Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

PFAFFL - Grüner Veltliner vom HAUS 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Grüner Veltliner

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína. Toto víno je vhodné i pro vegetariány.

Chuť a vůně vína

Víno typické čisté nažloutlé barvy se zelenými odstíny. Příjemná kořeněná ovocná chuť s citrusovým a jablečným aroma. Na patře je cítit klasická chuť papriky, citrusu a bylinek orámované ovocnou chutí s elegantním koncem.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • K lehkým čerstvým salátům a klasické vídeňské kuchyni
  • Dále také ke kořeněným jídlům inspirovaným asijskou kuchyní
  • Doporučená teplota servírování 10-12°C

Recept: Salát Caprese

299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Grüner Veltliner, Rakouská odrůda číslo 1
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 12,5% v/v, Titrovatelné kyseliny 5.5g/litre, Zbytkový cukr 5,4g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes

  • 2018 - Prague Wine Trophy - GOLD
  • 2017 - Wine Enthusiast 88 P + BEST BUY
  • 2016 - Wine Enthusiast 90P
  • 2015 - Wine Enthusiast 89P + Best Buy
  • 2015 - Falstaff 89P
  • 2014 - Wirt & Winzer Höchstnote
  • 2014 - Wine Enthusiast 90P
  • 2014 - Parker 87P
  • 2014 - Falstaff & WineEnthusiast 90P


Salát Caprese

Salát Caprese


doba přípravy: 15 minut


Suroviny pro 4 osoby
sůl, 400g rajčata, olivový olej, bazalka, oregáno, 200g mozzarella


Postup přípravy:
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Naskládáme je na talíř střídavě na sebe, posypeme bazalkou, oreganem, osolíme a pokapeme olivovým olejem.


Radíme


  1. Otrhejte listy bazalky ze stonku a oblanšírujte je ve vroucí vodě po dobu 2 sekund.
  2. Pak je přendejte do ledové lázně.
  3. Listy nechte zcela uschnout a pak je naskládejte do nějaké uzavíratelné a dobře těsnící nádoby. Jednotlivé vrstvy oddělte povoskovaným papírem nebo pergamenem.


Mraženou bazalku pak můžete používat úplně stejně jako čerstvou. Zachová si totiž své typické aroma.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!