílá masa (drůbež, králík)
- rybí speciality
- mořské plody
- kaviár
- Servírovat při 10-12°C
Recept: Špageti aglio olio e peperoncino
Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Šumivé víno
Odrůda - 100% Grüner Veltliner
Ročník - 2020
Atmosféra - 6,2 bar
Analýza vína - Alkohol 12,5% v/v, Obsahuje siřičitany
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-4roky)
Tasting notes
- GOLD - ÖGZ Sieger
- GOLD – Challenge International du
- Vin
- SILBER – IWSC England
- 91P - Falstaff
- SILBER – Mundus Vini München
- SILBER – Decanter England

Špageti aglio olio e peperoncino
doba přípravy: 15-20 minut
Suroviny pro 2 osoby
Suché (Bezvaječné) Špagety 250g, Olivový Olej 50 ml, Česnek 8 stroužků, Chilli Paprička 1x, Zelená Petržel
Postup přípravy
Jednoduchý a přirozeně veganský italský recept s česnekem a papričkami.
Nejprve uvaříme špagety v dobře osolené vodě. Poté nakrájíme 8 nebo více stroužků česneku na silnější plátky a jednu feferonku na drobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přihodíme česnek, feferonku a na mírném plameni chvilku prohřejeme (pozor, česnek by neměl zhnědnout). Poté přilijeme špagety i s trochou škrobové vody z vaření. Důkladně promícháme a můžeme ozdobit trochou nasekané petrželky.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!