Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

PFAFFL Wien.1 Riesling/Grüner Veltliner/Pinot Blanc 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Cuvée

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.

Chuť a vůně vína

Opravdové letní víno s osvěžující chutí ovoce. Chuť vychází z těla odrůdy Pinot Blanc a kořeněných tónů Grüner Veltliner, výsledkem je čisté potěšení.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se mačkají v chladných sklepích a fermentace probíhá s automatickou kontrolou při 19°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a po uplynutí třech měsíců je lahvováno.

K jakému jídlu se víno hodí

  • K bílému masu, k méně tučným sýrům a ovoci
  • Doporučená teplota servírování 10-12°C

Recept: Kuřecí špízy

399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 60% Riesling, 20% Grüner Veltliner, 20% Pinot Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol 11% v/v, Titrovatelné kyseliny 6.3g/litre, Zbytkový cukr 6,8g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes

  • 2018 - Berliner Wein Trophy - GOLD
  • 2015 - Falstaff 89P
  • 2014 - WeinPur-Top 10
  • 2014 - Falstaff 89P


Kuřecí špízy

Kuřecí špízy


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
1000 g kuřecích prsíček
2x červená paprika
2x žlutá paprika
2 nožičky pikantní klobásy
3x cibule
Na marinádu:
limetka (šťáva)
nastrouhaný čerstvý zázvor
sojová omáčka
lžíce medu
olivový olej


Postup přípravy:
Maso nakrájíme na stejnoměrné kousky a vložíme do marinády. Nejlepší je nechat marinovat přes noc. Na špejle střídavě napichujeme maso, kousky papriky, cibule a kolečka klobásy. Na koncích by měla být klobása. Grilujeme na venkovním grilu, v horším případě v troubě a potíráme zbytkem marinády.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!