Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

PFAFFL - Grüner Veltliner BRUT, 0,75l

Sekty | Grüner Veltliner

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Fine Grüner Veltliner nyní roste tam, kde dováděly ústřice před 17 miliony let a to v pravěkém oceánu. Tato všestranná odrůda je vhodná nejen pro ušlechtilá vína, ale také pro vysoce kvalitní šumivá vína, která zde mají v této oblasti zvláštní tradici. Naše Veltlínské zelené dává této specialitě zvláštní výraz. Náš sekt Grüner Veltliner se proto vyrábí tradičními metodami a kvasí se v láhvích.

Chuť a vůně vína

„Travnatá a jemně kořeněná vůně. Chuť má hladký a šťavnatý nádech se svěží a šťavnatou příchutí banánů a hrušek.Pijte ho jako bílé burgundské víno. V nose ucítíte svěží ovocnost, která se hodí k Veltlínskému grünerovi, ale v ústech působí velmi exoticky.

Sklizeň a zrání vína

Víno pochází z vinice Goldjoch ve Weinviertelu. Kvašení probíhá v nádržích z nerezové oceli. Po uzrání se víno plní do lahví ve kterých probíhá kvašení a následně vzniká šumivé víno. Pro zahájení fermentace se do každé láhve přidává cukr a droždí. Víno zůstává v kontaktu s kvasinkami asi 12-18 měsíců. Pro následné oddělení uděláme „remuage“. Tento
umožňuje následující disgorging.

K jakému jídlu se víno hodí

  • bílá masa (drůbež, králík)
  • rybí speciality
  • mořské plody
  • kaviár
  • Servírovat při 10-12°C

Recept: Fettuccine s cuketou

749 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Šumivé víno
Odrůda - 100% Grüner Veltliner
Ročník - 2020
Atmosféra - 6,2 bar
Analýza vína - Alkohol 12,5% v/v, Obsahuje siřičitany
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-4roky)

Tasting notes

  • GOLD - ÖGZ Sieger
  • GOLD – Challenge International du
  • Vin
  • SILBER – IWSC England
  • 91P - Falstaff
  • SILBER – Mundus Vini München
  • SILBER – Decanter England


Fettuccine s cuketou

Fettuccine s cuketou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
Jarní Cibulka 4 ks, Olej (Řepkový Nebo Olivový Nelisovaný Za Studena), Cuketa 2 ks, Chilli, Fettucine Či Tagliatelle


Postup přípravy
Lehce pikantní a lahodné placaté nudle s cuketovými nudličkami. Na pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm nakrájenou jarní cibulku (nebo normální). Cukety omyjeme, vydlabeme vnitřky, nakrájíme na cca 16 proužků (i se slupkou), podle délky cukety rozkrojíme v polovině či ve třetinách a přidáme do pánve k cibulce. Osolíme, ochutíme špetkou pálivé papričky, můžeme i opepřit, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka (můžeme podlít trochou vody). Mezitím uvaříme těstoviny ve větším množství osolené vody dle návodu a slijeme je. Těstoviny promícháme s dušenou zeleninou a ihned podáváme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!