Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

PFAFFL Wien.1 Riesling/Grüner Veltliner/Pinot Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Cuvée

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.

Chuť a vůně vína

Opravdové letní víno s osvěžující chutí ovoce. Chuť vychází z těla odrůdy Pinot Blanc a kořeněných tónů Grüner Veltliner, výsledkem je čisté potěšení.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se mačkají v chladných sklepích a fermentace probíhá s automatickou kontrolou při 19°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a po uplynutí třech měsíců je lahvováno.

K jakému jídlu se víno hodí

  • K bílému masu, k méně tučným sýrům a ovoci
  • Doporučená teplota servírování 10-12°C

Recept: Švestkový koláč
399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 60% Riesling, 20% Grüner Veltliner, 20% Pinot Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 11% v/v, Titrovatelné kyseliny 6.3g/litre, Zbytkový cukr 6,8g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes

  • 2019 - Frankfurt International Trophy GOLD
  • 2018 - Berliner Wein Trophy - GOLD
  • 2015 - Falstaff 89P
  • 2014 - WeinPur-Top 10
  • 2014 - Falstaff 89P


Švestkový koláč

Švestkový koláč


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
500g hladká mouka, 65g cukr, 1 špetka sůl, 250ml mléko, 125g máslo, 1ks droždí (Kostka), 2kg švestky, 1 lžíce cukr krystal (Na posypání)


Postup přípravy
Hladkou mouku, cukr a sůl promícháme. Mléko ohřejeme. Droždí rozdrobíme v mléce a spolu s rozpuštěným máslem přidáme k mouce. Hnětačem všechny přísady zpracujeme na hladké těsto. Zakryjeme ho a na teplém místě necháme zhruba 30 minut kynout. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Těsto ještě jednou prohněteme a vyválíme ho na plechu vyloženém pečícím papírem. Navrch položíme švestky a lehce je do těsta zamáčkneme. Potom koláč necháme ještě kynout asi 30 minut. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) 35-40 minut. Upečený koláč posypeme krystalovým cukrem a podáváme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!