Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

PFAFFL - Gruner Veltliner BRUT, 0,75l

Sekty | Grüner Veltliner

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Fine Grüner Veltliner nyní roste tam, kde dováděly ústřice před 17 miliony let a to v pravěkém oceánu. Tato všestranná odrůda je vhodná nejen pro ušlechtilá vína, ale také pro vysoce kvalitní šumivá vína, která zde mají v této oblasti zvláštní tradici. Naše Veltlínské zelené dává této specialitě zvláštní výraz. Náš sekt Grüner Veltliner se proto vyrábí tradičními metodami a kvasí se v láhvích.

Chuť a vůně vína

„Travnatá a jemně kořeněná vůně. Chuť má hladký a šťavnatý nádech se svěží a šťavnatou příchutí banánů a hrušek.Pijte ho jako bílé burgundské víno. V nose ucítíte svěží ovocnost, která se hodí k Veltlínskému grünerovi, ale v ústech působí velmi exoticky.

Sklizeň a zrání vína

Víno pochází z vinice Goldjoch ve Weinviertelu. Kvašení probíhá v nádržích z nerezové oceli. Po uzrání se víno plní do lahví ve kterých probíhá kvašení a následně vzniká šumivé víno. Pro zahájení fermentace se do každé láhve přidává cukr a droždí. Víno zůstává v kontaktu s kvasinkami asi 12-18 měsíců. Pro následné oddělení uděláme „remuage“. Tento
umožňuje následující disgorging.

K jakému jídlu se víno hodí

  • bílá masa (drůbež, králík)
  • rybí speciality
  • mořské plody
  • kaviár
  • Servírovat při 10-12°C

Recept: Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík

749 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Šumivé víno
Odrůda - 100% Grüner Veltliner
Ročník - 2020
Atmosféra - 6,2 bar
Analýza vína - Alkohol 12,5% v/v, Obsahuje siřičitany
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-4roky)

Tasting notes

  • GOLD - ÖGZ Sieger
  • GOLD – Challenge International du
  • Vin
  • SILBER – IWSC England
  • 91P - Falstaff
  • SILBER – Mundus Vini München
  • SILBER – Decanter England


Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík

Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
500 g krůtích prsou, sůl a pepř, olej
Omáčka:
1 středně velká cuketa, kousek másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 200 ml vývaru, 250 ml smetany na šlehání,
Hrnkový knedlík:
1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 2 rohlíky, lžička soli, lžíce nasekané petrželky nebo pažitky


Postup přípravy:
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na něj nakrájené kousky prsou, které osolíme a opepříme. Opečeme z obou stran a vyjmeme, zabalíme do alobalu. Do výpeku přidáme kousek másla, nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu i se slupkou. Orestujeme, zalijeme vývarem, povaříme. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přilijeme smetanu. Do mísy vsypeme prosátou mouku, smícháme se solí, přidáme nakrájené rohlíky, petrželku. V mléce rozkvedláme žloutky a přilijeme do mísy. Promícháme a přidáme nakonec sníh z bílků. Hrnky vymažeme olejem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, aby sahala do poloviny oušek, přiklopíme poklicí a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut pod pokličkou. Hotové knedlíky opatrně vyndáme tak, že ostrým nožem je uvolníme od stran hrnku a trochu odspodu nadzvedneme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!