PFAFFL - Grüner Veltliner vom HAUS 2019, 0,75l
Bílé víno | suché | Grüner Veltliner
Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína. Toto víno je vhodné i pro vegetariány.
Chuť a vůně vína
Víno typické čisté nažloutlé barvy se zelenými odstíny. Příjemná kořeněná ovocná chuť s citrusovým a jablečným aroma. Na patře je cítit klasická chuť papriky, citrusu a bylinek orámované ovocnou chutí s elegantním koncem.Sklizeň a zrání vína
Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.K jakému jídlu se víno hodí
- K lehkým čerstvým salátům a klasické vídeňské kuchyni
- Dále také ke kořeněným jídlům inspirovaným asijskou kuchyní
- Doporučená teplota servírování 10-12°C
Recept: Zeleninový salát s kuřecím masem
Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Grüner Veltliner, Rakouská odrůda číslo 1
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 12,5% v/v, Titrovatelné kyseliny 5.5g/litre, Zbytkový cukr 5,4g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)
Tasting notes
- 2018 - Prague Wine Trophy - GOLD
- 2017 - Wine Enthusiast 88 P + BEST BUY
- 2016 - Wine Enthusiast 90P
- 2015 - Wine Enthusiast 89P + Best Buy
- 2015 - Falstaff 89P
- 2014 - Wirt & Winzer Höchstnote
- 2014 - Wine Enthusiast 90P
- 2014 - Parker 87P
- 2014 - Falstaff & WineEnthusiast 90P

Zeleninový salát s kuřecím masem
doba přípravy: 15 minut
Suroviny
250g kuřecího vařeného masa, 3ks rajčete, ledový salát, okurka, parika, olivový olej, sůl, bazalka, pepř
Postup přípravy
Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kde všechny druhy promícháme. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a opečeme na oleji na pánvi. Opečené maso dáme okapat na ubrousek, po okapání položíme na zeleninový salát a zakapeme olivovým olejem, můžeme ještě přisolit. Tento zeleninový salát s kuřecím masem podáváme samotný nebo s pečivem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!