PFAFFL Wien.1 Riesling/Grüner Veltliner/Pinot Blanc 2019, 0,75l
Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Chuť a vůně vína
Opravdové letní víno s osvěžující chutí ovoce. Chuť vychází z těla odrůdy Pinot Blanc a kořeněných tónů Grüner Veltliner, výsledkem je čisté potěšení.Sklizeň a zrání vína
Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se mačkají v chladných sklepích a fermentace probíhá s automatickou kontrolou při 19°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a po uplynutí třech měsíců je lahvováno.K jakému jídlu se víno hodí
- K bílému masu, k méně tučným sýrům a ovoci
- Doporučená teplota servírování 10-12°C
Recept: Roláda z různých druhů sýra
Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 60% Riesling, 20% Grüner Veltliner, 20% Pinot Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 11% v/v, Titrovatelné kyseliny 6.3g/litre, Zbytkový cukr 6,8g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)
Tasting notes
- 2019 - Frankfurt International Trophy GOLD
- 2018 - Berliner Wein Trophy - GOLD
- 2015 - Falstaff 89P
- 2014 - WeinPur-Top 10
- 2014 - Falstaff 89P

Roláda z různých druhů sýra
doba přípravy: 120 minut
Suroviny
14 (nebo 12) plátků syra (dal dle velikosti plechu), 25 dkg salámu junior, 1 pomazánkové máslo s pažitkou nebo s kapií, 3 tavené sýry s kapií nebo zeleninou, 3 stroužky česneku, nať z cibulky, strouhaný sýr na ozdobu, 1 malé rajče, 1/2 zelené papriky
Postup přípravy
Rozmícháme si sýry s pomazánkovým máslem, přidáme ŕozmačkaný česnek, nasekanou nať z cibulek. Pak si dáme plátky sýra na plech, který vyložíme pečicím papírem a plátky sýra dáváme přes sebe. Pote si na nejvíce stupňů vyhřejeme troubu a když je dostatečně vyhřátá, vypneme ji a vložíme tam plech se sýrem, a když nejsou sýry měkké, ještě vložíme do trouby na 120 stupňů na minutku, ale jen hlídáme, dokud se plátky sýra nerozehřejí a pak je prsty domáčkneme, aby se spojily i všechny plátky. Na sýr natřeme vzniklou pomazánku a pak salám a na vše pak poklademe proužky z rajčátek a ze zelené papriky. Roládu stočíme a dáme si ji do chladu do druhého dne. Podáváme s houskou a nebo s vekou, kterou potíráme máslem nebo Ramou a navrch roládu posypeme buď strouhaným sýrem nebo parmazánem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!