Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

PFAFFL - Wien 2 Zweigelt - Pinot Noir 2020, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.

Chuť a vůně vína

Třešňové ovoce, jahoda a vláčná struktura Zweigeltu vytváří elegantní Pinot Noir. Víno je silně rubínové červené barvy. Ve vůni je cítit bobulové ovoce, ostružina, jemná malina a opulentní třešňové ovoce s jahodou.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Grilované steaky, červená masa, mořské plody
  • Doporučená teplota servírování 16-18°C

Recept: Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce
429 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Červené víno
Odrůda - 70% Zweigelt, 30% Pinot Noir
Ročník - 2020
Analýza vína - Alkohol 13% v/v, Titrovatelné kyseliny 5g/litre, Zbytkový cukr 6g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-4roky)

Tasting notes

  • 2018 - Prague Wine Trophy - GOLD
  • 2017 - Wine Enthusiast 89 P + BEST BUY
  • 2016 - Wine Enthusiast 91P.
  • 2015 - Falstaff 89P


Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce

Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 2 osoby
6 telecích medailonků z kýty (po 80 g), 3 lžíce přepuštěného másla, miska pravých hřibů, 100 ml bílého suchého vína, 200 ml smetany, asi 4 snítky tymiánu, 3 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř


Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vsypeme pokrájené hříbky. Necháme je restovat, až jsou skoro měkké, pak je podlijeme vínem, osolíme a přidáme lístečky tymiánu otrhané z tuhých stonků. Když se víno vyvaří, zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso, aby se prohřálo. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu, pak vsypeme nahrubo nasekanou petrželku, promícháme a vypneme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!