PFAFFL - Wien 2 Zweigelt - Pinot Noir 2020, 0,75l
Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Chuť a vůně vína
Třešňové ovoce, jahoda a vláčná struktura Zweigeltu vytváří elegantní Pinot Noir. Víno je silně rubínové červené barvy. Ve vůni je cítit bobulové ovoce, ostružina, jemná malina a opulentní třešňové ovoce s jahodou.Sklizeň a zrání vína
Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.K jakému jídlu se víno hodí
- Grilované steaky, červená masa, mořské plody
- Doporučená teplota servírování 16-18°C
Recept: Jehněčí kýta
Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Červené víno
Odrůda - 70% Zweigelt, 30% Pinot Noir
Ročník - 2020
Analýza vína - Alkohol 13% v/v, Titrovatelné kyseliny 5g/litre, Zbytkový cukr 6g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-4roky)
Tasting notes
- 2018 - Prague Wine Trophy - GOLD
- 2017 - Wine Enthusiast 89 P + BEST BUY
- 2016 - Wine Enthusiast 91P.
- 2015 - Falstaff 89P

Jehněčí kýta
doba přípravy: 150 minut
Suroviny
1kg jehněčí kýta, 1lžíce olivového oleje, 0,5 lžičky mořské soli, pepř celý (hrubě drcený), 1ks červené papriky, 1ks žluté papričky, 0,5ks bobkového listu, 5ks hřebíčku, 4ks kardamomu, 4 stroužky česneku (neloupaný), 40ml citronové šťávy, sůl, pepř mletý
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!