PFAFFL Wien.1 Riesling/Grüner Veltliner/Pinot Blanc 2019, 0,75l
Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Chuť a vůně vína
Opravdové letní víno s osvěžující chutí ovoce. Chuť vychází z těla odrůdy Pinot Blanc a kořeněných tónů Grüner Veltliner, výsledkem je čisté potěšení.Sklizeň a zrání vína
Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se mačkají v chladných sklepích a fermentace probíhá s automatickou kontrolou při 19°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a po uplynutí třech měsíců je lahvováno.K jakému jídlu se víno hodí
- K bílému masu, k méně tučným sýrům a ovoci
- Doporučená teplota servírování 10-12°C
Recept: Kynuté knedlíky s ovocem
Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 60% Riesling, 20% Grüner Veltliner, 20% Pinot Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 11% v/v, Titrovatelné kyseliny 6.3g/litre, Zbytkový cukr 6,8g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)
Tasting notes
- 2019 - Frankfurt International Trophy GOLD
- 2018 - Berliner Wein Trophy - GOLD
- 2015 - Falstaff 89P
- 2014 - WeinPur-Top 10
- 2014 - Falstaff 89P

Kynuté knedlíky s ovocem
doba přípravy: 45 minut
Suroviny
30 dkg hrubé mouky, 2 dl mléka, 1 vejce, 1 dkg droždí, 2 lžíce cukru, špetka soli, 70 dkg jahod (nebo jiné ovoce podle sezony),
Na posypání
10 dkg cukru, 15 dkg tvrdého tvarohu, 10 dkg rozpuštěného másla
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme rozdrobené droždí, lžíci cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout.
Po vykynutí přidáme cukr, sůl, mléko a vejce a zpracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme ho asi půl hodiny kynout, pak ho rozdělíme, vyválíme na válečky, hřbetem ruky je zploštíme, poklademe omytým a dobře osušeným ovocem, nakrájíme a tvoříme kulaté knedlíky. Vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme ve větším kastrole tak, aby volně plavaly. Po chvíli je vařečkou obrátíme. Vaříme 8 - 10 minut. Jeden vyjmeme, zkusíme, zda je uvařen. Pak knedlíky vyjmeme a mírně natrhneme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Při podávání je sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a mastíme máslem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!