PFAFFL - Grüner Veltliner vom HAUS 2017, 0,75l
Bílé víno | suché | Grüner Veltliner
Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vína
Víno typické čisté nažloutlé barvy se zelenými odstíny. Příjemná kořeněná ovocná chuť s citrusovým a jablečným aroma. Na patře je cítit klasická chuť papriky, citrusu a bylinek orámované ovocnou chutí s elegantním koncem.Sklizeň a zrání vína
Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.K jakému jídlu se víno hodí
- K lehkým čerstvým salátům a klasické vídeňské kuchyni
- Dále také ke kořeněným jídlům inspirovaným asijskou kuchyní
- Doporučená teplota servírování 10-12°C
Recept: Šopský salát
Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Grüner Veltliner, Rakouská odrůda číslo 1
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol 12% v/v, Titrovatelné kyseliny 5.2g/litre, Zbytkový cukr 6,8g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)
Tasting notes
- 2016 - Wine Enthusiast 90P
- 2016 - Wine Enthusiast 90P
- 2015 - Wine Enthusiast 89P + Best Buy
- 2015 - Falstaff 89P

Šopský salát
doba přípravy: 15 minut
Suroviny
350 g rajčat, 500 g paprik, 1 okurka, 2 menší cibule, svazek petrželky, 80 g balkánského sýru, pepř, ocet, 3 až 4 lžíce panenského oleje, sůl
Postup přípravy:
Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, rajčata na kolečka, na míse je osolíme, opepříme a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a drobně nakrájenou petrželkou. Salát pokapeme olejem, podle chuti okyselíme octem a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s bílou vekou jako předkrm, přílohu nebo i samostatné jídlo.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!