Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Pfaffl Gruner Veltliner Golden 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Grüner Veltliner

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína. Toto víno je vhodné i pro vegetariány.

Chuť a vůně vína

Toto veltlínské se vyznačuje bohatou zlatožlutou barvou a při nádechu ucítíte jemnou vůni.Harmonie zralého medového melounu a ananasu s příchutí pepře vytváří okouzlující extraktovou sladkost s bylinkovým nádechem na jazyku.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Ryby, mořské plody
  • Dále také ke kořeněným jídlům inspirovaným asijskou kuchyní
  • Doporučená teplota servírování 10-12°C

Recept: Houbové rizoto
999 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Weinviertel
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Grüner Veltliner, Rakouská odrůda číslo 1
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 14,5% v/v, Titrovatelné kyseliny 5.5g/litre, Zbytkový cukr 3,7g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2-8roky)

Tasting notes

  • 2019 - Savoir Vivre GROSSES GOLD
  • 2019 - Mundus Vini SILBER
  • 2019 - AWC SILVER
  • 2018 - Selection ****
  • 2018 - Savoir Vivre GROSSES GOLD
  • 2018 - NÖ Wein Prämierung GOLD
  • 2017 - Wine Enthusiast - 93 P.
  • 2017 - NÖ Weinprämierung - GOLD
  • 2017 - AWC Silver
  • 2016 - Savoir Vivre Großes Gold + 93P.
  • 2016 - Andreas Larsson 92 Points
  • 2015 - SILVER at Asia Wine & Spirits Awards
  • 2015 - Falstaff 93P
  • 2014 - Wirt & Winzer Höchstnote
  • 2014 - WeinPur Tipp der Redaktion
  • 2014 - Top Awards
  • 2014 - Savoir Vivre Bestnote
  • 2014 - Parker 92P
  • 2014 - Falstaff 93P
  • 2014 - Berliner Weintrophy GOLD
  • 2013 - Wirt&Winzer Höchstnote
  • 2013 - wein.pur
  • 2013 - Top Awards
  • 2013 - Parker 92P
  • 2013 - AWC Gold


Houbové rizoto

Houbové rizoto


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
2 větší cibule, 800g hub (ideálně hříbky), 600g rýže, koření: houbové koření (usušené a pomleté houby), pepř, olivový olej


Postup přípravy
Cibuli nakrájejte na drobno a nechte smažit na 3 lžících olivového oleje. Jakmile začne zlátnout, přidejte rýži a minutu společně opékejte. Zasypejte lžící sypkého zeleninového bujónu a zalejte půl sklenicí horké vody (nebo nechejte v horké vodě rozpustit kostkový bujón). Rýži míchejte a podle potřeby podlévejte.
Na vedlejší plotýnce poduste pokrájené houby, podlité několika lžícemi vody. Jakmile se voda a puštěná šťáva z větší části vstřeba, přisypejte drzený kmín a případně houbové koření.
Ve chvíli, když už rýže začíná měknout, do ní přidáme houby, podlejeme a promícháme, aby se chutě propojily. Dusíme společně do úplného změknutí rýže. Vodou podléváme už jen zlehka, škrob z rýže by měl vytvořit lehký krémový šlem. Rizoto můžeme zpestřit několika zlehka a na sucho opraženými vlašskými ořechy.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!